שתף קטע נבחר

אבו מאזן: "משעל הסכים להתנגדות בדרכי שלום"

הנשיא הפלסטיני סיפר כי הגיע להסכמות משמעותיות עם בכיר החמאס במהלך שיחות ליישום הסכם הפיוס. "הפתרון הוא הקמת מדינה בגבולות 1967, וחמאס הסכימה על כך"

הנהגת פתח סיכמה עם חמאס כי ההתנגדות הפלסטינית תהיה עממית ותנוהל בדרכי שלום, כך הצהיר היום (שבת) הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, יום לפני פגישה נוספת שתיערך בקהיר בין פתח לחמאס, בה ידונו הצדדים על יישום הסכם הפיוס הפנים-פלסטיני

 

דבריו נתקלים, עם זאת, בהצהרות פומביות שונות בתכלית שפירסמה תנועת החמאס השבוע, לרגל חגיגות 24 שנים להקמתה, לפיהן "ההתנגדות תמשיך בכל צורותיה, כדרכה הנבחרת של התנועה עד לניצחון, לשחרור פלסטין ולשיבת הפליטים".

 

עוד בערוץ החדשות :

 

בראיון לערוץ "יורו ניוז" בבריסל, סיפר אבו מאזן על פגישתו עם חאלד משעל לפני כחודש. "קבענו את יסודות ההסכם, וחמאס הסכימה עמנו שההתנגדות תהיה עממית ובדרכי שלום ולא התנגדות צבאית". לדבריו, "הפתרון הוא הקמת מדינה בגבולות 1967, וחמאס הסכימה על כך, כמו גם על קיום הבחירות ב-5 במאי 2012".

 

אבו מאזן ומשעל בקהיר. התנגדות עממית (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אבו מאזן ומשעל בקהיר. התנגדות עממית(צילום: AFP)
 

הנשיא הפלסטיני בחר להדגיש שוב בדבריו את המוכנות הפלסטינית למדינה ואת השינוי התפיסתי שעבר עליהם בעשור

האחרון. "אנחנו עם תחת כיבוש, אנו דורשים עצמאות ומאמינים בשלום ובחוק הבינלאומי, ואנו גם מיישמים את תרבות השלום בארצנו. המוסדות שלנו מוכנים וקיבלנו על כך אישור מהבנק העולמי, מקרן המטבע הבינלאומית ומהמדינות התורמות", הדגיש.

 

בנוסף, הגדיר אבו מאזן את ישראל כסרבנית שלום והאשים את ארצות הברית בתמיכה מסוימת בגישה זו. לדבריו, הפלסטינים מנסים להבהיר כי השלום אינו רק אינטרס פלסטיני, אלא גם אינטרס ישראלי, אזורי ובינלאומי.

 

אבו מאזן התייחס לעסקת שליט, והזכיר שוב את ההסכמה שהייתה לו, לטענתו, עם ראש הממשלה הקודם, אהוד אולמרט,

על כך שישראל תשחרר אחריה אסירים נוספים כמחווה עבורו, הסכמה שראש הממשלה הנוכחי, בנימין נתניהו, מתכחש לה, לטענתו. "אפילו הנשיא אובמה התערב בעניין לפני בערך שנה ואמר לי כי הוא דיבר עם נתניהו בעניין שחרור האסירים ונתניהו הסכים לכך ואמרתי כי גם אני מסכים, אך הנושא נשכח", אמר.

 

אבו מאזן התייחס גם למצב בסוריה, ואמר כי הרשות הפלסטינית משקיפה על מה שקורה, אך לא מתערבת. "ההשקפה הרשמית היא שאל לנו להתערב במה שקורה. אנחנו מכבדים את רצון העמים ואת דרישותיהם ואנחנו איתם. משקיפים אך לא מתערבים. אנו עוקבים אחר המצב בסוריה וכמובן כואבים את שקורה מבחינת המהומות וההרג, אך אין לנו עמדה בעניין מעבר למה שאמרתי".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנהיגי פתח וחמאס בקהיר
צילום: AFP PHOTO / HAMAS
מומלצים