אוהבים את זה חם: 4 מרקי גורמה
אתם מכירים את כל הקלישאות על חורף ונחמה, ועדיין - מרק טוב משאיר אפילו ציניקנים גדולים ללא מילים. לאביט מציגים: 4 מתכוני גורמה של מרק שעועית שחורה, עוף וליים, עדשים ועגבניות של שפים

מרק שעועית שחורה

מתכון בניחוח ים תיכוני של נלי קרפנר 

 

עוד בערוץ האוכל:

שתה זאת בעצמך: המדריך להכנת בירה בבית

לכבוש לימון ולנוח: מתכונים מלימון כבוש

זהב לבן: רושפלד מכין טאפאס בצל

 

המרכיבים:

1 ק"ג שעועית שחורה

1 ק"ג פריחולס

600 גרם בצל, קצוץ דק

20 גרם שום קצוץ

3 ענפי רוזמרין, עלים בלבד, קצוצים

150 גרם בצל ירוק קצוץ דק

2 עלי דפנה

1/2 כף אורגנו יבש

2 כפות שמן זית

2 כפות מלח

1/2 כף פלפל שחור

3 ליטר מים קרים לבישול

בזיליקום וכוסברה קצוצים להגשה

 

מרק שעועית שחורה  (צילום: בועז לביא )
מרק שעועית שחורה  (צילום: בועז לביא )

     

    אופן ההכנה:
    1. מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום, הרוזמרין ועלי הדפנה מטגנים למשך 3 דקות נוספות. מוסיפים את השעועית השלמה ומטגנים יחד עוד כ-5 דקות.
    2. מוסיפים את הפריחולס ואת המים ומביאים לרתיחה.
    3. מוסיפים את המלח, הפלפל והאורגנו ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
    4. מוסיפים את הבצל הירוק בסוף הבישול.
    5. אופן ההגשה: יוצקים מרק לצלחת ההגשה, בוזקים בזיליקום וכוסברה.

     

    מרק עוף וליים

    מתכון של איתמר דוידוב

     

    המרכיבים (ל-6 מנות):

    2 ליטר מרק עוף מוכן

    1 חזה עוף

    1 בצל לבן קצוץ

    1 פלפל ירוק מתוק קצוץ

    2 עגבניות קצוצות

    2 שיני שום כתושות

    מעט שמן

    1 כוס עגבניות מרוסקות

    1 ליים או לימון, פרוס לפרוסות דקיקות

    1 כוס מיץ ליים טרי או מיץ לימון

    להגשה

    קליפה קצוצה דקיק או מגוררת מ-1/2 לימון או ליים

    כמה עלי אפזוטה או עלי דפנה

    6 טורטיות תירס חתוכות לרצועות, או נאצ'וס מוכן

    שמן לטיגון - לא חובה

     

    מרק עוף וליים  (צילום: בועז לביא )
    מרק עוף וליים  (צילום: בועז לביא )

     

    אופן ההכנה:

    1. בסיר נירוסטה או אימייל בגודל בינוני מרתיחים את מרק העוף. מוסיפים את חזה העוף ומבשלים עשר דקות. מוציאים מהמרק ומצננים. משהתקרר, מפוררים את החזה לשערות דקיקות בעזרת מזלג.
    2. מחממים מחבת עם מעט שמן ומאדים את הבצל, הפלפל, העגבניה והשום במשך דקה אחת. מצננים מעט.
    3. מבשלים את העגבניות המרוסקות עם עלה קטן של אפזוטה או דפנה וקורט מלח, עד שיצטמצם למחצית.
    4. מחממים מעט שמן ולטגן את רצועות הטורטיה. מסננים מהשמן ומניחים על נייר סופג. מפזרים מעט מלח. ניתן לאפות בתנור או בטוסטר אובן בחום של 170 מעלות לעשר דקות. אם ברשותכם עלי אפזוטה, ניתן לטגנם בשמן חם לשנייה אחת ולהוציאם.
    5. בהגשה: מסדרים בצלחות ערמה של חזה עוף וטורטיות התירס הפריכות או הנאצ'וס.
    6. מביאים את המרק לרתיחה ומוסיפים את הירקות מהמחבת, את מיץ הליים או הלימון ואת פרוסות הלימון.
    7. מוזגים את המרק עם הירקות ופרוסות הלימון, מפזרים מעל את קליפת הלימון ומנקדים בכף או שתיים של רוטב העגבניות הסמיך. מעטרים בעלי האפזוטה הפריכים.

      

    מרק עדשים כתומות

    מתכון של שף עומר מילר 

    המרכיבים:

    2 כפות שמן זית

    2 בצלים, קצוצים דק

    3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות

    2 כוסות עדשים כתומות

    1 ענף רוזמרין

    1/2 לימון סחוט

    1 ליטר ציר ירקות

    מלח ופלפל שחור

    מיץ מ-1/2 לימון

     

    מרק עדשים כתומות (צילום: בועז לביא )
    מרק עדשים כתומות (צילום: בועז לביא )

     

    אופן ההכנה:
    1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הגזרים ומערבבים עוד דקה או שתיים.
    2. מוסיפים לסיר את העדשים, מערבבים ונותנים להן להתלהט. מוסיפים ציר ירקות, רוזמרין ולימון.
    3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר רך והעדשים מתפוררות (שעה מקסימום). מתבלים במלח ופלפל.

     

    מרק עגבניות ולחם איטלקי

    מתכון של מנה שטרום

     

    המרכיבים (ל-6-8 סועדים):

    1/4 כוס שמן זית

    5 שיני שום קצוצות דק

    1 פלפל אדום חריף, חצוי לאורכו ללא הגרעינים

    2 קופסאות עגבניות תמר קלופות

    1/2 כוס יין לבן

    ליטר מים

    1/2 כוס עלי בזיליקום טריים

    1/2 לחם מחמצת, שחור או לבן, בן יומיים, ללא הקרום וחתוך לקוביות

    שמן זית נוסף לתיבול

     

    מרק עגבניות ולחם איטלקי  (צילום: בועז לביא )
    מרק עגבניות ולחם איטלקי  (צילום: בועז לביא )

     

    אופן ההכנה:

    1. מטגנים בתוך סיר למרק את השום הקצוץ והפלפל החריף בשמן זית.
    2. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומרסקים בעזרת כף עץ.
    3. מוסיפים את היין הלבן עד לאידויו.
    4. מוסיפים ליטר מים ואת עלי הבזיליקום. מבשלים כחצי שעה, מוסיפים מלח ופלפל.
    5. מערבבים עם מטרפה עד לקבלת עיסה אחידה.
    6. מוסיפים את קוביות הלחם, מתבלים בשמן זית, ומגישים מיד.
    7. ניתן להכין את מרק העגבניות מראש. את הלחם יש להוסיף לפני ההגשה.  

     

    כל המרקים יוגשו במהלך חודש ינואר ברשת לאביט

     


     

    לפנייה לכתב/ת
      קישורים ממומנים
       תגובה חדשה
      הצג:
      כל התגובות לכתבה אוהבים את זה חם: 4 מרקי גורמה
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מרקים
      שחור ומשגע. מרק שעועית
      צילום: בועז לביא
      אדמוני וסוחף. מרק עדשים
      צילום: בועז לביא
      ynet ספיישל
      לבשל עם יעל
      משהו מתוק
      תיק אוכל
      מתכון לבריאות
      הבולסת חוקרת