שתף קטע נבחר
צילום: בועז לביא

טעמנו: אוכל מוכן לפסח במעדניות ובמסעדות

למה לעמוד שעות במטבח ולגדל קרפיון באמבטיה אם אפשר לקנות אוכל מוכן? עשרות מסעדות ומעדניות מציעות היום מנות מסורתיות שיחסכו לכם כאב ראש ולפעמים גם כסף. בדקנו בשבילכם את ההיצע ואת הטעם, כדי שתנוחו, אתם יודעים

על פני לוח השנה היהודי, חג הפסח הוא ללא ספק התובעני ביותר: זה מתחיל כבר בשיחת הטלפון מאמא שמקבלים מיד בנר שמיני של חנוכה, שנועדה לברר (ולהשפיע באיומים) היכן אנחנו מתכוונים להתארח בליל הסדר (רמז: זה חייב להיות אצלה), וממשיך בניקיונות ברזולוציה לא הגיונית, אלפי הלכות ותתי-הלכות הנוגעות לכשרות, חיסול שיטתי של החמץ שנותר ממשלוחי המנות - ורגע, עוד לא סיימנו.

 

יש גם רכישת מתנות, בישולים קדחתניים תחת חרב החמץ שעוד בסביבה, סידור השולחן על פי תתי-ההלכות של מי לא מדבר עם מי, הכנת קערת הסדר - ובסדר, עכשיו סיימנו, מיד אחרי שנשטוף את הכלים.

 

מתכוננים לפסח ב-ynet אוכל:

  

אחרי הרשימה המפוארת הזאת, ברור למה לא מעט מאיתנו מעדיפים להסתמך על קניית אוכל מוכן לפסח, לפחות חלקית, ולחסוך את שעות העמידה הארוכות מול סירי הבשרים. במקום לקצוץ, לטגן ולאפות, פשוט מזמינים מבעוד מועד - ואפילו בערב החג בחלק מהמקומות - ונמנעים מכאב ראש לא קטן.

 

אז לקראת החג, דגמנו וטעמנו מתוך ההיצע הרחב של מסעדות ומעדניות המציעות שירותי קייטרינג ואוכל מוכן לפסח, כדי להבין מה היצע המנות והמחירים עבור מי שמבקש לפסוח בעצמו - על הטרחה במטבח.

 

וראשית, שלושת המצטיינים, שהיינו שמחים לאכול מהמנות שלהם מערב ליל הסדר ועד אחרי ראש השנה, אם אפשר:

 

1. מסעדת השקד

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

 

מה מציעים? סלטים מסורתיים במשקל - סלט ביצים, כבד קצוץ, איקרה, קישואים ביוגורט; מנות דגים - גפילטע פיש, דג כבוש, ראש קרפיון, דג מלוח ועוד.

 

טעמנו ואהבנו: סלט הביצים זכה לשבחים והוגדר כ"מצוין", הבצל המטוגן הוסיף רבות לטעם, המיונז הוסף במידה וטעמן הטבעי של הביצים הורגש; הכבד הקצוץ היה אחד הטובים ביותר שנטעמו, עמוס בצל מטוגן שהוסיף לטעם וביצים שנקצצו דק מבלי לפגוע במרקמן. המנה מצוינת במיוחד; גפילטע פיש הוגש ללא הג'לי המקורי, והקציצות היו מתקתקות, קלילות וטעימות להפליא, תוך שהן מצליחות לשמור על טעמו המקורי והעז של הדג; החזרת שהוגשה עם הדג הייתה בחריפות עדינה אך עדיין מורגשת וטעימה מאוד, בעלת צבע סגול טוב המשקף טריות.

 

מחירים לדוגמה: 20 שקלים ל-250 גרם כבד קצוץ, 12 שקלים ל-250 גרם טחינה, 20 שקלים ל-250 גרם סלט ביצים; 18 שקלים לראש קרפיון; 18 שקלים למנת דג מלוח; 18 שקלים למנת גפילטע פיש.

 

סוג הכשרות: ללא תעודה.

 

למי מתאים? למחפשים את המנות המסורתיות של החג באיכות מעולה ובטעם בלתי מתפשר.

 

לפרטים נוספים: טל' 03-5610546

  

2. רביבה וסיליה

 (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
(צילום: תום להט)

 

מה מציעים? מרקים שונים, כבד קצוץ, מוס סלמון, סלטים מגוונים, סלט עדשים, אורז ואורז בר, תפוחי אדמה אפויים ברוזמרין, אוסובוקו טלה, ביף בורגיניון, דגים שונים (למשל פילה דניס, פילה מוסר ופילה סלמון בגריל), קציצות פראסה, שוקי עוף אפויות בבצל וצימוקים, מתוקים ללא קמח ועוד ועוד.

 

טעמנו ואהבנו: קציצות דגים עם עשבי תיבול, עדשים ויוגורט היו מעולות, ולדעת הטועמים גם "מדהימות": קצוצות גס ולא טחונות, איכותיות במיוחד ובטעם המזכיר גריל. תוספת אורז ואורז בר הייתה מצוינת, גרגירי האורז היו עשויים אחד-אחד ועדיין עסיסיים ולא יבשים מדי. קציצות הבקר בפירות יבשים, תפוחי אדמה ובטטות היו עשויות מבשר איכותי עם רוטב מצוין של פירות יבשים, והביצוע הכולל מוצלח.

 

מחירים לדוגמה: 90 שקלים לקילוגרם כבד קצוץ, 42 שקלים למנת סלט לבבות ארטישוק, 12 שקלים ל-100 גרם אורז ואורז בר, 96 שקלים למנת פילה בקר, 6 שקלים לקציצת פראסה, 28 שקלים ל-100 גרם רוסטביף חם, 170 שקלים לעוגת פטל ושוקולד לבן.

 

סוג הכשרות: ללא תעודה.

 

למי מתאים? לחובבי אוכל מעודן ונטייה לגורמה שמוכנים לשלם בשביל מחמאות בשולחן.

 

לפרטים נוספים: טל' 03-5618617 

 

3. מעדניית פינת אוכל

 (צילום: שף ג'ורג'י גרבסקי) (צילום: שף ג'ורג'י גרבסקי)
(צילום: שף ג'ורג'י גרבסקי)
 

מה מציעים? קציצות כרישה ועוף, מפרום, תבשיל טלה וירקות שורש, רוסטביף, גפילטע פיש, קניידלעך, כבד קצוץ, מרק עוף, סלט עדשים כתומות עם נענע ופרמזן ועוד.

 

טעמנו ואהבנו: פירה פלפלים היה מצוין, בחריפות קלילה ומתאים כממרח ובפני עצמו; גם סלט חצילים בטחינה היה מוצלח, החצילים הורגשו היטב והתיבול מצוין; הגפילטע פיש הוגש בקציצות עגולות ושטוחות השונות מהצורה המסורתית, וטעמו היה מעודן מאוד ופחות דגי. חזרת ווסאבי שהוגשה עם הדג הייתה חריפה ביותר אך טעימה וטרייה; הכבד הקצוץ, שנקצץ גס יחסית, היה אחד הטובים שנטעמו, וחלק מהטועמים ציינו שחסר מעט בצל קצוץ; קציצות עוף וכרישה היו טעימות מאוד גם ללא רוטב כלשהו, אך מעט שמנוניות.

 

מחירים לדוגמה: 16 שקלים ל-100 גרם תבשיל טלה; 17 שקלים ל-100 גרם סלמון אפוי; 12 שקלים ל-100 גרם כבד קצוץ; 5 שקלים ליחידת קניידלעך; 4 שקלים ל-100 גרם אורז; 34 שקלים לעוגת תפוחים, שקדים ושוקולד לבן.

 

סוג הכשרות: ללא תעודה.

 

למי מתאים? למחפשים מנות מסורתיות עם טוויסט ובאיכות מצוינת.

