נושא הלפיד הראשון: ספירוס גיאניוטיס מיוון
שחיין המים הפתוחים יתכבד בפתיחת מסע נשיאת הלפיד האולימפי בארצו ב-10 במאי. משם ימשיך הלפיד לבריטניה, עד לטקס הפתיחה ב-27 ביולי
הוועד האולימפי היווני הכריז היום (ש') כי השחיין היווני שנולד באנגליה, ספירוס גיאניוטיס, יהיה הספורטאי הראשון שיישא את הלפיד האולימפי בדרכו הארוכה ללונדון, לאחר שיידלק בטקס המסורתי באולימפיאה שביוון.
חג פסח שמח גם באזור המגזין של ynet ספורט:
- השוע(ר)ל מברלין: הכירו את דן טפר
- שרון דוידוביץ' עושה לכם סדר ספורטיבי
- "הילד שהפך לאגדה" - פרק מהביוגרפיה של מסי
גיאניוטיס, שהחל את דרכו במרחקים הארוכים בבריכה, הוא כיום שחיין מים פתוחים והראשון שהעפיל למשחקים האולימפיים הקרובים בענף. היווני זכה באליפות העולם בשנה שעברה, במקצה האולימפי לעשרה ק"מ, והוא גם מדליסט הארד בחצי מרחק מאליפות העולם ב-2009.
הדלקת הלפיד תהיה ב-10 במאי, ומסעו יימשך שבוע ימים לאורך 3,000 ק"מ. מסע הלפיד יעבור ב-34 ערים ביוון, על ידי 500 רצים, לפני שיעלה על מטוס וינחת בדרום בריטניה ב-19 במאי, שם יתחיל את דרכו בעיר לנדס אנד.
הפעם, בניגוד לאולימפיאדות עבר, הלפיד יעשה את מסעו במדינה המארחת בלבד וכמה משכנותיה, ולא במדינות נוספות ברחבי העולם. בבריטניה ירוצו כ-8,000 איש עם הלפיד, עד להגיעו ליעד הסופי ב-27 ביולי בטקס בפתיחה.
ספירוס גיאניוטיס
צילום: Gettyimages
מומלצים
