שתף קטע נבחר

85% מהמנהלים מצדדים במאבק עובדי הקבלן

המרכז הישראלי לניהול יזם סקר שניסה לבחון את השלכות המחאה החברתית על תחום משאבי האנוש בחברות עסקיות. 31% מהמשיבים ענו שהיא השפיעה על היקף פעילויות הרווחה ו-22% השיבו כי ההשפעה העיקרית היא על השכר

המחאה החברתית יצרה שינוי תודעתי עמוק בקרב צרכנים, שלמדו להעריך את כוחם, אבל לא ברור מה היא חוללה, אם בכלל, בקרב חברות עסקיות: האם היא השפיעה על התרבות הארגונית? האם היא יצרה שיח אחר? האם היא עודדה מעסיקים להיטיב עם העובדים?

 

 

המי"ל (המרכז הישראלי לניהול) בשיתוף מכון המחקר M.I.S יזמו סקר שניסה לבחון את השלכות המחאה החברתית על תחום משאבי האנוש בחברות עסקיות. הסקר נערך בקרב 105 משיבים מתחומי משאבי האנוש והניהול.

 

כדי להבין באופן מדויק את השפעת המחאה החברתית על הארגונים שלהם, נשאלו המשיבים על אלו תחומי משאבי אנוש השפיעה המחאה החברתית של הקיץ האחרון. 31% מהמשיבים ענו שהיא השפיעה על היקף פעילויות הרווחה, 22% ענו שהיא השפיעה על השכר, 21% ענו שהיא השפיעה על מתן ההטבות לעובדים, ובהיקף זהה (21%) גם על מדיניות גיוס העובדים.

 

ענת גייפמן ברודר, יועצת ומרצה בכירה בתחומי הניהול, וכן מנהלת מקצועית של קורסי משאבי אנוש במרכז הישראלי לניהול מסבירה: "לפי ממצאי הסקר השפעות המחאה החברתית בתחום משאבי אנוש באות לידי ביטוי בכך שיש בארגונים מודעות גדולה יותר לצורך בניהול שונות ובמתן שוויון הזדמנויות בתעסוקה".

 

"יש לכך השפעה על שינוי במדיניות הגיוס של חברות. ניתן גם לומר שבעקבות המחאה ערך ההוגנות כבסיס למדיניות השכר בארגונים ולקידום עובדים בתוך הארגון קיבל דגש גדול יותר. האם בכל הארגונים שהשתתפו בסקר נעשה שינוי מהותי בהיבטים אלה? אין לקבוע זאת באופן ודאי, אבל הממצאים מעידים על כך, שאנשי משאבי אנוש בארגונים לא רק ערים יותר לשינויים הנדרשים במדיניות הארגון ביחס לגיוס, העסקה ותגמול של עובדים בעקבות המחאה, אלא גם פועלים במידה מסויימת לקידום שינויים אלה".

 

כיצד המחאה המתעצמת של עובדים משפיעה על ניהול משאבי אנוש? על כך עונה גייפמן ברודר: "נראה שהארגונים נדרשים להיות קשובים יותר לעובדים שלהם, לתת מענה לצרכים המשתנים גם בתוך הארגון בהיבטים של דפוסי העסקה, תגמול וחלוקת דיבידנדים, התייחסות לפערים בין תגמול מנהלים בכירים לעובדים, ולהציע פתרונות יצירתיים לדרישות שמועלות על ידי וועדי העובדים בארגונים אלה".

 

יוסי לחמיש, מנכ"ל המי"ל מסכים: "אין ספק שהמחאה החברתית השפיעה ומשפיעה על כולם. לא ברור לנו עדיין באיזה היקף התרחשו השינויים ובאיזה אופן ניתן להתמודד איתם, ועם זאת, הסקר שיקף תמונה מעניינת ביחס להשפעות המחאה על התנהלות ארגונים. אני מאמין שמדובר בתקופה שמהווה הזדמנות עבור מנהלים לחשיבה ניהולית מחודשת ומאתגרת".

 

תומכים במאבק עובדי הקבלן

הסקר גם בחן האם מנהלים בארגונים תומכים במאבק ההסתדרות לקליטת עובדי קבלן. המשיבים הביעו תמיכה גורפת במאבק זה: 85% מהם מצדדים ותומכים במאבק. רק עשירית מהנדגמים הביעו רמה נמוכה של תמיכה במאבק. הנתון הזה מעניין במיוחד לאור זה ש- 71% מהמשיבים ענו שבארגון שלהם מועסקים עובדי קבלן.

 

היבט נוסף שנבחן בסקר מתייחס לאמצעים העיקריים בהם משתמשים ארגונים לשימור עובדים כיום.  הממצאים מראים שהאמצעי הפופולרי ביותר הוא גם הזול ביותר - 75% השיבו כי בארגונם נהוג לפרגן לעובד בפני עובדים אחרים. 74% השיבו כי בארגון שלהם נהוג להעניק הטבות שאינן כספיות (ימי גיבוש לדוגמא).

 

59% ענו שנקבעים בונוסים כספיים לעובדים הנבחרים ו- 45% ענו שנקבעים מסלולי קידום ופיתוח מקצועי. גם מטבחון מלא בכל טוב צויין כהטבה וכאמצעי שכיח לשימור העובד. 38% מבעלי התפקידים ציינו כי בארגונם נהוג לטפח ולהנעים את הסביבה הפיזית של העובד ככלי לשימור עובדים.

 

כנס משאבי אנוש השנתי של המי"ל יתקיים ביום רביעי הקרוב בכפר המכביה רמת גן, ויעסוק בהשפעות המהפכות החברתיות על עולם משאבי האנוש. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים