שתף קטע נבחר

מהי דיאטת ה-Raw Food ואילו מחלות מרפאה

נלחמים בהשמנה, בסוכרת או ביתר לחץ דם? סובלים מבעיות בעיכול או מכאבי ראש? תזונת הרואו פוד, במסגרתה אוכלים אך ורק מזונות מהצומח, יכולה לסייע לכם להפסיק עם התרופות - ולהגיע לבריאות טובה יותר. עדנה מינץ מסבירה איך תעשו זאת

תזונת הרואו פוד (raw food) כבר מוכרת בעולם שנים רבות. אך תזונה זו לא טובה רק לירידה במשקל ולשמירה כללית על הבריאות. היא מסייעת באופן ספציפי להתמודדות וטיפול במגוון של מחלות, החל מסוכרת ומחלות לב וכלי דם ועד למחלות ראומטיות שונות. בנוסף, מזונות הרואו פוד מחזקים את מערכת החיסון (והופכים את הגוף לעמיד יותר בפני מחלות, אפילו בחורף), עוזרים בבעיות פריון, עוזרים בשמירה על משקל תקין, גורמים לתחושה של אנרגיה ובכך מפחיתים את מספר שעות השנה להן הגוף זקוק.

 

כבר ביקרתם בערוץ כולסטרול שלנו? לחצו כאן

 

עוד מזונות שיעשו לכם רק טוב לבראות:

המצעד: 25 המזונות שאתם חייבים לבריאות שלכם

אכלו אבוקדו, תרד וסויה: 10 מזונות להגנה על הלב  

5 סיבות בריאות לאכול דגנים מלאים

 

למי שעדיין אינו בקיא בסוג זה של תזונה נספר כי היא מכילה אך ורק מוצרים מעולם הצומח. בנוסף מדובר באוכל לא מבושל ולא מחומם (חומו לא עולה על טמפרטורה של 48 מעלות). בתזונה זו נפגוש ירקות, פירות, קטניות, זרעים, גרעינים (בצורת נבטים ונבטוטים), פירות יבשים, ירקות ים או אצות ים וכן מיצים טריים.

 

תזונת הרואו פוד נקראת באנגלית גם ליווינג פוד (living food) וזאת בשל העובדה שמנביטים או משרים במים את כל הגרעינים, הזרעים, הקטניות והשקדים. הנביטה מעוררת את אותם הצמחים לחיים ומעניקה להם ערכים תזונתיים גבוהים פי כמה וכמה. בדרך זו אנו משיגים את מירב העושר באנזימים, ויטמינים ומינרלים שבמזן - שהינו גבוה בהרבה מאשר לולא היו מונבטים או לו עברו תהליך בישול.

 

חלק נוסף וחשוב בתזונה מבוסס על שתיית מיצי ירקות ופירות ומיץ עשב החיטה, העשיר במיוחד בכלורופיל. כלורופיל הינו נוזל החיים של עולם הצמחים והוא למעשה המקבילה לדם אצל בעלי חיים. המבנה המולקולרי של שניהם (דם מול כלורופיל) דומה להפליא, מלבד העובדה שהאטום המרכזי במולקולת המוגלובין הינו ברזל ואילו האטום המרכזי במולקולת כלורופיל הינו מגנזיום.

 

כמו כן כדאי לזכור שתזונה זו הינה בסיסית ברובה ומאזנת בין חומצה לבסיס בגוף. כלל ידוע הוא שמחלות אינן מתקיימות בגוף בסיסי, אלא בגוף שהתאים בו חומציים.

 

כאמור, תזונת הרואו פוד משיגה את ההישגים הדרמטיים ביותר במיוחד במקרים של סוכרת, לחץ דם ומחלות כרוניות. הסיבה לכך היא שעצם התזונה בדרך זו מהווה ניקוי של הגוף.

 

1. ירידה במשקל

תזונת בשיטת הרואו פוד עוזרת לירידה במשקל, הן בגלל העושר בסיבים והרגשת השובע והן בגלל שהיא אינה אוגרת בגוף שומנים או פחמימות. המזון הינו טהור, כלומר לא מעובד. לא נפגוש אנשים שמנים שחיים באורח חיים כזה ובגופם מיצבורי שומן.

