שתף קטע נבחר

לוחמי "חומת מגן" דורשים: "צריך לטהר את שמנו"

אירוע הצדעה לחטיבה 5 שאיבדה לפני עשור 16 מאנשיה בקרב בג'נין, עסק במאבק התודעתי נגד יוצר הסרט "ג'נין, ג'נין", מוחמד בכרי. "הוא תיאר אותנו כפושעי מלחמה, יש להעמידו לדין"

נזכרים ברגעי התופת: העצרת השמינית של חטיבה 5 שנערכה היום (ו') בתל מגידו, עמדה בסימן עשור להשתתפות לוחמי החטיבה במבצע "חומת מגן". בקרב במחנה הפליטים בג'נין בשנת 2002 איבדה חטיבת המילואים 16 מאנשיה ומניין ההרוגים הכללי של צה"ל במבצע בג'נין עמד על 23.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

"ישראל הזהירה את שכנותיה: אל תצעדו לי-ם"

מטייל נפל ממפל במדבר יהודה - מצבו אנוש

טורקיה: מפעל ההתנחלויות אינו קביל  

 

עו"ד ישראל כספי, אחד מלוחמי הקרב העקוב מדם, ניסה לעורר מחדש במהלך העצרת את המחאה נגד יוצר הסרט ג'נין ג'נין, מוחמד בכרי. ביולי האחרון דחה בית המשפט העליון את הערעור בתביעת הדיבה שהוגשה נגד בכרי על-ידי חמישה חיילי מילואים שלחמו במבצע "חומת מגן". העתירה לעליון נעשתה לאחר שבית המשפט המחוזי בפתח תקווה דחה אף הוא כמה שנים קודם לכן את תביעת הדיבה.

 

עו"ד כספי אמר כי "אנחנו מנהלים כבר עשר שנים מאבק בהעמדתו של מוחמד בכרי לדין, והמטרה היא לטהר את שמנו. בכרי עשה סרט שמתאר אותנו כפושעי מלחמה. ההליך בתביעת הדיבה שלנו הסתיים בכך שבית המשפט הוציא את בכרי זכאי. זה דבר שלא ייעשה, למדינה יש חובה כלפי הלוחמים שלה וכמו שהיא יודעת לשלוח אותם לקרב, עליה גם לשמור על שמם הטוב".

 

"זה אירוע שמשנה את החיים". עצרת חטיבה 5 בתל מגידו, היום (צילום: מאור בוכניק) (צילום: מאור בוכניק)
"זה אירוע שמשנה את החיים". עצרת חטיבה 5 בתל מגידו, היום(צילום: מאור בוכניק)

 

עו"ד כספי ביקש מבאי העצרת לחתום על עצומה שתועבר ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה להעמיד את בכרי לדין. אושרי ניר, חובש פלוגתי, סירב להתייחס לעניין בכרי וסרטו והעדיף להיזכר בקרב: "זה אירוע שמשנה את החיים ושלא שוכחים מהר. חברי המחלקה שלנו נלחמו עד להגעת הפלוגה המסייעת".

 

במהלך העצרת שארגנה עמותת "עמכם" התומכת בחיילי החטיבה ובמשפחות השכולות, הבחנו ביונתן ואן-קספל, יליד הולנד שהתנדב לשירות בצה"ל ונלחם ב"חומת מגן" במחלקת סיור גדודית. "התקדמנו רגלית לתוך ג'נין ואחרי כמה ימים נכנסנו למחנה הפליטים עד סוף הקרב. אי אפשר לשכוח את היום של התקרית שבמהלכה נהרגו 13 מהחברים שלי", אמר ואן-קספל.

 

דוד צנגן, הרופא החטיבתי בזמן המבצע, סיפר כי 65 עד 70 חיילים שנפגעו בלחימה עברו תחת ידיו. "הקושי הגדול היה בכך שהלחימה נערכה בסמטאות, כשברקע ניתנה הוראה שלא להרוס בניינים ובתים. במצב כזה אנשים נפגעים והמחיר של 23 הרוגים אכן היה גבוה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
23 חיילים נהרגו במבצע "חומת מגן"
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים