שתף קטע נבחר

בן כמה צריך להיות הרופא כדי שהניתוח יצליח?

מחקר שנערך בצרפת מגלה כי ניתוח הנעשה בידי כירורגים בני 35 עד 50 הוא הבטוח ביותר. שיעור תופעות הלוואי אצל חולים שנותחו בידי מבוגרים יותר היה באופן מפתיע - גבוה יותר

בן כמה הרופא המנתח שלכם? ייתכן שבעתיד הנתון הזה יהיה חשוב לכם. מחקר חדש שנערך בצרפת גילה כי הניתוח הבטוח ביותר הוא זה המבוצע על ידי כירורגים בני 35 עד 50. המחקר פורסם בכתב העת הרפואי "בריטיש מדיקל ג'ורנל".

 

לדברי מחברי המחקר, על פי הידוע, מומחים בכירורגיה מגיעים לשיא מיומנותם בין הגילאים 30 עד 50, אולם מעט ידוע על שיעור ההצלחה בגילאים אלה ואחרים. לכן, ביקש צוות החוקרים מאוניברסיטת ליון שבצרפת לבחון מהו שיעור הסיבוכים בניתוח על פי גיל המנתחים.

 

איך בוחרים רופא מנתח?

 

במחקר, שנמשך שנה, נכללו 3,574 מנותחים שעברו כריתת בלוטת התריס, בידי 28 מנתחים שונים בחמישה בתי חולים בצרפת. גילם הממוצע של המנתחים עמד על 41.

 

החוקרים בדקו את שיעור הסיבוכים בתוך 48 שעות מתום הניתוח, ושוב שישה חודשים לאחר הניתוח. נבדקו שני סיבוכים ידועים לאחר ניתוח כריתת בלוטת התריס: שיתוק של עצב הסמוך לבלוטה הגורם לצרידות, ושכיחות תת-פעילות יותרת התריס הנגרמת עקב נזק לבלוטה הסמוכה לבלוטת התריס, המוביל לרמות סידן נמוכות, להתכווצויות ולעוויתות שרירים.

 

החוקרים מצאו כי שיעור הסיבוכים הגבוה ביותר לאחר הניתוח היה כאשר הכירורגים עסקו בתחומם במשך 20 שנים או יותר.

 

עוד נמצא כי כירורגים בגילאי 35 עד 50, כלומר כאלה שעברו חמש עד 20 שנה מתום לימודיהם, היו בעלי תוצאות טובות יותר בהשוואה למנתחים צעירים או מבוגרים יותר.

 

החוקרים ציינו כי הממצאים מציעים שמיומנות הכירורג משתנה לאורך השנים, וכי מנתח אינו יכול להישאר באותה רמת יכולת לאורך כל חייו המקצועיים. עובדה זו מעלה את השאלה, מי בעצם יעז לשאול את הכירורג - "בן כמה אתה, דוקטור?"

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנתח אינו יכול להישאר באותה רמת יכולת לאורך כל חייו המקצועיים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים