שתף קטע נבחר

רמב"ם: 4 פגים נדבקו בחיידק עמיד; הפגייה נסגרה

ארבעה פגים נדבקו בחיידק האלים מרס"א בבית החולים רמב"ם, והנהלת בית החולים החליטה על סגירת הפגיה לקבלת תינוקות חדשים. חקירה נפתחה כדי לאתר את מקור ההדבקה. "כל הפגים במצב טוב", מסר ל-ynet מנהל הפגייה

זיהום נוסף בפגייה: משרד הבריאות הודיע היום (ד') על סגירת בית החולים רמב"ם לקליטת נשים לקראת לידה מוקדמת בשל זיהום בחיידק עמיד ביותר שהתגלה בפגייה של בית החולים. הפגים הנגועים בודדו ובית החולים פתח בחקירה אפידמיולוגית.

 

עוד על המצב הקשה בפגיות:

בשל מחסור חמור בכ"א: עלייה בתמותת פגים

דרושים לפגיות: עוד 89 רופאים ומאות אחיות

מנכ"ל מש' הבריאות בדיון על הפגיות: "שערותיי סומרות"

 

עדיין לא ידוע מה מקור הזיהום

הגילוי כי פגים נדבקו בזיהום הקשה התרחש אתמול, כאשר בהפרשות עיניות של אחד הפגים אותר החיידק מרס"א – חיידק העמיד למרבית סוגי האנטיביוטיקות הקיימות. זיהום בחיידק זה עלול להיות קטלני ביותר בפגים הרכים, הרגישים ביותר לזיהומים.

 

בדיקות נערכו לשאר הפגים במחלקה, מהם עלה כי שלושה נוספים נדבקו בחיידק העמיד. ארבעת הפגים הנגועים בודדו מהשאר והחלו לקבל טיפול אנטיביוטי נגד הזיהום. 

 

בית החולים פתח בחקירה אפידמיולוגית בנסיון לאתר את מקור הזיהום. חלק מההורים לפגים הנגועים נבדקו אף הם, כמו גם מספר אנשי צוות, אולם עדיין לא ברור מי גרם להדבקה המסוכנת. בית החולים סגר את שעריו לקליטת יולדות נוספות המצפות ללידה מוקדמת, שתדרוש אשפוז בפגייה, והיולדות מופנות לבתי החולים האחרים בעיר.

 

במחלקת הפגים בודקים כעת מספר אפשרויות הדבקה. אחת האפשרויות היא שאחד ההורים השוהה לצד הפג הוא זה שהעביר את הזיהום, אולם ייתכן שהאשמים הם אנשי הצוות שלא הקפידו על היגיינה מקסימלית. אפשרויות נוספות שהועלו הן הצפיפות האיפיינית לפגיות בישראל והמחסור המתמיד באחיות.

 

"כל הפגים במצב כללי טוב", אמר ל-ynet ד"ר מיקי רוזנטל, מפגיית בית החולים. "אף פג לא חלה, ואלה שנושאים על גופם את החיידק העמיד בודדו מהשאר. סגרנו את הפגייה לקליטת פגים חדשים ואנו מטפלים בנשאים. כל הפגים יעברו בימים הקרובים בדיקות נוספות עד שהתרביות יראו שהחיידק אינו קיים עוד".

 

תמותת הפגים בישראל: פי 2 מארה"ב

מצב הפגיות בישראל הוא בין הקשים בעולם. מנתונים שהוצגו לועדת הבריאות של הכנסת בשנה שעברה, עלה כי שיעורי התמותה של פגים בישראל שמשקלם קטן מ-750 גרם גבוה פי שניים לעומת ארצות הברית.

 

הסיבות למצב הקשה נעוצות במספר הנמוך של הרופאים המועסקים בפגיות, שעומד על כשליש מזה שבארצות הברית. התפוסה בפגיות רבות עולה על 120%, ולרוב אחות אחת מטפלת במקביל בחמישה פגים. התוצאה היא זיהומים קשים המתגלים אחת למספר חודשים בארץ, ומביאים לסכנת חיים לפגים ולסגירת הפגיות.

 

ועדה של משרד הבריאות כבר המליצה בעבר להוסיף לפגיות 240 מיטות, 90 תקני רופאים ומאות תקני אחיות. הועדה ציינה כי תקני הרופאים בפגיות לא עודכנו מאז 1985 ולכן נמצאת בהם תפוסה מסכנת חיים של מעל 100%. עם זאת, דבר כאמור לא נעשה, ומצב הפגיות ממשיך להידרדר. בעוד מספר שנים, כך צופים מומחים, לא יוותרו מקומות לאישפוז פגים, שדינם ייחרץ.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית החולים פתח בחקירה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים