שתף קטע נבחר

היי דרומה: בית חדש לחתולת החולות הנדירה

בקיץ שעבר הגיעה לעולם רננה, חתולת חולות בסכנת הכחדה בספארי בר"ג. ההורים, סלע ורותם, גידלו אותה בהצלחה ובשבוע שעבר היא הוטסה לביתה החדש בחי-בר יטבתה, בו תשהה יחד עם צמר, חתולה בוגרת. בעתיד יגיע שידוך מחו"ל

שמונה חודשים לאחר שרננה , גורת חתולת חולות נדירה הגיעה לעולם בספארי ברמת-גן, היא נפרדה מהוריה, האב סלע והאם רותם, ועברה בטיסה לביתה החדש בחי-בר יטבתה.

 

עוד בערוץ בעלי חיים ב-ynet:

האם רותם הגיעה מגן חיות בגרמניה והאב סלע הגיע לפני כארבע שנים מגן חיות בפולין, זכו בשנה שעברה לשני גורים חדשים, אך הם מתו לאחר שהאם לא הצליחה לטפל בהם. בסוף חודש יולי שעבר, הבחינו המטפלים בתוספת במאורת חתולי החולות בתצוגה. 

 

 

"בדרך כלל אנחנו מפרידים בין הזכר לנקבה שממליטה, אבל רותם הספיקה להמליט במחילה בחצר ולא בתא הלינה הפנימי. סלע האב היה איתם מההתחלה, דבר די חריג, אבל איפשרנו לו להיות איתן בהתחלה מאחר שיש לו אופי נוח ורגוע", אומרת ל-ynet שלי אלגבה, מטפלת בטורפים ובחיות מדרום אמריקה בספארי בר"ג.

 

שלושה ב"דירה" אחת

הגורה הקטנה מהווה תקווה חדשה לרביית המין הנדיר, שכמעט נכחד לחלוטין מישראל בטבע. גרעין הרבייה נועד להגדיל את מספרם של החתולים בשבי, במידה וינסו להשיב את הטורפים הקטנים בחזרה לטבע בעתיד.  

 

לאחר ההמלטה, החלו בספארי להפריד בין האב לצמד הנקבות כדי לשמור על הגורה. לאחר שרננה התבגרה, שוב חיברו בין המשפחה תחת השגחה. "בטבע האב לא נשאר עם האם והגור, ואף מסוגל לתקוף אותו. סלע הוא זכר די קשיש ולא תוקפני, לכן הם יכלו לחיות יחד באותה תצוגה, אבל עם הזמן, רננה ורותם העדיפו להיות על העץ ולא עם האבא ביחד על הקרקע. לאט לאט כל אחת גם חיפשה את הפינה שלה", היא מסבירה.  

 

לחצו על "מצגת" כדי לצפות בתמונות ברצף 

צילום: טיבור יגר, ספארי ר

 

 

בספארי ציינו כי מאחר שהחתולה הקטנה מתקרבת לבגרות מינית, הם רצו למנוע אפשרות של רבייה בתוך המשפחה. "המקום הפך לצפוף עבור שלושתם. החתולים הם בעלי חיים שרגילים לחיות לבד, בשונה מחיות חברתיות שחיות בלהקות או משפחות כמו קופים או זאבים. רגע אחרי שהיא עזבה, ההורים חזרו לטייל ביחד ואני מקווה שהם יביאו עוד גורים לעולם בשנה הקרובה".

 

טיסת אקספרס לאילת

שי קבסה, מנהל החי-בר של רשות הטבע והגנים ביטבתה, הגיע לקחת את האוצר השעיר אל הבית החדש בדרום המדינה. "היא זכתה בספארי לטיפול מצויין והיתה מאוד רגועה. כאב לי הלב לקחת אותה מהמטפלים. זו סיטואציה עצובה, אבל לכולם היה ברור שהגיע הרגע שלה לצאת לדרך חדשה כדי לסייע למין הנדיר הזה לשרוד", מסביר קבסה ל-ynet.

 

רננה הוכנסה לארגז נשיאה מאובטח והשניים טסו בשבוע שעבר יחד לאילת. קבסה מציין כי במקרים אחרים, חיות בר שאמורות להגיע לחי-בר למטרות השבה לטבע, שיקום או מגורי קבע, מובאות בנסיעה רכב, אך מאחר שמדובר בחיה רגישה ונדירה, הוחלט לקצר ככל שניתן את זמן הובלתה.

 

"רננה היתה במשך כל זמן הטיסה על הברכיים שלי, לא היה צורך לתת לה תרופות להרגעה ומספיק רק לכסות את הארגז בבד כדי לתת לה מקום חשוך", הוא מגלה. "חברת "ארקיע" אפילו פינקה אותה בכסא משלה והיא עברה את המסע בשלום.

 

זו לא הפעם הראשונה שאני מביא חיות נדירות בטיסה. אשתקד הייתי עם שועל חולות איתי במטוס ובגלל שהוא נלחץ מהטיסה, הוא שיחרר כמה נפיחות ריחניות שעשו שמח לנוסעים מסביב".  

 

לחצו על "מצגת" כדי לצפות בתמונות ברצף 

צילום: שי קבסה, רשות הטבע והגנים

 

 

בעתיד יגיע שידוך מחו"ל

לאחר בידוד של מספר ימים למטרות השגחה רפואית, הוכנסה רננה אל ביתה החדש אותו תחלוק עם דיירת וותיקה יותר במקום. צמר, חתולת חולות בוגרת בת חמש שנים, שהגיעה מגרעין הרבייה בגן החיות התנ"כי בירושלים.

 

"צמר קיבלה אותה יפה מאוד וממש היתה שמחה לחברה חדשה. היא התרגשה מאוד וכשהאכלתי אותם במכרסמים, היא אפילו לא רבה עם רננה. צמר נתנה לה לקחת מהפה שלה את ארוחת הצהריים", הוא מספר.

 

בחי-בר יטבתה מחפשים כעת זכר ברחבי אירופה במטרה להביאו לרבייה בישראל. "החלום הגדול שלנו הוא שהם יתרבו ואולי בעתיד נשקול השבה של החתולים בחזרה לטבע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי קבסה, רשות הטבע והגנים
רננה בביתה החדש. השבוע בחי-בר יטבתה
צילום: שי קבסה, רשות הטבע והגנים
צילום: מיקי סמוני-בלנק
רננה בספארי ברמת-גן
צילום: מיקי סמוני-בלנק
צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג
מנמנמת עם רותם האם בספארי ברמת-גן
צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג
צילום: מיקי סמוני-בלנק
לומדת לאכול בכוחות עצמה
צילום: מיקי סמוני-בלנק
רננה בת חודש
צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג
מומלצים