שתף קטע נבחר

נתניהו לתושבי מגרון: "תתפשרו, ההצעה טובה"

ראש הממשלה הזכיר את פסיקת בג"ץ לפינוי המאחז עד סוף מרס, הציע להעביר את המבנים לאתר סמוך ואמר כי "הצעת הפשרה הממשלתית לא פותרת את כל הבעיות, אך יש בכוחה לפתור את בעיית מגרון"

ראש הממשלה מבקש מהמתנחלים להתפשר, כדי שלא יצטרך לפנות אותם ולהסתכן במהומה גדולה. המגעים לפינוי מרצון של המאחז מגרון, המנוהלים על רקע החלטת בג"ץ כי יש לפנותו עד סוף חודש מרס, הביאו היום (א') את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לקרוא לתושבי מגרון: "מדובר בהצעה טובה, היא לא פותרת את כל הבעיות, אך יש בכוחה לפתור את בעיית מגרון".

 

עוד בערוץ החדשות :

 

לדברי נתניהו, שעסק בנושא במהלך ישיבת הממשלה בירושלים, "עקב הרצון לקיים את החלטת בית המשפט בהסכמה ובדרכי שלום, מציעה הממשלה הסדר פשרה כלהלן: בתי הקבע של תושבי מגרון ייבנו בסמוך לאתר הנוכחי, על אדמות מדינה שתכנונן יוסדר. עם סיום הבנייה, יעברו התושבים לאתר הקבע. האתר יפונה ויימסר למינהל האזרחי ביהודה ושומרון".

 

מגרון, מבט מלמעלה (צילום: באדיבות Lowshot) (צילום: באדיבות Lowshot)
מגרון, מבט מלמעלה(צילום: באדיבות Lowshot)
 

ראש הממשלה קרא לתושבי מגרון להסכים לפשרה המוצעת, ובכך "לאפשר לממשלה לפנות בקרוב לבית המשפט בבקשה לאשר את ההסדר".

 

לפני שבוע, הביעו חלק משרי הליכוד - מיכאל איתן, דן מרידור ובני בגין - ביקורת חריפה נגד "חוק המאחזים" במהלך ישיבת שרי הסיעה, שעסקה בעיקר בניסיונות להגיע להסדר עם המתנחלים במגרון, וסביב הניסיון לחוקק חוק שיכשיר את המאחזים הבלתי חוקיים, שנבנו על אדמה פרטית של פלסטינים.

 

על פי הצעת החוק, אם בעל קרקע ביהודה ושומרון לא פנה בתוך ארבע שנים מרגע הקמת שכונת המגורים על הקרקע שבבעלותו לבית המשפט, לא יפונו המבנים שנבנו עליה. ההצעה מתיימרת להגן על מחזיקים במקרקעין ביהודה ושומרון ומתייחסת רק לבנייה בגדה ורק לשכונות שבהן לפחות עשרים יחידות דיור.

 

בתגובה לדברי נתניהו, נמסר מ"המטה המשותף" שכולל את ועדי המתיישבים ותנועת "קוממיות" כי "כנראה שנתניהו לא למד דבר מאז ההתנתקות. ראש הממשלה מסרב, באקט אנטי דמוקרטי ובריוני, להעלות להצבעה בוועדת השרים לחקיקה את הצעת חוק ההסדרה שתפתור את סוגיית מגרון אחת ולתמיד. תחת זאת, הוא מאיים על תושבים בהריסת בתיהם וגירושם באישון ליל. כדאי שמר נתניהו יפנים שהעתקת מגרון, שהיא למעשה הריסתה, תעתיק גם את נתניהו

מכיסאו. הציבור הלאומי לא יקבל עמונה נוספת".

 

יריב אופנהיימר, מזכ"ל "שלום עכשיו", אמר כי "הצעת נתניהו למגרון היא ספין ציני שמטרתו לא לקיים את החלטת בג"ץ ולדחות לעוד שנים את פינוי המאחז. 'שלום עכשיו' תתנגד בתוקף להצעת ראש הממשלה ותעמוד על פינוי המאחז במועד בהתאם לפסיקה. אם אדמה פרטית היא לא עילה לפינוי, ראש הממשלה מוזמן לאפשר לתושבי המאחז להתגורר על שטח ביתו בקיסריה עד בניית השכונה החלופית".

 

יו"ר מועצת יש"ע, דני דיין, הוסיף כי "אנו שותפים לרצון להסדיר את סוגיית מגרון בהסכמה ובדרכי שלום. השעה דוחקת ועל כן אני קורא לראש הממשלה לכנס לאלתר את כל הגורמים המעורבים לדו-שיח אינטנסיבי ורצוף עד שיגובש פתרון מוסכם. אסור לעזוב את חדר הדיונים עד שייצא עשן לבן. על הדו-שיח להתנהל תוך הבנה הדדית זה של המגבלות והאילוצים של זה. על כל אחד להגיש לשני סולמות וחבלים כדי לעזור לו לרדת מן העצים הגבוהים שטיפס עליהם, במקום להטיח בו האשמות ודרישות. אינני דורש מן הממשלה דבר שאינני דורש גם מעצמנו. אני משוכנע שבהידברות רצופה וכנה - אפשר להגיע לפתרון שגם ישמור על החוק וגם יחזק את ההתיישבות".

 

ראשי שדולת ארץ ישראל בכנסת, ח"כ זאב אלקין וח"כ אריה אלדד, מסרו כי השדולה "תומכת במאבקם של תושבי מגרון ויתר היישובים הצעירים נגד הריסת היישובים. השדולה מזכירה כי כל החלטות בג"ץ בנושא המאחזים נשענות על עמדת ראש הממשלה, ועל כן באפשרות ראש הממשלה לשנותן".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו, היום בישיבת הממשלה
צילום: משה מילנר, לע"מ
מומלצים