שתף קטע נבחר

"רוצה לקבל שרות כמו כל אחד אחר"

ג'ודי דון היא אישה צעירה, נמרצת ופעילה מאוד המתעקשת לנהל חיים פעילים ועצמאיים. היא אוהבת לטייל, לבקר במסעדות ובתי קפה, יודעת ליהנות ממסע קניות מפנק ולמרות היותה ישובה על כסא גלגלים, היא אינה מעוניינת בשום יחס מיוחד. אלעד רובינשטיין התלווה אליה בנסיון למצוא עסקים הנגישים לנכים

כעשרים אחוז מהאוכלוסייה המבוגרת בישראל הם אנשים עם מוגבלויות, עשרות אלפים מהם נעזרים בכיסאות גלגלים.

במקרים רבים נתקלת קבוצה גדולה זו במכשולים והפרעות לניהול חיי יום יום עצמאיים ושווי זכויות, במיוחד מול עסקים קטנים המציעים שירותים מגוונים ובמקרים רבים פחות יקרים מאלה הממוקמים במרכזי קניות וקניונים. כל זאת למרות שתקנות הנגישות החדשות מחייבות הנגשה של עסקים קטנים כמו: חנויות, משרדים, מסעדות – לפי תקנות אלה כל עסק המציע שירות לציבור מחויב להיות נגיש גם לאנשים עם מוגבלות.

 

ג'ודי דון, חברה בקהילה נגישה בעיר רמת גן היא אישה צעירה, נמרצת ופעילה מאוד ברמה חברתית, מתעקשת לנהל חיים פעילים ועצמאיים, מטופחת ואופנתית, אוהבת לטייל, לבקר במסעדות ובתי קפה, יודעת ליהנות ממסע קניות מפנק, רוצה בעיקר לקבל שרות כמו כל אחד אחר, ולא להזדקק ליחס מיוחד כמו: מוכרות שיוצאות מבית העסק כדי להעניק לה שרות, או בית קפה המציב עבורה שולחן במיוחד על המדרכה הצמודה כי בכניסה אליו יש מדרגה שאינה מאפשרת כניסה. כל מה שג'ודי וחבריה מבקשים הוא להעלות מודעות לכך שאפשר אחרת.

 

 

"חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות במדינת ישראל מושתת על ההכרה בעקרון השוויון, הכרה בערך האדם ועל עקרון כבוד הבריות. מטרתו לשמור על כבודו וחירותו של אדם עם מוגבלות ולעגן את זכותו להשתתפות שוויונית ופעילה בחברה בכל תחומי החיים, וכמובן לתת מענה הולם לצרכיו המיוחדים באופן שיאפשר לו לחיות את חייו בעצמאות מרבית, בפרטיות ובכבוד", מסביר מרסלו רויסמן - מנכ"ל המרכז הארצי להתאמת נגישות, "מיותר לציין שאוכלוסיה זו של עשרות אלפי אזרחים מהווה כוח קניה עצום לבעלי עסקים אלה, כל מה שנדרש הוא להעלות למודעות את הצורך ולהשקיע השקעה קטנה באופן יחסי לפתרון בעיית הנגישות".

 

מהו עסק נגיש?

בראש ובראשונה עסק נגיש הוא עסק המאפשר כניסה לאזרחים הנעזרים בכסא גלגלים. לפני הכניסה על רחבת הכניסה להיות מספיק רחבה לפחות מטר וחצי מרובע וכי רחבה זו עשויה מחומר קשיח לא חול או חצץ וללא שטיח כמובן.

הכניסה חייבת להיות מספיק רחבה שתאפשר מעבר של כסא גלגלים.

 

חנות/מסעדה/בית קפה/ מספרה או כל בית עסק קטן אחר שבכניסה אליו יש מדרגה מומלץ להיעזר ברמפה קבועה או ניידת, האופציה לרמפה ניידת מאושרת על-פי חוק רק במקרה שפתח העסק ממוקם על מדרכה ציבורית. קיימות היום בשוק מגוון רחב מאוד של רמפות ניידות המותאמות לבית העסק ברוחב ובשיפוע הדרוש. הניידות מאפשרת שימוש קל ונוח ניתן לפתוח ולהציב את הרמפה רק בעת הצורך או בפתיחתו של כל יום מחדש והחזרה לבית העסק, הרמפה נוחה לשימוש, קלה לאחסון.

 

בנוסף חשוב לבדוק שדלת העסק קלה ונוחה להיפתח וכי אין שום חפץ העלול למנוע את פתיחתה. הקפידו לאפשר עמידה נוחה של הכסא מייד עם הכניסה וכן חשוב לאפשר לבעל הכסא להסתובב עימו ברחבי החנות (מעברים של לפחות מטר וחצי מרובע), הקפידו לא להעמיד ריהוט או חפצים על הרצפה כדי לאפשר מעבר, הקפידו על דלפק שרות נגיש בגובה סביר של עד 90 ס"מ.

 

נגיש  - המרכז הארצי להתאמת נגישות, יצא לאחרונה בקמפיין המציע לבתי עסק להזמין בדיקת נגישת על ידי מומחי הבית והתאמת ציוד נדרש שיאפשר להם להרחיב את קהל הלקוחות שלהם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים