שתף קטע נבחר

איראן נותקה ממסלקת הכספים הבינלאומית

המערכת שמעבירה כ-80% מהתשלומים בין בנקים ומוסדות פיננסיים בעולם הודיעה כי הפסיקה לשרת בנקים איראניים שנכללים בסנקציות של האיחוד האירופי. "זה צעד חסר תקדים עבורנו, תוצאה של הלחץ הבינלאומי להחרפת העיצומים"

לולאת החנק הכלכלי סביב איראן זוכה להידוק משמעותי. מסלקת הכספים הבינלאומית "סוויפט" (SWIFT) הודיעה היום (יום ה') כי ניתקה את קשריה עם בנקים איראניים שנתונים לעיצומי האיחוד האירופי. כמעט שלא ניתן להעביר כסף במערכת הבינלאומית ללא המסלקה, ועל כן הניתוק נחשב לצעד דרמטי במיוחד בבידודה של טהרן.

 

העולם מול איראן - כותרות אחרונות:

100 מטוסים מול 8 מטרות: איך נתקוף באיראן?

בקהיר סירבו להקרין את הסרט האיראני: חילוני מדי

מי תקף את המחשבים של ה-BBC בפרסית?

 

באמצעות "סוויפט", שמושבה בבריסל, מועברים מדי יום כ-80 אחוזים מהתשלומים בעולם

בין בנקים ומערכות פיננסיות (שישה טריליון דולר ביום), והיא מהווה חבל הצלה לענף הנפט האיראני. למערכת מחוברים יותר מ-9,000 מוסדות פיננסיים ברחבי העולם. הפעולה החדשה נועדה לחנוק את המערכת הפיננסית של איראן באופן מיידי שימנע ממנה לבצע עסקים עם העולם וליהנות מכספי הנפט שהיא מוכרת.

  

בהצהרה מטעמה הודיעה המסלקה כי הסנקציות שהטיל האיחוד האירופי "אוסרות על חברות כמו סוויפט להמשיך ולספק שירותי העברה פיננסיים לבנקים שעליהם הוטלו העיצומים". ראש המסלקה, לזרו קמפוס, אמר כי "ניתוק בנקים הוא צעד יוצא דופן וחסר תקדים עבור סוויפט". הוא הסביר כי זוהי "תוצאה ישירה של הפעילות הבינלאומית הנרחבת להגביר את העיצומים הכלכליים על איראן".

 

גורמים כלכליים תיארו בעבר צעד זה כבעל השפעה דרמטית על איראן - ניתוקה מהמערכת הפיננסית

העולמית בתוך ימים, אם לא שעות. פעולה כזו עלולה להזניק מייד את מחירי הנפט, אך גם לאלץ את איראן למהר לשולחן המו"מ על תוכנית הגרעין.

 

נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, אישר לפני כחודשיים סנקציות על הבנק המרכזי של איראן, בחקיקה שתפגע במי שיבוא במגע עסקי עם הבנק המרכזי שלה. אולם, בעוד הסנקציות על עסקות נפט באמצעות הבנק המרכזי האיראני יתחילו ב-1 ביולי, בממשל הגיעו למסקנה שאי אפשר לחכות עד לקיץ עם שאר המהלכים ולחצו לניתוקה מ"סוויפט".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחמדינג'אד. לחץ עולמי
צילום: AFP
מומלצים