שתף קטע נבחר

פרשת שתלי ה-PIP המסוכנים: 20% נקרעו - ודלפו

בעקבות פרשת שתלי הסיליקון הדולפים, 122 נשים בישראל עברו ניתוח להוצאת שתלים מתוצרת PIP. אז התברר הנזק: 20% מהשתלים היו קרועים, וחלק מהנשים נאלצו לעבור כריתה של בלוטות הלימפה שהתמלאו בסיליקון, כך מדווח "ידיעות אחרונות"

רק עכשיו מתחילים לגלות את היקף הנזקים של שתלי סיליקון מסוג PIP . אחת מכל חמש נשים ישראליות שנותחו סובלת מקרעים בשתל - כך עולה מנתונים ראשונים שנאספו במשרד הבריאות.

 

חלק מהנשים, שסבלו מדליפה משמעותית, נאלצו לעבור ניתוחים חוזרים לכריתת בלוטות לימפה בבתי השחי, שהיו מלאות בסיליקון.

 

בהלת הסיליקון - כל הכתבות:

  • פרשת השתלים המסוכנים: מייסד חברת PIP נעצר

פרשת הסיליקון מסתבכת: השתלים הדולפים הכילו דלק

צפו: שתל PIP דולף הראשון בארץ שהוצא מאישה

 

פרשת שתלי הסיליקון הצרפתיים התפוצצה לפני חודשיי, לאחר שאישה אירופית שאחד משתליה נקרע מתה מסרטן נדיר. התקשורת הצרפתית דיווחה כי מדובר במקרה המוות השמיני של מושתלת סיליקון מתוצרת PIP, מה שיצר בהלה עולמית. התברר כי השתלים, שיוצרו מסיליקון תעשייתי באיכות ירודה שאינו מתאים לשימוש רפואי, דולפים ונקרעים בקצב מהיר משתלים אחרים.

 

על פי ההערכות במשרד הבריאות, השתלים האמורים הושתלו בכ-1,100 נשים ישראליות, אך נתון זה אינו סופי, משום שעדיין מגיעים דיווחים בנושא למשרד. עד עתה נותחו 122 נשים בישראל להוצאת השתלים, ומתברר כי 26 שתלים נמצאו קרועים.

 

המחיר: 2 מיליון שקל

לפני חודש וחצי הודיע המשרד כי נשים ישראליות שבגופן שתלי סיליקון מסוג PIP יוכלו להחליף אותם בבתי החולים הציבוריים ללא תשלום. לפי ההנחיות, הוצאת השתל וימי האשפוז הכרוכים בתהליך ימומנו על ידי קופות החולים, אך מי שתרצה בשתל חדש תיאלץ לעשות זאת על חשבונה.

 

עלות המבצע להחלפת השתלים מוערכת בכשני מיליון שקלים, שיצאו מהקופה הציבורית.

 

איש לא יודע בדיוק אילו נזקים עלולים לגרום השתלים הצרפתיים, המכילים סיליקון תעשייתי שנועד במקור לייצור מזרנים. תשעה מקרי מוות מסרטן של נשים שנשאו את השתלים קושרו בתחילת הפרשה לשתלים הללו, אולם עד כה אין ראיה מספיקה לכך שהשתלים עלולים לגרום לסרטן (בעיקר סרטן השד) יותר משתלי סיליקון אחרים.

 

הסיליקון הגיע לבלוטות

יו"ר האיגוד לכירורגיה פלסטית, ד"ר עמוס לויאב, סיפר אתמול: "יש תנועה לא מבוטלת של נשים שמעוניינות להוציא את שתלי ה-PIP. אין לי ספק שיש אחוז דליפה הרבה יותר גבוה בשתלים מסוג PIP. כשנסיים את הפרשה בעוד כמה חודשים נוכל לעשות סטטיסטיקה ולהיות יותר חכמים.

 

"יש נשים שרק במהלך הניתוח מתברר שהשתלים שלהן דולפים. כנראה שחלק מהשתלים לא דולפים ממש, אבל משחררים סיליקון בדליפה איטית מאוד החוצה".

 

לדבריו של ד"ר לויאב, חלק מהחולות נזקקות לניתוחים חוזרים כדי להוציא את הסיליקון שהתפזר בגופן. "יש חולות שיש להן סיליקון בבלוטות הלימפה בבתי השחי", הוא מספר. "במקרה כזה אי אפשר לנקות את הסיליקון החופשי, וצריך להוציא את הבלוטה הנגועה. יש כמה וכמה חולות שהוצאו להן פעמיים ושלוש בלוטות שהיו מלאות סיליקון".

 

דוברת משרד הבריאות, עינב שימרון-גרינבוים, מסרה בתגובה: "משרד הבריאות נמצא בקשר מתמיד עם בתי החולים ועם הרופאים הפלסטיקאים. אנחנו כל הזמן מקבלים דיווח שוטף לגבי תוכניות הניתוחים ומוודאים זמינות תורים לביצועם".

 

מחיר היופי

הנזקים המוערכים בעקבות דליפת השתלים מסוג PIP:

 

  • סיכוי מוגבר להתפתחות סרטן.

 

  • רקמה צלקתית סביב השתל.

 

  • שינוי בצורת השד.

 

  • כאבים, גירוי ודלקת באזור הדליפה.

 

  • קשר אפשר בין הדליפה למחלות אוטו-אימוניות.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עד עתה נותחו 122 נשים בישראל להוצאת השתלים, ומתברר כי 26 שתלים נמצאו קרועים
צילום: AP
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים