שתף קטע נבחר

דרום סודנים: "ישראל שולחת אותנו למות"

עשרות מבקשי מקלט מדרום סודן הפגינו מול נציגות האו"ם בתל-אביב וקראו לה להתערב בהחלטה לגרשם מישראל מ-1 באפריל. לדבריהם, על אף ההכרזה על מדינה עדיין מתנהלת מלחמה והמצב ההומניטרי בכי רע

עשרות מבקשי מקלט מדרום סודן וילדיהם הפגינו הבוקר (יום א') מול נציגות האו"ם בתל-אביב בדרישה להתערבות לשינוי החלטת הממשלה לגרשם לארצם החל מ-1 באפריל, כפי שנחשף לראשונה ב-ynet. בעוד ישראל גורסת שכעת בטוח במדינה האפריקנית, טוענים הפליטים שחייהם בסכנה אם ישובו לארצם, על אף ההכרזה על מדינה בדרום סודן.

 

עוד בחדשות ynet:

 

המפגינים שנשאו שלטים שעליהם נכתב "הצילו את חיי", טענו כי רק כמה מאות מבני הקהילה נותרו בארץ. סוזי (33), מנקה במלון בתל אביב שהגיעה להפגנה עם שלושת ילדיה, סיפרה: "אנחנו זקוקים לזמן נוסף, אין ביטחון בסודן. עדיין מתקיימת שם מלחמה ואני חוששת לחייהם של הילדים שלי אם ניאלץ לחזור לשם".

 

מבקשים רחמים ומקלט בישראל (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מבקשים רחמים ומקלט בישראל(צילום: מוטי קמחי)

 

לדברי סוזי, שהסתננה לישראל עם משפחתה לפני כשלוש שנים, "משפחות שאנחנו מכירים שחזרו מישראל לדרום סודן נקלעו לסכנת חיים. אין שם מים נקיים ומזון, המצב ההומניטרי שם קשה. אנחנו מפגינים מול האו"ם כי הוא הגוף שאחראי לפליטים, ואנחנו נלחמים על חיינו כאן ומצפים להתערבותו מול ממשלת ישראל".

 

סכנת חיים בדרום סודן. סוזי וילדיה בהפגנה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
סכנת חיים בדרום סודן. סוזי וילדיה בהפגנה(צילום: מוטי קמחי)

 

חאלד (34) מבקש מקלט מדרום סודן שהגיע להפגנה עם שני ילדיו מספר: "ברחתי משם אחרי שאמא שלי מתה במלחמה. המצב שם עדיין קשה ואם אחזור לשם הילדים שלי יהיו בסכנה גדולה". חאלד, שהגיע לישראל לפני כחמש שנים ומאז עובד בעבודות ניקיון למחייתו, הוסיף: "חברים שלנו שחזרו סיפרו שאין מספיק מים ומזון. הגעתי לכאן כדי להפגין כי אני חושב שנציבות האו"ם לא עושה מספיק מול ממשלת ישראל כדי לשנות את החלטתה".

 

"הילדים שלי יהיו בסכנה גדולה". חאלד והילדים (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"הילדים שלי יהיו בסכנה גדולה". חאלד והילדים(צילום: מוטי קמחי)

 

סיימון מאייר, מבקש מקלט מדרום סודן, הוסיף כי המצב במדינתו "גרוע. ישראל שולחת אותנו למותנו. רחמו עלינו", הוא ביקש. לדבריו, "הלחימה באזורים רבים בדרום סודן נמשכת. חיי התושבים שם בסכנה, רבים ממשפחותינו ומכרינו שם נאלצו בשבועות האחרונים לברוח מבתיהם. גם באזורים בהם אין לחימה ישירה המצב רעוע".

 

הנתונים בנוגע למספר הדרום סודנים החיים בישראל אינם חד משמעיים. בעוד רשות האוכלוסין וההגירה מעריכה שכ-3,000 דרום סודנים חיים בישראל, טוענים בני הקהילה ופעילים המסייעים להם שרק 700 דרום סודנים נותרו בארץ, בהם 400 ילדים.

 

לדברי רמי גודוביץ', פעיל בספריית גן לוינסקי המסייע לבני הקהילה, על נציגות האו"ם בתל-אביב לפעול ביתר שאת מול ממשלת ישראל. "ישראל היא המדינה היחידה שעוסקת בהחזרת דרום סודנים, וזאת למרות שתת מזכ"ל האו"ם לענייני פליטים קבע שההחזרה לשם צריכה להיות וולונטרית בלבד".

 

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר בתגובה כי ההחלטה לגרש את מבקשי המקלט "התקבלה על דעת משרד החוץ, ולאחר בדיקה מקיפה של המצב בדרום סודן, מאז ההכרזה על מדינתם העצמאית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת הפליטים, היום
צילום: מוטי קמחי
סיימון מאייר. "רחמו עלינו"
צילום: מוטי קמחי
מומלצים