שתף קטע נבחר

יהודית רביץ ועמוס עוז נגד גירוש: סכנה לפליטים

הסופרים עמוס עוז, דוד גרוסמן, א.ב יהושע וצרויה שלו שלחו מכתב לראש הממשלה, בו הם דורשים שלא לגרש 700 פליטים מדרום סודן למולדתם. שלו: "ראוי שהמדינה תמשיך ברחמים ולא תמהר לשלוח אותם אל מקום בו תישקף סכנה לחייהם"

כ-400 סופרים, אמנים, רופאים ואנשי אקדמיה חתמו היום (ג') על מכתב שמיועד לראש הממשלה נגד גירושם הצפוי של 700 פליטים מדרום סודן, המתוכנן לסוף החודש. במכתב מתריעים החותמים כי גירוש הפליטים - רובם ילדים - משמעותו סכנה לחייהם: "אנו פונים לרגש ולמחויבות המוסרית והדיפלומטית של רשויות מדינת ישראל ודורשים שלא לגרש 700 יוצאי דרום סודן, תוך הפקרתם למלחמה משתוללת, לרעב ולמחלות".

 

המאבק על ההישארות בארץ

דרום סודנים: "ישראל שולחת אותנו למות"

רוצים להחזיר פליטים לדרום סודן: "לא מסוכן שם"

אחרי השמחה, מעגל דמים נוסף בדרום סודן

 

בין החתומים על המכתב: הסופרים עמוס עוז, דוד גרוסמן, א.ב. יהושע, צרויה שלו, אייל מגד, השחקנים חנה מרון ומשה איבגי, הזמרת יהודית רביץ ועוד. על פי החלטת שר הפנים, אלי ישי, שהתקבלה בינואר השנה - הפליטים הסודנים רשאים לעזוב את הארץ מרצונם החופשי עד לסוף החודש ולאחר מכן הבהירה הממשלה כי בכוונתה לנקוט פעולות אכיפה וגירוש תקיפות נגד דרום סודנים שיישארו בארץ.

 

במכתב לנתניהו נכתב: "מדוע מדינה שמציינת בכל שנה את יום השואה, מדינה שמרבית אזרחיה היו פליטים וחוו על בשרם רדיפות גזעניות, אינה נחלצת לעזרתם של פליטים אחרים?". הסופרת צרויה שלו אמרה: "ישראל הצילה את חייהם של הפליטים מדרום סודן עד היום ומן הראוי כי תמשיך לנהוג על פי מידת הרחמים ולא תמהר לשלוח אותם אל מקום בו תישקף סכנה לחייהם. המחשבה על מה שמצפה להם שם קורעת את הלב. אנו פונים לראש הממשלה נתניהו בבקשה להשהות את ההחלטה על הגירוש עד אשר המצב במדינתם החדשה ישתפר ויאפשר להם חיים בביטחון".

 

פרופ' דניאל בלטמן, חוקר שואה וראש המכון ליהדות זמננו באוניברסיטה העברית, הוסיף: "הדאגה לשלומם של הפליטים נובעת בעיקר מהסכסוך המתפתח בין דרום סודן ובין הממשלה בסודן שעד היום כבר הביא לשורה של התקפות דמים של סודן על המדינה החדשה. מדובר ב-700 בני אדם, למעלה ממחציתם ילדים, המבקשים מאיתנו להעניק

 להם סיוע והגנה עד אשר יוכלו לחזור בבטחה לבתיהם. מוטלת עלינו החובה המוסרית להיענות לבקשה זו בחיוב".

 

במקביל, דו"ח חדש של מרכז המחקר והמידע של הכנסת קובע כי על פי נתוני האו"ם, ב-46 מתוך 79 המחוזות של דרום-סודן קיים מצב חירום הומניטרי - בדרך כלל מחסור במזון או אלימות וכמחצית מאוכלוסיית דרום סודן תסבול מרעב במהלך השנה. כמו כן מצביע הדו"ח על כך שארה"ב הודיעה לאחרונה על הארכת ההגנה הקבוצתית לדרום-סודנים עד מאי 2013.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה למען הפליטים מדרום סודן
צילום: מוטי קמחי
עמוס עוז
צילום: חיים צח
צרויה שלו
צילום: אמיר לוי
מומלצים