 

לפרטים נוספים: טל' 03-6037702

 

מסעדת סנדר

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

 

מה מציעים? מרק קניידלעך, גפילטע פיש, כבד קצוץ, רגל קרושה פיקנטית, סלט ביצים עם שמאלץ, פלפלים ממולאים, חציל ממולא בפרגית, לשון עגל עם פטריות, קורקבנים ברוטב, גולש, עוף בפירות יבשים, שניצל ממולא, צימעס, כרוב מאודה, שעועית ירוקה, לפתן פירות ועוד.

 

טעמנו ואהבנו: הפירה היה טעים, במרקם ביתי ולא חלק מדי, וטעמם הטבעי של תפוחי האדמה הורגש היטב. אורז לבן היה עשוי אחד-אחד, אך נטה למליחות והיה מעט יבש. מנת הקורקבנים הייתה טעימה, וכך גם הכבד הקצוץ. קציצות עוף מטוגנות הוגדרו על ידי הטועמים כסבירות ונטען שטעמן נטה לתעשייתי.

 

מחירים לדוגמה: מנת מרק ב-29-24 שקלים, מנות עיקריות (עם תוספות לבחירה) ב-56 שקלים, מנת לפתן פירות ב-19 שקלים.

 

סוג הכשרות: כשר עם תעודה.

 

למי מתאים? לאוהבי אוכל ביתי-יהודי המחפשים את המנות המסורתיות המוכרות.

 

לפרטים נוספים: טל' 03-5371872 

   

המטבח של נלי

 (צילום: אורית כליף) (צילום: אורית כליף)
(צילום: אורית כליף)
 

מה מציעים? דג ים אפוי עם ירקות העונה, תבשיל שוק טלה ביין אדום ורוזמרין, עופיונים ממולאים בקינואה, ערמונים ותפוז, כדורי עוף בקונפי מנגו, בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול, קינואה עם פטריות וערמונים, אנטי פסטי, סלטים טריים ועוד.

 

טעמנו ואהבנו: צוינה לטובה מנת פרגית ממולאת בקינואה: הפרגית עסיסית אך לא שומנית מדי, ועשויה בדיוק במידה הרצויה. הקינואה הייתה טעימה מאוד ופירות היער השתלבו בה היטב; אורז אדום מלא עם ג'ינג'ר ושום זכה גם הוא לשבחים - הג'ינג'ר מוסף במידה הנכונה, האורז עשוי היטב והמנה כולה נראית מעוררת תיאבון; כדורי העוף היו טעימים, אך רוטב העגבניות היה מעט דליל ותפל; סלט שעועית ירוקה ואגוזים היה טעים והשילוב בין השמיר לאגוזים מעולה, אך הטועמים ציינו כי חיתוך דק יותר של החומרים היה מאפשר לטעום מהמנה כולה בכל נגיסה; לפחות מחמאות זכה סלט השורשים, שטעם הסלק והפטרוזיליה בו השתלטו על טעמם של שאר הרכיבים.

 

מחירים לדוגמה: 40 שקלים למנת דג ים אפוי; 26 שקלים ל-500 מ"ל מרק עוף; 50 שקלים למנת תבשיל שוק טלה; 39 שקלים למנת עופיונים ממולאים; 8 שקלים ל-100 גרם אורז בסמטי; 24 שקלים למנת בצלים ממולאים; 8 שקלים ל-100 גרם סלטים טריים.

 

סוג הכשרות: המנות כשרות, ללא תעודה.

 

למי מתאים? לאוהבי אוכל בריא בטעמים איכותיים ומעודנים, ולצמחונים שימצאו בה מנות לטעמם.

 

לפרטים נוספים: טל' 03-6833759

  

מסעדת אתניקה

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

מה מציעים? בסלטים - חצילים על האש, מטבוחה, סלק אדום, סלט כרוב עם גזר במיונז ועוד; בבשרים - קציצות בקר ברוטב פיקנטי, קציצות עוף מטוגנות, פלפל ממולא, דג מרוקאי ועוד; ובתוספות - כבד קצוץ, צימעס, תפוחי אדמה בתנור, אורז לבן, אורז צהוב ועוד. בנוסף, יש פיתות כשרות לפסח.

