שתף קטע נבחר

דפֵּי רעב: רשמים של שף בדיאטה

כל כך הרבה פיתויים, תענוגות ובישולים מובילים בסוף לחדר קטן ומדכא. רפי אהרונוביץ' מבקר אצל הדיאטנית, שמורה לו לרשום את כל מה שהוא אוכל במשך היום. התוצאה: דפדפת מלאה מאכלים טעימים ומתכון לקציצות בקר וטלה עם ארטישוקים

כבר הבנתם, חברים, שאוכל תופס חלק נכבד מזמני הפנוי. אם תיקחו בחשבון שהתמזל מזלי לעבוד עם אוכל, הרי יוצא מכך שהוא תופס את רוב זמני. תמיד יהיו חסרי אמונה שיפקפקו אם מה שאני כותב עליי ועל חבריי הוא אמת או בדיה של פובליציסט מוכשר (וצנוע). לכם רק אתחייב שאני לעולם לא מגזים - אם כבר רק מעדן.

 

עוד בערוץ האוכל:

בליסימה: מסע קולינרי בארץ המגף

לכבוש לימון ולנוח: מתכוני לימון כבוש

אוהבים את זה חם: 4 מרקי גורמה

 

לכן, כמו שהבטחתי לדיאטנית בפגישה האחרונה, אני מתעד שלושה ימים מחיי. "כל הכבוד", כך היא התחילה את המשימה החדשה "יש שיפור, אבל כדאי לעבור לשלב הבא. שים דף על המקרר וכתוב כל דבר שאתה אוכל". דף אחד? היא הייתה אופטימית. הדף התמלא אחרי שעה גם בצידו השני ואחרי יומיים הפך לדפדפת. לכם, מתוך רחמים והתחשבות ועל מנת שלא תעברו לכתבה הבאה, אני מספק תקציר.

 

יום ו'

7:00 - סונול אביב. שוטפים את הרכב. אני מוריד בחנות אספרסו וחטיף אנרגיה דל קלוריות (לא רעב, אבל משעמם לחכות לאוטו).

 

7:30 - ישיבת שותפים. שני בורקיטס חמים עם ביצה חומה מהחמין ומקיאטו. עדיין לא כל כך רעב, אבל מסורת זה מסורת.

 

מסורת זו מסורת. בורקיטס (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מסורת זו מסורת. בורקיטס(צילום: shutterstock)

 

12:00 - אחרי ארבע שעות של עבודה מאומצת הכוללת עשרות לקוחות שכל אחד מהם חייב לשתף אותי במה הוא אכל, בישל, יאכל או יבשל, פלוס ריח הבשרים המעושנים... עד כאן ! - מצאו ארבע פרוסות לחם קל עם פסטרמה חמה מהתנור את דרכן פנימה.

 

16:00-17:00 - לא אכלתי כלום עד עכשיו. למדתי לקח ולא בא לי להוציא את נשמתי בחדר הכושר. "כל הכבוד", אומר המדריך. "התקדמת יפה, בנית שריר, שרפת שומן... אבל כדאי להתקדם לשלב הבא". כן כן, אני יודע, לרשום. אז רשמתי. השעה 18:00 ולא אכלתי כלום כבר שעות.

 

19:00 - הגברת: "תאכל משהו קל, כדי שלא תטרוף בארוחת הערב". אכלתי גבינה רזה, תפוח וכמעט הגנבתי כמה 'שטוחים', אלא שהגברת תפסה אותם בדקה ה-90, נעלה בכספת ושינתה את הקוד.

 

20:30 - ארוחת ערב אצל ישראל: כרובית מטוגנת עם רוטב תאילנדי פיקנטי; אבוקדו עם מנגו; סלט של שפע סוגי עגבניות; מרק דמוי מינסטרונה ולצידו חזה אווז מעושן פריך; אנטרקוט על הרוטיסרי כשמתחתיו תפוחי אדמה שהוברשו בשומן אווז ושמן זית וספגו את נוזלי הבשר שטפטפו עליהם.

 

אה, שכחתי, לפני הכל - שני מרטיני ובקבוק יין אדום משובח. אחרי הכל - טעימות של עוגת פרג ותפוחים וקצת תותים טריים. כאן הפסקתי כי נגמר לי עוד דף.

 

שבת

8:00 - אימון נוסף בעצימות גבוהה. "כל הכבוד" אומר המדריך. "כן, אני יודע, לרשום", אמרתי. סאונה, מקלחת ומהר הביתה להחליף דף.

