שתף קטע נבחר

36 שנות ארוחות וייעוץ: נתניהו ורומני ינצחו יחד?

מחברת הייעוץ בבוסטון, דרך הסעודות בניו יורק, עד לתדרוך הפרטי על איראן, משרטט "הניו יורק טיימס" את מערכת היחסים העמוקה בין ראש ממשלת ישראל למועמד הרפובליקני המוביל במירוץ לקראת בחירות 2012

אחד היה מורמוני עשיר ממישיגן, השני יהודי, בן מעמד הביניים מישראל, אולם ב-1976, דרכם של מיט רומני ובנימין נתניהו הצטלבה למפגש קצר אך משמעותי בקומה ה-16 של משרדי חברת ייעוץ בבוסטון. כך פתח היום (א') "הניו יורק טיימס" את תיאור מערכת היחסים ההדוקה בין ראש ממשלת ישראל לאמריקני שמתמודד על המינוי הרפובליקני לבחירות ב-2012.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

בכתבה מתואר כיצד השניים גויסו על ידי החברה והחלו לעבוד בה כיועצים. "כשהיו בראשית הקריירה שלהם, בשלב של התפתחות ועיצוב על ידי הסביבה, התרשמו זה מזה במהלך הישיבות השבועיות, ונהנו מהשקפת העולם האנליטית שאפיינה את הלך מחשבתם".

 

נתניהו ורומני. "הילה שסובבת אותם" (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
נתניהו ורומני. "הילה שסובבת אותם"(צילום: gettyimages)

 

השניים בלטו גם בחברה הענקית. "הייתה להם מעין הילה שסובבת אותם", אמר לעיתון אלן וויל, שעבד בחברה במשך 14 שנים. רומני נשאר שם שנתיים (1975-1977), נתניהו גם כן (1976-1978), למרות שלא עבד ברציפות, וחזר מדי פעם לישראל. ביניהם התפתחה תחרות בריאה, שעסקה בהשוואת הישגים מתמדת. עד היום, טוען העיתון, מתלונן נתניהו שרומני היה העובד המועדף על מנהל החברה.

 

החוויות המשותפות, יותר משלושה עשורים אחורה, הובילו לקשר שמשלב כיום יחסי חברות חמים ואינטרסים פוליטיים עמוקים. בהקשר זה, ניתן לשזור יחדיו את מאמציו של נתניהו להביא לפעולה צבאית נגד איראן, ובמקביל, את ביקורתו של רומני - המועמד המוביל לנצח במירוץ הרפובליקני - על ממשל אובמה על כך שהוא אינו תומך בעמדה הישראלית.

 

מערכת היחסים - שתוחזקה, על פי ה"ניו יורק טיימס", באינספור ארוחות בבוסטון, ניו יורק וירושלים - נהנית כיום מתמיכה ענפה של חברים משותפים. כולם חולקים תפיסת עולם שמרנית, חלק מרשת חברתית המחליפה דעות על עניינים ברומו של עולם.

 

הקשר הארוך ביניהם, על פי הכתבה, בולט במיוחד משום שכמעט ואין תקדים למערכת יחסים הדוקה כזאת בין שני פוליטיקאים שעשויים לנצח בבחירות באותה נקודת זמן. העיתון מוסיף ומתאר כיצד ייעצו השניים זה לזה בעת הצורך. רק לפני שבועות ספורים, במהלך "יום שלישי הגדול" של המפלגה הרפובליקנית, העניק נתניהו סקירה אישית

לרומני בנושא האיראני.

 

רומני כבר רמז בעבר כי הוא אינו מתכוון להחליט על שינוי מדיניות אמריקני בנוגע לישראל מבלי להתייעץ עם נתניהו. האמירה עוררה ביקורת חריפה במפלגתו ומחוצה לה, וקשריו העמוקים של נתניהו עם האגף השמרני בארצות הברית הוסיפו ללבות את האש, כשגורמים אמריקנים רמזו להתערבות בענייניה הפוליטיים הפנימיים של ארצות הברית. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיט רומני
צילום: AP
בנימין נתניהו
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
מומלצים