  

טעמנו ואהבנו: הקציצות היו בסך הכל מוצלחות וטעימות, בעיקר קציצות הבקר, אך רוב הטועמים הסכימו שקציצות העוף היו מעט יבשות. גם הפלפלים הממולאים בבשר ובאורז קיבלו שבחים, בעוד שלפחות מחמאות זכה הדג המרוקאי, אשר יודעי דבר טענו כי לא היה חריף מספיק ונטה למתיקות יתר.

  

מחירים לדוגמה: 22 שקלים ל-500 גרם סלט; 18 שקלים ליחידת גפילטע פיש; 10 שקלים לקציצת עוף מטוגנת; 14 שקלים ל-100 גרם צלי בקר ברוטב; 20 שקלים ליחידת דג פילה אמנון מטוגן; בתוספות - 3.5 שקלים ל-100 גרם אורז צהוב עם תוספות; 6 שקלים ל-100 גרם תפוחי אדמה עם רוזמרין ו-6 ל-100 גרם של לקט ירקות.

 

סוג הכשרות: כשר עם תעודה.

 

למי מתאים? למחפשים מנות מוכרות ופשוטות בטעם ביתי שנועדו לקלוע לטעמם של מגוון סועדים סביב שולחן החג.

 

לפרטים נוספים: טל' 09-9511177

 

מעדניית משני

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)
  

מה מציעים? מגוון סלטים, חומוס וטחינה, כבד קצוץ, גפילטע פיש, צלי בקר, לשון ברוטב פטריות, סלמון בתנור, ממולאים, מפרום, מוסקה ועוד.

  

טעמנו ואהבנו: במשני מציעים תפריט מגוון במיוחד, בתחושה שכל אחד יכול למצוא את מקומו בו. סלטי הפתיחה זכו רובם למחמאות והיו מוצלחים. קציצות הגפילטע פיש ניחנו במרקם חלק במיוחד, אך טעמי הדג היטשטשו משהו ונטו למתיקות רבה, ללא הטעם העז האופייני. יש מי שאהב אותם, אחרים - פחות.

 

מחירים לדוגמה: 49-29 שקלים לקילו סלט; 59 שקלים לקילו כבד קצוץ; 80 שקלים לקילו גפילטע פיש; 49 שקלים לקילו קציצות בשר; 100 שקלים לקילו סלמון בתנור.

 

סוג הכשרות: כשר עם תעודה, הסלטים בכשרות בית יוסף בד"צ (לאוכלי קטניות).

 

למי מתאים? למחפשים מנות ביתיות ומוכרות שנועדו לקלוע לטעמם של מגוון סועדים סביב שולחן החג.

 

לפרטים נוספים: טל' 03-9611369

  

מסעדת אלבאבור

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)
 

מה מציעים? מגוון סלטים כמו תפוחי אדמה עם בצל ירוק ונענע, כרובית בטחינה, עכוב בשמן זית, לימון ובצל, סלט חוביזה ועוד. בבשרים: צוואר ממולא באורז, שוקי עוף במילוי אורז וצנוברים, אוסובוקו כבש מבושל בעכוב, דגים בעשבי תיבול, קבב אלבאבור ועוד. לקינוח - קרם מלבי.

 

טעמנו ואהבנו: כתף כבש במילוי אורז כמנה מצוינת - הבשר נצלה שעות ארוכות ובפה נמס ממש, רך ומוצלח; תפוחי אדמה בקוביות גדולות ובתיבול דומיננטי; כרובית בטחינה וסלט חצילים מצוינים ושלל סלטים עם עשבי תיבול עונתיים ומלאי טעם, ובהם ראוי לציון הטאבולה ששמר על מינונים מדויקים.

 

מחירים לדוגמה: סלטים - 15-10 שקלים ל-250 גרם; צוואר ממולא באורז - 190 שקלים לארבע מנות; שוקי עוף ממולאים - 360 שקלים לשש מנות; אוסובוקו כבש - 100 שקלים לשתי מנות; דגים בעשבי תיבול - 80 שקלים למנה; קרם מלבי - 25 שקלים למנה.

