שתף קטע נבחר

מהומות אתניות במקדוניה: עשרות עצורים ופצועים

הרג שני גברים ממוצא אלבני הצית אלימות בין נוצרים למוסלמים, שכמוה לא ראתה המדינה הבלקנית זה יותר מעשור. צעירים תקפו אוטובוסים והיכו במוטות ברזל, סכינים ואלות. מאתמול - רגיעה

כ-30 בני אדם נעצרו בימים האחרונים במקדוניה בעקבות גל האלימות האתנית החמור ביותר שידעה המדינה הבלקנית מאז שניצבה על סף מלחמת אזרחים לפני 11 שנה. כך הודיעו הרשויות המקומיות.

 

עוד חדשות מהעולם הגדול:

 

כוחות הביטחון הגבירו את נוכחותם בכמה ערים שבהן התרחשו עימותים אלימים בין כנופיות יריבות של צעירים מהקהילה המקדונית, המהווה את הרוב במדינה, לבין בני המיעוט האלבני. לפי משרד הפנים המקדוני, עשרות בני אדם נצעו במהלך כמה ימים של עימותים שבהם תקפו צעירים אוטובוסים והשתמשו במוטות ברזל, סכינים ואלות בייסבול במסגרת קרבות רחוב.

 

סקופיה בירת מקדוניה. ארכיון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סקופיה בירת מקדוניה. ארכיון(צילום: AFP)

 

האלימות פרצה אחרי ששני גברים ממוצא אלבני נורו למוות על-ידי המשטרה, ככל הנראה בעקבות ויכוח על מקום חניה בעיירה גוסטיבר שבמערב מקדוניה. מנהיגים פוליטיים קראו במהלך סוף השבוע להשיב את השקט למדינה, אך הזהירו גם כי המשטרה תנקוט יד קשה נגד המתפרעים.

 

ב-2001: 80 נהרגו במרד מזוין

"יש אנשים שרוצים להפר את השלום במדינה", אמר ראש הממשלה, ניקולא גרואבסקי. "המשטרה תעשה כל שביכולתה כדי למצוא את האחראים למעשים האלה. כל אדם שמתכנן לקחת חלק בפעולות האלימות האלה צריך לדעת שהוא יעמוד בפני מלוא חומרת הדין".

 

במהלך הלילה שבין ראשון לשני דיווחה משטרת מקדוניה על הפוגה במהומות בפעם הראשונה אחרי כמה ימים, בעקבות הגברת הנוכחות של כוחות הביטחון בבירה סקופיה ובערים נוספות. משרד הפנים הורה לשוטרים להשתמש באוטובוסים ציבוריים כדי להגיד לעבודה ולשים קץ להתקפות. האלימות הקשה ביותר דווחה בערים גוסטיבר, סקופיה, טאוטובו ופרילפ.

 

מתיחות אתנית מלווה את מקדוניה מאז סוף המרד המזוין בשנת 2001, כשמורדים אלבנים נלחמו בכוחות הממשלה במשך

כשמונה חודשים בדרישה לזכויות גדולות יותר עבור הקהילה שלהם. בעימותים אז נהרגו 80 בני אדם, וכוחות נאט"ו נאלצו להתערב כדי לשים להם קץ. האלבנים, רובם מוסלמים, מהווים כשליש מאוכלוסיית מקדוניה, המונה בסך הכל 2.1 מיליון בני אדם. רוב אזרחי המדינה הם נוצרים אורתודוכסים.

 

לפני כחודשיים גברה המתיחות הדתית על רקע חגיגת קרנבל שבה גברים שהתלבשו כנשים ועטו בורקה (כיסוי גוף מוסלמי לנשים) לעגו לקוראן. האירוע בפסטיבל ווצ'אני ב-13 בינואר עורר הפגנות של מוסלמים, וכמה מהן הפכו לאלימות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מקדוניה. מהומות אתניות במזרח אירופה
צילום: רויטרס
מומלצים