שתף קטע נבחר

הסגל הזוטר שובת; בטכניון ובבר-אילן ילמדו כרגיל

מחאת חברי הסגל הזוטר מגיעה לשיאה עם השבתה ללא הגבלת זמן של האוניברסיטאות. תרגולים ושיעורי מרצים שאינם חברי סגל יבוטלו, עבודת המעבדות תשובש. הטכניון ובר-אילן יפעלו כרגיל: "השביתה תפגע בהכנת הסטודנטים לבחינות"

מחאת הסגל הזוטר באוניברסיטאות שמתחילה מחר (יום א'), אמורה הייתה להשפיע על סטודנטים בכל רחבי הארץ. נציגי הסגל הזוטר בטכניון ובאוניברסיטת בר-אילן החליטו לתמוך במאבק - ללא שביתה.

 

עוד בערוץ החדשות :

 

בכפוף לכך, תכלול השביתה רק את אוניברסיטאות בן-גוריון, חיפה, תל-אביב והעברית. במסגרתה לא יתקיימו תרגולים, עבודת המעבדות תשובש וכן יבוטלו שיעורים של מרצים שאינם חברי סגל האוניברסיטה. 

 

"רוצים ללמוד". הפגנה בטכניון (צילום: קובי תמשס, אגודת הסטודנטים בטכניון) (צילום: קובי תמשס, אגודת הסטודנטים בטכניון)
"רוצים ללמוד". הפגנה בטכניון(צילום: קובי תמשס, אגודת הסטודנטים בטכניון)

 

"הסגל הזוטר בטכניון השבית את הלימודים למשך שבועיים", אמר ל-ynet ד"ר משה תורג'מן מוועד הסגל הזוטר בטכניון, "ואנו חוששים כי מהלך נוסף של השבתה יפגע בסטודנטים ובהכנה שלהם לבחינות". ד"ר ירון יהושע, מהסגל הזוטר בבר-אילן, הוסיף: "אנחנו חלק מהמשא ומתן הארצי, אך משיקולים שלנו החלטנו בשלב הזה שלא להשבית את הלימודים".

 

ההחלטה לשבות התקבלה במחאה על הקיפאון בשיחות עם ועד ראשי האוניברסיטאות. בין היתר, דורשים אנשי הסגל הזוטר שיפור בשכר, ביטחון תעסוקתי והפסקת העסקה במתכונת של עובדי קבלן. את האצבע המאשימה, הם מפנים כלפי ראש הוועדה לתכנון ולתקצוב במועצה להשכלה גבוהה, פרופ' מנואל טרכטנברג, שנכשל, לטענתם, במציאת פתרון למשבר.

 

"התנהלותם של גורמי המשא ומתן מולנו מגוחכת ומראה על חוסר רצינות וזלזול במי שממלאים למעלה מ-50% משעות הלימוד באוניברסיטאות", הסבירה ד"ר אסתר סרוק, יו"ר הפורום המתאם של ארגוני הסגל האקדמי הזוטר. "אנו מצרים על כך שעלינו לנקוט במהלך חריף של שביתה כללית".

 

השביתה עוררה כעס רב בקרב ציבור הסטודנטים, שעומד לקראת סיום הסמסטר ועלול להיפגע במהלך תקופת ההכנה לבחינות, שמתקיימות בעוד כחודש. ערן, סטודנט בבן-גוריון, אמר ל-ynet כי "מבלי להיכנס לזה שהדרישה של המרצים והמתרגלים היא צודקת, לא ייתכן שהמאבק שלהם יפגע בלימודים ובהישגים שלנו". לדבריו, "הייתה להם שנה שלמה להיאבק בנושא וחבל שהם נזכרו להחריף את המאבק דווקא בחודש האחרון של הסמסטר, כשכל תרגול ושיעור מעבדה חשובים להצלחה בבחינה".

 

הדס, סטודנטית מתל-אביב, הוסיפה כי "מאז תחילת הסמסטר, התחושה היא שכל הזמן יש הפגנות ושביתות ולנו לא ברור בכלל מה קורה ועל מה המהומה. אני מבינה לליבם של המתרגלים, אבל ברור שאם השביתה תימשך זמן רב, אז הסיכויים שלנו להצליח בבחינות ייפגעו בצורה קשה".

 

מוועד ראשי האוניברסיטאות נמסר כי "למרות השביתה המיותרת של הסגל הזוטר, הלימודים מתקיימים בכל האוניברסיטאות והמשא ומתן נמשך. כנראה שלזרוק סיסמאות לחלל האוויר, להרעיש ולשבות מעניין את נציגי הסגל הזוטר

יותר מאשר להמשיך ולעבוד ללא לאות לפתרון הסוגיות המורכבות הקשורות לתביעותיהם".

 

לדברי הוועד, "הוצע לאנשי הסגל הזוטר, שכבר כיום מרוויחים מאות שקלים לשעת הוראה, פתרונות הנאמדים בעשרות מיליוני שקלים בכל שנה וכן פתרונות ראויים בנושא של ביטחון תעסוקתי. לו רצה הסגל הזוטר באמת ובתמים להגיע לפתרון ריאלי, יכול היה כבר להשיג אותו. עוד לפני ההודעה על השביתה, נקבעה פגישת משא ומתן ליום ראשון, והשביתה היא מפגן שרירים שאין לו שום הצדקה אמיתית ואשר פוגע בסטודנטים ללא כל צורך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סטודנטים מפגינים בטכניון
צילום: קובי תמשס, אגודת הסטודנטים בטכניון
מומלצים