 

סוג הכשרות: ללא כשרות.

 

למי מתאים? לחובבי טעמים עזים, חמצמצים ועונתיים, במנות עשירות ומסורתיות.

 

לפרטים נוספים: טל' 04-9891619

  

המעדנייה של גולדשטיין

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)
  

מה מציעים? גפילטע פיש, כבד קצוץ, חזרת בעבודת יד, מרקים, קרפיון שלם ממולא, שוק אווז בתפוזים ותפוחים, צוואר טלה ממולא בבשר, שזיפים ושקדים ועוד. בקינוחים - מבחר סוגי פנקוטה.

 

טעמנו ואהבנו: המנות של גולדשטיין היו בין המצטיינות בטעימות. הכבד הקצוץ קצר שבחים ונטען כי היה טעים, גרגירי במידה ומתקתק. הגפילטע פיש היה טעים מאוד, קליל והולם את החיך הישראלי העכשווי. סלט סלק עם תפוחי עץ היה מוצלח מאוד, וכך גם אורז עם גזר וסלרי. החרוסת טעימה, אך לא דומיננטית מספיק ומעט חלקה מדי.

  

מחירים לדוגמה: 65 שקלים לחמש יחידות גפילטע פיש, 15 שקלים ל-250 גרם חזרת, 96 שקלים לשש מנות מרק עוף עם נתחי חזה עוף, 198 שקלים לחמש מנות שוק אווז, 280 שקלים לשבע-שמונה מנות קרפיון ממולא.

 

סוג הכשרות: ללא תעודה, כל הבשרים משחיטה כשרה, אין עירוב בין בשר וחלב במנות.

 

למי מתאים? למעוניינים במנות המסורתיות בפירוש מודרני מוצלח, שאינו מאבד מתחושת הביתיות.

 

לפרטים נוספים: טל' 03-5330304

  

BareFood

 (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
(צילום: שירן כרמל)
 

מה מציעים? פטה עדשים ואגוזי מלך עם צ'אטני אפרסמון, מרק עדשים פיקנטי, קציצות עדשים ושקדים במילוי פלפלים אדומים וזעתר, תבשיל אורז אדום עם קוביות סלק, עלי מנגולד ותבלינים ארומטיים, בטטות מוקרמות בשמן קוקוס עם נגיעות קלות של תפוז וג'ינג'ר ועוד.

 

טעמנו ואהבנו: המצטיין היה ה"גפילטע פיש" המוכן משקדים, פקאן, גזר, סלרי, בצל ואצות נורי. מדובר במנה צמחונית ללא דג, המעוצבת כגפילטע המקורי. הטועמים ציינו כי המנה מיוחדת ומוצלחת, וכי מורגש טעם דומיננטי של סלרי. עם זאת, נטען כי דווקא מראה הכמו-דג אינו מפתה ומפחית מחוויית האכילה. כרוב ממולא בקינואה, משמשים מיובשים ועשבי תיבול ברוטב עגבניות היה טעים מאוד ושילב היטב את כל המרכיבים. מנות שלא זכו למחמאות היו מרק בורשט שנטען כי הוא תפל ודליל, ופירה בטטה עם שמן קוקוס ותפוז שהיה חלק מדי וטעמיו לא התחברו היטב.

 

מחירים לדוגמה: 40 שקלים ל-500 גרם חרוסת, 40 שקלים ל-500 גרם פאטה עדשים ואגוזי מלך; 40 שקלים ל-5 יחידות "גפילטע פיש" עם חזרת; 25 שקלים ל-500 מ"ל בורשט; 80 שקלים לקילו כרוב ממולא בקינואה; 35 שקלים ל-500 גרם בטטות מוקרמות; 50 שקלים לליטר סלט כרוב, פפאיה וסלרי; 40 שקלים ל-360 גרם מוס שוקולד.

 

סוג הכשרות: המוצרים כשרים, תעודת כשרות בתהליכים.

