שתף קטע נבחר

סטודנטים לחשבונאות: "לא מכירים בלקויות שלנו"

עשרות סטודנטים בעלי לקויות למידה טוענים כי מועצת רואי החשבון מתייחסת לאבחון המקצועי שנערך להם כהמלצה בלבד, ולא מעניקה להם הקלות. סטודנט דיסלקט: "בכוונה בחרתי מקצוע שרובו ריאלי ולא מילולי". משרד המשפטים: הכל חוקי

מדוע מסרב משרד המשפטים להכיר בלקויות למידה ופוגע בסיכוייהם של סטודנטים? בשבוע הבא צפויים מאות סטודנטים לגשת לבחינה השנתית של מועצת רואי החשבון בישראל, ועבור הנבחנים הצלחה בבחינה פירושה קבלת רישיון תעסוקה במקצוע היוקרתי. רבים מהם, בעלי לקויות למידה, נדהמו לגלות כי מועצת רואי החשבון, הפועלת מטעם משרד המשפטים, מתייחסת לאבחון המקצועי שנערך להם כהמלצה בלבד, ואינה מעניקה להם הקלות ותוספת זמן לבחינה.

 

עוד בנושא ההשכלה הגבוהה ב-ynet:

אוני' חיפה: בוטל הכנס על "הטבח בעופרת יצוקה"

חתולים כרותי איברים בקמפוס: "לעצור פסיכופט"

סקר הסטודנטים: ממליצים ללמוד במכללה

  

דניאל, סטודנט מתוסכל לראיית חשבון, סיפר ל-ynet: "מכיתה א' אני מאובחן כדיסלקט ודיסגרף ולכן בכוונה בחרתי מקצוע שרובו ריאלי ולא מילולי. במהלך הלימודים באוניברסיטה הצלחתי במאמצים רבים להתגבר על המוגבלות ואני בטוח שאני יכול לעבור את הבחינה בהצלחה לו רק יכירו במוגבלות שלי".

 

הקלות בבחינה? המלצה בלבד (אילוסטרציה) (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הקלות בבחינה? המלצה בלבד (אילוסטרציה)(צילום: shutterstock)
 

לדברי הסטודנט, הוא לא מבקש הנחות מעבר להקלות שהוא זכאי להן, שהן מוכרות בכל מוסדות ההשכלה הגבוהה. "קשה לי לקבל את זה שדווקא משרד המשפטים שאמון על החוק בישראל מסרב להכיר בלקויות שלי ופוגע בסיכויים שלי להצליח בבחינה".

 

עוד בחדשות ynet:

 

בישראל פועלים כ-15 מוסדות לימוד לראיית חשבון, בהם אוניברסיטת בן גוריון, האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת תל-אביב. על פי ההערכות, עשרות סטודנטים הצפויים לגשת לבחינה הקרובה סובלים מלקויות למידה ברמות שונות הכוללות בין היתר קשיים בדיבור, חשיבה, קריאה, איות או ביצוע חישובים מתמטיים.

 

"בית המשפט קבע: שוויון לבעלי לקות למידה"

בהתאחדות הסטודנטים הארצית טוענים כי בעוד שהאבחונים המקצועיים מוכרים בכלל מערכת החינוך בישראל, לרבות המוסדות להשכלה גבוהה ובחינות הלשכה של משרדי הבריאות, המשפטים ועוד, הרי שמועצת רואי החשבון היא הגוף היחידי שמערים קשיים ומסרב להכיר באבחונים. בכוונת ההתאחדות לפנות בנושא לערכאות משפטיות, שכן לטענתם במקרים שבהם מתקבלות ההמלצות הסטודנטים מקבלים לרוב הקלות חלקיות בלבד.

 

הבחינה בשבוע הבא, הסטודנטים יזכו להקלות? קמפוס באר-שבע (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
הבחינה בשבוע הבא, הסטודנטים יזכו להקלות? קמפוס באר-שבע(צילום: הרצל יוסף)
 

"בית המשפט קבע בעבר מפורשות כי יש ליצור שוויון בין נבחנים בעלי לקות למידה לשאר הנבחנים", הדגישה סתו ארז ראש מחלקת אקדמיה בהתאחדות הסטודנטים הארצית. "התאחדות הסטודנטים לא תשקוט עד אשר תתאים מועצת רואי החשבון את מבחניה לבעלי לקויות למידה ותאפשר להם למצות את הידע שלהם כאילו היו סטודנטים ללא לקות למידה, זאת על פי עקרון השוויון והסבירות".

 

משרד המשפטים: הכל חוקי

ממשרד המשפטים נמסר בתגובה כי "מועצת רואי חשבון פועלת על פי חוק רואי חשבון ועל פי תקנה 8(ב) לתקנות, המועצה רשאית, לערוך התאמות לנבחן בעל מוגבלות. סמכות המועצה הינה סמכות שבשיקול דעת והיא אינה רשאית להעביר את נטל ההחלטה לידי הגורמים השונים שהמלצותיהם מובאים בפניה. משום כך,

ממצאי האבחון המוגשים למועצה אכן מהווים המלצה בלבד. התאמת מתכונות הבחינות לאנשים עם מוגבלויות מתבססת על מספר פרמטרים. בין היתר נבחן האם ההתאמות המבוקשות לא תפגענה במהות המבחן, ברמתו וביכולת לבחון את מידת ההתאמה של הנבחן למקצוע בו נערכת הבחינה ועוד.

 

מובן שכאשר אותה חוות דעת ביססה מתן הקלות והתאמות בבחינות שנערכו על ידי המוסד להשכלה גבוהה בו למד המבקש, גם לכך ניתן משקל, ואכן, מבקשת המועצה, גם בפרסומיה באתר האינטרנט, להציג אישורים בדבר התאמות והקלות כאלה, ככל שניתנו. יחד עם זאת, כאמור, מדובר בבחינות בעלות מאפיינים שונים, המצריכות התייחסות נפרדת. בשל כך, הוקנו שיקול הדעת וההחלטה בדבר עריכת התאמות בבחינות למועצת רואי החשבון". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקלות בבחינה? לא בבית ספרנו
צילום: shutterstock
מומלצים