 

11:00 - ארוחת בוקר אצל ד' השמן. רשמתי שני סוגים של דגים כבושים, שתי תבניות בורקס פילו של גברת מרה, ועוד כמה סלטים בריאים נוספים שאיני זוכר את מהותם. פשטידת תרד טרי עם שפע גבינות קשות ומעט פקורינו ולקינוח שניים-שלושה אוזו עם אשכוליות וקרח. להתאוששות: עוגת גבינה של וונדי ופחזניות של שולה, כל אחת בגודל של כדור בייסבול. ארוחת הבוקר הסתיימה ואיתה גם הדף שלי. זחלתי לכורסא שלי בבית.

 

בערב אכלתי רק תפוח ואגס. חייבים לקזז. ולא, לא רשמתי את זה כדי לא להבהיל את הדיאטנית.

 

יום א'

8:00 - הליכה ברגל עם הגברת עד פאתי 'מאנטה-ריי'. חוזרים דרך בן יהודה ועוצרים ב'מרסנד'. אחד מוזלי וארבעה בורקיטס: שניים תרד ושניים גבינה (מסורת, אתם יודעים).

 

11:00 - נוסעים לחולון לחנות ציוד שטח נחמדה עם מחירים מעולים ומוכרים מקצועיים. אני נזכר ששכחתי לספר לדיאטנית שאני נוסע לאיטליה. אבל אל תדאגו, אני לוקח את הדף איתי וארשום לה כל דבר שאוכל שם. קונים עוד חולצות טרמיות וכובעים העמידים למינוס 30 מעלות (יש לי ארון שמכיל מספיק ציוד על מנת לזווד את יחידת האלפיניסטים הצה"לית). למי שמעוניין החנות שוכנת במוהליבר 33 ונקראת 'תרמיל' .

 

13:00 - הידעתם? בחולון לא צריך תווי חניה. ברחוב סוקולוב אני טועם שווארמה בקר בטעם כבש. לא רע. לא רחוק ממול - ממלכת שוקולד בשם 'שוויצריה הקטנה'. חובה לקנות סוכריות שוקולד חלב עם ליקר.

 

ומייד - המתכון. קציצות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ומייד - המתכון. קציצות(צילום: ירון ברנר)

 

18:00 - ר' מתכון לעיל:

 

קציצות בקר וטלה עם ארטישוקים

 

המרכיבים:

500 גרם בקר טחון

500 גרם טלה טחון

1/2 כוס שמן זית

1/2 חבילה פטרוזיליה

1/2 חבילה כוסברה

2 בצלים

3 שיני שום

2 ביצים

1/2 כוס פירורי לחם

פלפל שחור לפי הטעם

מלח

 

לרוטב:

1 בצל קצוץ

4 שיני שום קצוצות

2-3 כפות רסק עגבניות

3-4 כוסות מים

12 ארטישוקים בשמן

1 כפית סוכר

מלח

פלפל שחור

שמן

1 כפית פפריקה מתוקה מרוקאית

1/2 כפית כמון

1 כפית חוויאג' למרק

טימין

בזיליקום יבש

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים למעבד מזון פטרוזיליה וכוסברה, בצל ושום ומעבדים היטב.
  2. בקערה נפרדת מניחים את שני סוגי הבשר הטחון, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את פירורי הלחם. מוסיפים גם את כל מה שנטחן במעבד המזון. מכניסים את הביצים ומערבבים הכל ביחד. יוצרים קציצות.
  3. מטגנים את הקציצות טיגון קל משני הצדדים במחבת עמוקה ועם 1/2 כוס שמן זית ומעבירים לקערה.
  4. מכינים את הרוטב: שופכים מעט שמן שנשאר מטיגון הקציצות למחבת, מחממים ומוסיפים את הבצל הקצוץ ואת שיני השום.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים קלות ומוסיפים את המים. בוחשים היטב. מוסיפים סוכר, מעט מלח, פלפל שחור ושאר התבלינים. מערבבים הכל, מביאים לרתיחה ואז מכניסים את הקציצות והארטישוקים. מניחים להם להתבשל כ-20 דקות עד לספיגת הטעמים. מגישים על פירה.

 

כך עבר לו סופ"ש ארוך ומלא טעמים. עכשיו אני יושב בחדר ההמתנה של גורו הדיאטה שלי וקורא להנאתי את הדפדפת, מרוב שעמום. תשמעו, תפסתי מה זה רעב...

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הארטישוק - בצד. קציצות
צילום: דודו אזולאי
מומלצים