 

למי מתאים? למעדיפים אוכל טבעי, בריא ואורגני ברמת גורמה, למחפשים מנות ייחודיות ומחדשות ולאוהבי raw food.

 

לפרטים נוספים: טל' 077-9009999

 

מסעדת חג' כחיל

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
  

מה מציעים? מטבח ערבי אותנטי עם סלטים הכוללים עשבי תיבול ייחודיים כמו עולש בר, עכוב וחוביזה, עיקריות כגון צלע טלה ממולאת בבשר ואורז, צוואר טלה ממולא באורז, אנטרקוט טחון ושקדים ועוד.

 

טעמנו ואהבנו: סלט חצילים על האש היה מצוין, אך בטאבולה נטען כי הייתה יותר מדי פטרוזיליה ביחס לבורגול. סלט כרובית בטחינה היה מעולה - הכרובית שמרה על פריכותה והמנה כולה הייתה חמצמצה במידה, כמו גם סלט הלבנה והאגוזים. כבש ממולא באורז וצנוברים שנצלה במשך שעות ארוכות נטה לשמנוניות יתרה יחסית למנות דומות אחרות שנטעמו, אך חלק מהטועמים ציינו אותו לטובה ואהבו מאוד את התוצאה.

  

מחירים לדוגמה: 30 שקל לחצי קילו סלט (רבע קילו ב-20); 105 שקלים לצלע טלה; 180 שקלים לצוואר טלה המספיק לשתיים-שלוש מנות; 370 שקלים לכתף טלה המספיקה לארבע-חמש מנות.

 

סוג הכשרות: כשר לאוכלי קטניות.

 

למי מתאים? לאוהבים מנות עשירות ומתובלות היטב, חובבי בשר והמחפשים ניחוח אביבי לשולחן החג.

 

לפרטים נוספים: טל' 03-5188866

 

מעדניית בשר ב-spices

 (צילום: שי דיין) (צילום: שי דיין)
(צילום: שי דיין)

 

מה מציעים? ערכות הכוללות נתחים מוכנים לבישול (על פי כמות המוזמנים), הדרכה להכנת הנתח וכן המלצה לתוספות מתאימות.

 

בין הערכות: שוק טלה, סינטה לרוסטביף בשלוש מרינדות לבחירה (יין ועשבי תיבול; חרדל ודבש; שמן זית, שום ועשבי תיבול), פילה לרוסטביף, צלעות טלה פרוסות למחבת בתיבול צ'ילי, שום ודבש, עוף שלם מפורק מעצמות, נתחים לבישול ארוך לצלי.

 

טעמנו ואהבנו: הכנו באמצעות ערכה סינטה לרוסטביף בקונפי תאנים, יין אדום ורוזמרין. הערכה כללה הוראות הצלייה בתנור, טמפרטורה וזמנים מומלצים, וההנחיות הוכיחו את עצמן במבחן התוצאה: לאחר הפריסה הבשר היה איכותי ועסיסי, עשיר בטעם ומריח נפלא.

 

גם עוף שלם מפורק מעצמות, שניתן למלא, להשרות במרינדה ולפרוס כמו סינטה, מוכן בקלות באמצעות ההנחיות לתוצאה טעימה ומשביעת רצון.

 

מחירים לדוגמה: שוק טלה - 110 שקלים לקילו; סינטה לרוסטביף - 109 שקלים לקילו; פילה לרוסטביף - 229 שקלים לקילו; עוף שלם - 59 שקלים לקילו; נתחים לבישול ארוך - 89 שקלים לקילו.

 

סוג הכשרות: לעוף תעודת כשרות; הבקר משחיטה כשרה ללא תעודה.

 

למי מתאים? למי שהטריות חשובה לו במיוחד - וגם היכולת לומר "בטח, הכנתי בעצמי" כשהדודה מהקיבוץ תרים גבה ותפקפק ביכולתכם סביב שולחן החג. 

 

לפרטים נוספים: טל' 03-6475555, 052-8261030

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בועז לביא
במקום לגדל קרפיון באמבטיה - קונים אחד מוכן
צילום: בועז לביא
מומלצים