שתף קטע נבחר

כבר עשיתם קניות לכריסמס?

יותר ישראלים קונים השנה עצי אשוח, כובעי סנטה קלאוס וקישוטי חג מולד, ואפילו יצרנים גדולים החלו לייצר מארזים לחג. השוק הזה גדל בזכות העובדים הזרים, העולים מחבר העמים לשעבר שעבורם אין לכך קשר לדת, והפופולריות של חגיגות הסילבסטר בישראל: "רק לדתיים זה מפריע". צפו בקניות לחג

"רוסים, יהודים, עובדים זרים, ערבים - כולם", כך תיאר לנו מנהל יריד הכריסמס בגרנד קניון בחיפה את לקוחותיו. לפי נתוני הלמ"ס, ערב חג המולד 2011 חיים בישראל כ-154.5 אלף נוצרים, לא כולל עובזים זרים, המהווים 2% מאוכלוסיית מדינת ישראל. כל אלה יחגגו את חג המולד בסוף השבוע הזה, אך לא רק הם.

 

  • ג'ינג'רברד ועוד: רביבה עם עוגיות ומאפי חג המולד

  • "הרוסים לא חוגגים את הסילבסטר"

 

גם ישראלים חובבי מסיבות שאינם נוצרים, החלו להצטייד בשנים האחרונות בקישוטים, משקאות ומלבושים מסורתיים. רובם ככולם לא חוגגים את הולדתו של המשיח הנוצרי, אלא חוגגים לשם החגיגה, וקונים את הסמלים של החג הזה, שקדמו לתקופת הנצרות: עץ חג המולד ושלל קישוטיו, ותחפושות סנטה קלאוס. לרוב, האביזרים האלה נשמרים בכלל לחגיגות הסילבסטר.

 

 

מי שבאמת גרם לשוק הזה לקפוץ מדרגה הם העולים מחבר העמים לשעבר.  אלה חוגגים ב-31 בדצמבר את נובי גוד, חג חילוני שמסמל את השנה האזרחית החדשה, שהודבקו לו סממנים של כריסמס. אלה, יחד עם עובדים זרים ועובדי שגרירויות, יקנו בטיב טעם בראשל"צ 250 אלף בקבוקי יין ואלכוהול מסוגים שונים. הרשת הוציאה מספר מיליוני שקלים על שינוי מראה הסניפים לכבוד חגי דצמבר, ו-1.5 מיליון שקל על קמפיין לכבוד החגים. כששטראוס עלית מוציאה מארזים מיוחדים לחג ומוכרת אותם ברשתות השיווק נראה שעכשיו זה רשמי: חג המולד הוא חג חגיגי במיוחד גם בישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מישל דור כסנטה
צילום: ניצן דרור ומישל דור
ממתקי שטראוס-עלית לכריסמס
חגי דצמבר ברשתות השיווק
עץ חג מולד. הישראלים קונים בכיף
צילום: מירב קריסטל
מומלצים