 

מזונות התורמים לירידה במשקל: שתיית מיצי ירקות ופירות, תה ירוק, שילוב של שמן קוקוס כתוספת לשייקים או בבישול ואפייה (שמן קוקוס משפר את הקצב המטבולי ותורם להרזייה). כדאי להימנע משמני טראנס ושמנים מזוככים (להשתמש אך ורק בשמנים מכבישה קרה כגון שמן זית, שמן זרעי ענבים, שמן חמניה, שמן אבוקדו), לצמצם כמויות של פחמימות ריקות, סוכרים, מיצים, להימנע ממיצי דיאט (הגורמים דווקא להשמנה), לצמצם אכילת חלבון מן החי המכיל שומן רווי (שזמן פירוקו בגוף ארוך).

 

2. סוכרת

במסגרת תזונת הרואו פוד ישנו "משטר" מיוחד לחולי סוכרת. בדיאטה זט שמים דגש על ירקות ועלים ירוקים, בשל העושר בסיבים ובכלורופיל והימצאות מינרלים כגון ברזל, סידן, מגנזיום, אשלגן וכרום. בנוסף צורכים פחות ירקות כתומים או אדומים ופחות פירות.

 

תזונה זו תומכת בצורה יוצאת מן הכלל בלבלב כך שהוא מצליח במקרים רבים לייצר אינסולין ללא עזרת תרופות. במשך שנות עבודתי עם חולי סוכרת הייתה כמעט ללא יוצא מן הכלל ירידה ברמות הסוכר בתוך מספר ימים בלבד. סרט שנעשה על ידי ד"ר גבריאל קזנס (רופא-פסיכיאטר במקצועו, מומחה בשיטת ריפוי באמצעות רואו פוד המעביר סדנאות מיצים רוחניות בכל העולם), במהלכו אכלו שבעה חולי סוכרת במשך 30 יום את תזונת הרואו פוד הראה כי כולם נרפאו מסוכרת. מעקב שנעשה לאחר שלושה חודשים מצא כי אלו שהמשיכו בתזונה הפסיקו לחלוטין את הטיפול התרופתי.

 

מזונות התורמים לירידה ברמת הסוכר: ירקות חיים ובעיקר ירוקים (כרוב, ברוקולי, עלים ירוקים, שעועית ירוקה), מיצים מירקות ירוקים העשירים בכלורופיל (אלה עשירים במינרלים וכן בכרום שעוזר למשק האינסולין), מיץ עשב חיטה, שילוב של שום חי בתזונה, ארטישוק ירושלמי, חילבה (באוכל, שתיה וגם כנבט).

 

במחקר שנעשה בטכניון נתגלו התמרים כמורידי סוכר (מומלץ לאכול שני תמרים ליום). אם צורכים משהו מתוק, כמו פירות יבשים, עדיף לאכול יחד איתם אגוזים בכמות קטנה, כדי למתן את עליית הסוכר בדם. אם אוכלים דגנים מבושלים (אורז, כוסמת, גריסי פנינה וכו'), רצוי לצרף אליהם קטניות כגון מאש, עדשים או שעועית, כדי להוריד את המדד הגליקמי. כמו כן מאוד מומלץ להנביט קטניות כמו עדשים ומאש לפני האכילה.

 

ברוקולי. תורם לירידה ברמת הסוכר (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ברוקולי. תורם לירידה ברמת הסוכר(צילום: shutterstock)

 

3. לב וכלי דם

כאור, תזונת הרואו פוד מיטיבה גם עם הסובלים ממחלות לב וכלי דם. המעבר לתזונה צמחונית ומזון חי מורידים את לחץ הדם (ריבוי אשלגן לעומת נתרן, שהוא ה"אשם" העיקרי בעליית לחץ הדם). כמו כן, עצם העובדה שאין בתזונה שומנים רוויים, פחמימות ריקות, סוכר לבן וכו', משפיעה על ירידת הכולסטרול והפלאק בכלי הדם.

 

מזונות התורמים לשמירה על הלב וכלי הדם: מזונות עשירים באשלגן ומגנזיום כגון ירקות (עגבניה, מלפפון, פלפל אדום, סלרי, ברוקולי, כרובית), פירות (כגון בננה), עלים ירוקים, מיצים מירקות ופירות (מיץ מעלים וירקות ירוקים, מיץ רימונים, מיץ אשכוליות), חליטת עלי זית, תה ירוק, מיץ עשב חיטה או אבקת כלורופיל מהולה במים.

 

הערה חשובה: חולים הנוטלים תרופות מדללות דם (כגון קומאדין) צריכים להיזהר ודווקא להימנע מאכילה מרובה של ירקות או עלים ירוקים המכילים ויטמין K, שהינו גורם לקרישיות בדם. ניתן במקרה כזה להתרכז דוקא במזונות צבעוניים מלבד הירוק, וכן באגוזים, גרעינים, קטנות, טחינה וכו'.

 

4. מחלות ראומטיות וכאבי פרקים 

במחלות ראומטיות וכאבים בפרקים חל שיפור תוך מספר ימים בדרגת הדלקת והכאבים. יש חולים שעקב כך יכולים להוריד מינונים של תרופות ולעתים אפילו להפסיק עם התרופות לחלוטין.

 

מזונות שכדאי להימנע מהם: סולניים (עגבניה, תפוח אדמה, חציל ופלפל ירוק), מזונות חומציים (חלבון מן החי, מזון מטוגן, מזון תעשייתי, סוכרים ומזונות עשירים בסוכר). כמו כן הימנעות או צמצום צריכת חיטה ומוצרי חלב, קפה, אלכוהול, בוטנים (מכילים עובש ו-26 סוגי פטריות מסרטנות), הימנעות מפירות יבשים שאינם אורגניים ומכילים זרחן. ריבוי החומציות בתאים בגוף מוביל להחרפת הכאבים.

 

מזונות התורמים להתמודדות עם ראומטיזם: מיצי ירקות ופירות חיים, תזונה שהיא בסיסית בעיקרה (עושר בירקות ופירות חיים) , מיץ עשב חיטה, חליטה מזקן התירס, כורכום, זרעי סלרי, ג'ינג'ר, שמנים מסוג אומגה 3 (שהינו נוגד דלקת) ממקור של דגים או ממקור צמחי.

 

5. בעיות במערכת העיכול

לבעיות במערכת העיכול (עצירות, קיבה עצבנית, צרבת, רפלוקס, קרוהן, קוליטיס, מעי עצל) מביאה תזונת הרואו פוד שיפור בפריסטלטיקה (תנועת המזון בוושט). אחת הסיבות הינה שהמזון הנאכל הינו עשיר בסיבים ובסיסי ברובו, לעומת המזון החומצי שנצרך לרוב ואשר הביא למצבי חולי או תופעות מטרידות.

  

6. בעיות בעור

תזונת הרואו פוד מביאה לשינוי בחיוניות העור ומשמשת כאנטי אייג'ינג טבעי.

שתיית מיצים המכילים המון נוגדי חימצון, ויטמינים, מינרלים ואנזימים מביאים להצערת העור.

 

7. פיברומיאלגיה (כאבי שרירים)

תזונת הרואו פוד, ובעיקר צום מיצים של כעשרה ימים, יכולים לחולל שינוי של ממש. הכאבים נעלמים או ממוזערים, האנרגיה בגוף עולה והעייפות פוחתת. 

 

8. כאבי ראש ומיגרנות

כיוון שמדובר בתזונה עשירה בויטמינים ומינרלים, מדירה מזון מן החי ונטולת סטימולנטים (קפה, אלכוהול, צבעי מאכל, ממתיקים מלאכותיים), שומני טראנס וחומרים משמרים, היא משיגה תוצאות מרשימות גם לגבי תופעות של מיגרנות וכאבי ראש.

 

הכותבת הינה מומחית בשיטת אן ויגמור, מייסדת חוות הבריאות מצפה אלומות, מטפלת ויועצת בתזונה, מנחת סדנאות תמיכה לשמירה על תזונה נבונה וסדנאות להכנת מזון בריא ורואו פוד באזור המרכז

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
רואו פוד. לאכול אך ורק מוצרים מהצומח
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים