שתף קטע נבחר

מס הדלק הוזל - ומאות משרות ממשלתיות יקוצצו

ההחלטה להפחית התייקרות הדלק תפגע בשירות שמקבלים האזרחים מהמדינה: הממשלה תצביע על הקטנת תקני משרות ציבוריות ב-2% והפחתת מיליונים מתקציבי המשרדים השונים. באמצעות הצעדים הללו מקווים בממשלה לחסוך 525 מיליון שקל. שר התמ"ת: "האוצר יפגע בשירותים לציבור העובד"

מאות משרות בשירות הציבורי יקוצצו כדי לממן את הנחת המס על מחיר הבנזין שהעניק ראש הממשלה נתניהו; כך ידרשו לאשר מחר (ד') שרי הממשלה, לפי הצעה שגיבש שר האוצר שטייניץ. ההנחה על מס הבלו, עליה החליט נתניהו בסוף השבוע, מנעה עלייה של 20 אגורות במחיר ליטר בנזין ברמת אוקטן 95, ואיפשרה התייקרות של 5 אגורות בלבד.

 

כתבות נוספות על מחיר הדלק :

 

הצעת המחליטים שתובא לאישור הממשלה כוללת שני צעדים: הראשון הוא קיצוץ של 2% בתקציבי השכר של כל המשרדים ויחידות הסמך הממשלתיות. שר האוצר גם יפנה למבקר המדינה, לביטוח הלאומי ולכנסת בבקשה שיקצצו 2% מתקציבי השכר שלהם.

 

הסכר שכר היסטוריים ייפתחו 

בנוסף, ההצעה תסמיך את משרד האוצר לפתוח מחדש את סוגיית שכר העידוד: זוהי תוספת שכר שניתנת על הספק גבוה. הנוסחה לחישוב שכר העידוד נקבעה בשנת 2005 ומאז טוענים באוצר שחלו שינויים רבים שמצריכים את עדכון הנוסחה. 

 

באמצעות הצעדים הללו מקווים בממשלה לחסוך סכום של 525 מיליון שקל הדרושים על מנת לממן את הפחתת מס הבלו שניתנה כאמור במוצ"ש האחרון. עם זאת, לצעדי ההתייעלות תהיה השפעה ארוכת טווח, שכן מדובר בפתיחה מחדש של הסכמי שכר היסטוריים ובקיצוץ במצבת כוח האדם שתקטין את הוצאות הממשלה לשנים שיבואו.

  

מרשימת התקנים ששר האוצר מבקש לצמצם עולה שמשרדי המשפטים וביטחון הפנים יפטרו את מרבית העובדים. משרד המשפטים יתבקש לצמצם 134 משרות ואילו המשרד לביטחון פנים יתבקש לצמצם 77 משרות.

 

משרדי ממשלה נוספים שיספגו מכה במצבת כוח האדם שלהם הם משרד ראש הממשלה (35 משרות, שעלותן השנתית כ-8 מיליון שקל), משרד הביטחון (45 משרות - 15.6 מיליון שקל), משרד הבריאות (48 משרות - כ-6 מיליון) ומשרד החינוך (43 משרות כ-24.5 מיליון), משרד החקלאות (37 משרות - כ-8 מיליון) ומשרד התמ"ת (36 משרות - כ-7 מיליון שקל).

 

במשרד האוצר יצומצמו רק 17 משרות (שעלותן כ-5 מיליון שקל). בנוסף תצומצם מצבת כוח האדם בביטוח הלאומי ובשירות התעסוקה בשיעור של כ-2%.

 

40 מיליון שקל יקוצצו מבתי החולים 

לפי ההצעה, כתוצאה מהתאמת שכר העידוד יקוצצו ממשרדי הממשלה השונים מיליוני שקלים נוספים. ממשרד ראש הממשלה, למשל, יקוצצו כ-4 מיליון שקל בשנה, ממשרד המשפטים - 24 מיליון, ממשרד הבריאות - כ-8.5 מיליון, ממשרד הרווחה - כ-3 מיליון, מבתי החולים הממשלתיים - כ-40 מיליון וממשרד האוצר כ-19 מיליון.

 

שר התמ"ת שלום שמחון הודיע כי הוא מתנגד להצעה. לדבריו, "מדובר בניצול הזדמנות מצד האוצר, המבקש לקזז את הקיצוץ בעליית מחירי הדלק באמצעות פגיעה בשירותים לציבור העובד בישראל.

 

"החלטה זו נוגדת את המלצות טרכטנברג, שציינה את החשיבות בגיוס כוח אדם מקצועי שיוכל לעמוד באתגרים, לרבות הגברת האכיפה בתחום חוקי העבודה וחיזוק מערך מעונות היום. כעת, עוד בטרם יבשה הדיו על ההמלצות, מקצצים בכוח האדם. זוהי החלטה לא סבירה".

 

בהכנת הכתבה השתתפו כתבי "כלכליסט" ליאור גוטמן ותומר אביטל

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שר הממשלה נתניהו ושר האוצר שטייניץ
צילום: EPA
שר התמ"ת שמחון. "ההחלטה נוגדת את המלצות טרכטנברג"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים