שתף קטע נבחר

מסתמן: פטור מבחינת רישוי גם לסטאז'רים מרומניה

משרד הבריאות חזר בו מתוכניתו לאשר רק לסטודנטים ממדינות ה-OECD פטור מבחינת הרישוי, ומתכוון כעת לכלול בפטור כל סטודנט שיסיים לימודי רפואה במדינות האיחוד האירופי. בבתי הספר לרפואה מתנגדים למהלך: יפגע ברמת הרפואה בישראל

פטור לסטודנטים לרפואה מאירופה - בדרך: משרד הבריאות שינה את תוכניתו המקורית, שביקשה לפטור מבחינות הכניסה בוגרי רפואה ממדינות ה-OECD, וכולל בפטור מהבחינה התובענית את כל בוגרי הרפואה ממדינות האיחוד האירופי, בהם עשרות סטודנטים ישראלים שלמדו ברומניה.

 

מאבק הסטודנטים לרפואה בבחינת הכניסה:

 

למהלך הביעו התנגדות נמרצת ראשי הפקולטות לרפואה בארץ, הטוענים כי הדבר יפגע ברמת הרפואה בישראל. גם משרד החינוך והמל"ג מתנגדים, אולם במשרד הבריאות משוכנעים כי ההצעה תאושר בממשלה בעוד כשבועיים. 

 

תוכנית להעניק פטור למאות סטודנטים ישראלים הלומדים באירופה, כך שיוכלו לעסוק ברפואה מיד עם שובם לארץ, נמצאת בדיונים כבר קרוב לשנה. בשלב זה מחוייבים הסטודנטים לעבור את בחינת הרישוי לקראת הסטאז', ומשרד הבריאות עורך אותה אחת לחצי שנה.

  

מדובר בבחינה הנחשבת תובענית במיוחד וכוללת כ-220 שאלות בתחומי הרפואה השונים, בהם רפואה פנימית, רפואת ילדים, גינקולוגיה, כירורגיה, רפואת חירום ופסיכיאטריה. ציון המעבר בבחינה עומד על 61.

 

במשך שנים התלוננו הסטודנטים על הקושי הרב בבחינה, על כמויות החומר העצומות הכוללות מקצועות רבים ברפואה, שעה שבוגרי הלימודים בארץ זוכים להפרדת הבחינות על פי נושאים. מכאן גם שיעור המעבר הנמוך מאוד של הבחינה, העומד על כ-5% לכל היותר.

  

כתוצאה מכך בוגרי רפואה רבים שלמדו בחו"ל נאלצים להיבחן שוב ושוב, ובינתיים אינם מתווספים למאגר הרופאים בישראל. לאור המחסור הגדול ברופאים בארץ, הציע כאמור משרד הבריאות לפטור את בוגרי הרפואה בחו"ל מבחינת הכניסה.

  

דיקאני בתי הספר לרפואה בישראל אמרו כי יש לערוך בחינה שתשווה את רמת הבוגרים מאירופה לרמת הרפואה בישראל, וגם המועצה להשכלה גבוהה כאמור, הביעה התנגדות למהלך. אחת ההצעות שעלתה בדיון שנערך עם משרד הבריאות הייתה לקיים בחינה אחת זהה לבוגרי הארץ ובוגרי חו"ל, והצעה זו נבחנת כעת.

 

הצעה אחרת שעלתה הייתה לבצע בחינות שונות לבוגרי המדינות השונות, אולם משרד הבריאות הבהיר כי מדובר במהלך מסובך שלא ניתן יהיה לעמוד בו.

  

"אין בכוונתנו להתנגח במשרד החינוך או במועצה להשכלה גבוהה", אומר הערב ל-ynet מקורב לסגן שר הבריאות יעקב ליצמן. "אנחנו רוצים למצוא שביל ביניים, אבל משוכנעים שבסופו של דבר יינתן הפטור מצד אחד, ומצד שני נמצא את הדרך לשמור על איכות הרופאים. לא יעלה על הדעת שבוגרי רפואה ישראלים יחזרו לארץ ולא יעברו את בחינות הכניסה, ויעבדו בניקיון או בתחנות דלק, כשבמדינות אירופה מתקדמות הם יכולים לשמש כרופאים בבתי חולים.

 

"לא ניכנע להמשך הבירוקרטיה הזו נגד בוגרי הרפואה בחו"ל. עבדנו על התוכנית להענקת הפטור במשך שנה, לא מדובר במהלך חפוז, ואין סיבה שזה יימרח עוד".

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מדובר בבחינה הנחשבת תובענית במיוחד וכוללת כ-220 שאלות בתחומי הרפואה השונים
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים