שתף קטע נבחר

רוצים לדוג עם הילדים? רק בלבוש צנוע

משפחה הגיעה ל"דג בכפר – פארק הדייג" לפסטיבל פסח וגילתה שהכניסה אסורה ללובשי גופייה ומכנסיים קצרים: במשך 3 ימים המקום "סגור לציבור הדתי". "למה לא הודיעו מראש"? דג בכפר: "זה עסק פרטי, אנו מחלקים חולצות טריקו"

שוב עוגמת נפש למטיילים בחול המועד פסח: אחרי התורים ב"תערוכת הפרח" בחיפה והתקלה ב"עיר הקרח" בירושלים - ב"דג בכפר" שבפארק הדייג במושבה יקנעם, מגדירים לבאים צניעות מהי.

 

  • לכבוד פסח: הרשתות ייקרו קפה, מאפים וכריכים

 

משפחה שהגיעה כדי ליהנות מהפעילויות במקום נתקלה בהתנייה בכניסה: לבוש צנוע. "סירבו בתוקף להכניס אותנו למקום, כיוון שגיסתי הגיעה עם גופייה ומכנסיים קצרים בשל המספר הרב של המטיילים החרדים במקום", טוענת שילה, אחת מבנות המשפחה. "זאת אחרי ששוחחתי איתם שלוש פעמיים בטלפון ולא נאמר לי להגיע בלבוש צנוע. ממש בושה. בחוץ, אגב, היה חום של 28 מעלות".

 

בפארק נערך "פסטיבל דייג אפיקודג נושא פרסים": משחקי דיג נושאי פרסים, פעילות יצירה עם דגי זהב, דיג דגיגונים לפעוטות, רכיבה על סוסי פוני, קמפינג ורכיבה על אופניים, בין היתר.

 

המקום סגור לדתיים, אך לא נאמר להגיע ב"לבוש צנוע"

האם אכן לא הוזהרו המבקרים החילונים מראש? בדקנו את פרסומי דייג בכפר באינטרנט. בעמוד הראשי של אתר האינטרנט של דג בכפר לא כתוב דבר על לבוש צנוע ואין התייחסות בולטת לציבור הדתי או החרדי. רק כשכנסים ללשונית "שעות ומחירים" בעמוד, ניתן לראות שימים ד', ג' ו-ה' מיועדים לציבור דתי או כפי שנכתב: "ימים סגורים לציבור הדתי".

 

יחד עם זאת, גם בלשונית זו, לא מצאנו שום אזכור לגבי "לבוש צנוע". כך גם בלשונית "פעילויות לציבור הדתי" במודעה שבישרה על אירועי פסח בפארק אוזכרו שלושת הימים המיועדים לדתיים, וכן הוזכרה הפרדה בין בנים לבנות בחלק מהפעילויות, אולם גם פה - לא מצאנו איסור על "לבוש לא צנוע". בעמוד הפייסבוק של דג בכפר מצאנו את אותה מודעה לפסח, שהופיעה ב"פעילויות לציבור הדתי", ושם הוזכרה גם הפרדה בין בנים לבנות בחלק מהפעילויות, אולם למיטב בדיקתנו, לא מצאנו שנכתב שם דבר מה על לבוש צנוע.

פארק הדייג. דתיים כן, לבוש צנוע לא ()
פארק הדייג. דתיים כן, לבוש צנוע לא

 

הפארק, אגב, מתואר באתר כך: "דג בכפר הוקם בשנת 1989 כיזמות חקלאית-תיירותית, פארק משפחתי המעניק תחושה ביתית -ידידותית לאורחיו". איך ההצהרה הזאת מסתדרת עם תחושת העלבון שנותרה אצל שילה?

 

"יכולת לבוא בראשון, שני, שישי ושבת"

התקשרנו לדג בכפר כדי לברר האם כצעקתה. ענתה לנו ויקי, אישה שעובדת במקום. "הימים האלה סגורים לדתיים, מדובר בשלושה ימים: שלישי, רביעי וחמישי".

 

אז אי אפשר לבוא היום?

 

"מה נזכרת עכשיו? יכולת לבוא בראשון, שני, שישי ובשבת".

 

כשהתעקשנו לקבל תגובה עבור ynet, אמרה האישה: "זו זכותי ואני לא חייבת לך שום דבר, אני לא שומעת אותך טוב את מקוטעת", וטרקה את הטלפון.

 

"זו החלטה עסקית של בעל העסק"

התקשרנו שוב ואחרי מספר נסיונות, שבהם התברר כי האיסור על אי צניעות חל על נשים וגברים כאחד, העובדת הפנתה אותנו לרוני. "התנאי הוא להיכנס בלבוש צנוע, אנחנו סגורים לציבור הדתי היום מחר ומחרתיים", אמר לנו רוני.

 

למה אתם מכריחים חילונים להתלבש "צנוע"?

 

"אנחנו לא מכריחים אף אחד, מי שלא רוצה שלא יבוא. מי שמגיע, יכנס ללא גופיות ומכנסיים קצרים".

 

פנתה אלינו מבקרת שטוענת שהתקשרה אתמול ולא אמרו לה דבר על זה.

 

"לא יודע. אתמול המקום לא היה סגור לציבור הדתי, אולי בגלל זה לא אמרו לה. התנאי לכניסה זה לבוש צנוע".

  

ואיך אנשים אמורים לדעת על תנאי זה?

 

"פרסמנו את זה, וזה מפורסם גם באתר שלנו שהימים האלה סגורים לציבור הדתי".

 

גופיה ומכנסיים זה לא לבוש צנוע? גם מקימי המדינה הלכו לפעמים בגופייה ומכנסיים קצרים, בכל זאת, מטיילים והאביב הישראלי לא קל.

 

"זו החלטה עסקית של בעל העסק. זה עסק פרטי, מי שלא מתאים לו שלא יכנס. אנחנו מחלקים חולצות טריקו שאפשר ללבוש מעל הגופייה, תמורת פיקדון של תעודה".

 

אפשר לדבר עם בעל העסק, מה שמו?

 

"בעל העסק בקנדה, הוא לא נמצא ואין לו שם". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מי שלא מתאים לו שלא ייכנס
צילום: Shutterstock
מומלצים