שתף קטע נבחר
צילום: דלית שחם

חתונה זה חוזה, ולא רק בין בני הזוג

זוגות רבים מקבלים מגן האירועים או מאולם החתונות חוזה מוכן מראש ורק חותמים, "כאן, כאן וכאן". אם אתם מתחתנים בקרוב ורוצים להימנע מתקלות, חוסרים, ביטולים וקנסות, מומלץ לקרוא את החוזה היטב, להוציא סעיפים בעייתיים ולהכניס סעיפים אחרים. הנה חמישה טיפים שיעזרו לכם

עונת החתונות בפתח, ואם אתם שם, אתם בטח כבר מחפשים אולם או גן אירועים שיתאים לצרכיכם. לפני שחותמים, קבלו את חמשת הטיפים הכי חשובים, שאסור לחתום על החוזה בלעדיהם. לגזור ולשמור.

 

 

ראשית, יש להבין כי גם אם אתם מקבלים חוזה מוכן ורק מבקשים מכם לחתום "כאן, כאן, וכאן", גם במקרה זה ניתן וחיוני לקרוא היטב את החוזה, לחפש את המוקשים, ולבקש לתקן סעיפים (או להוסיף סעיפים שלא קיימים). מדובר בחוזה בשווי של עשרות אלפי שקלים ויותר, והוא מחייב את תשומת לבכם המלאה.

 

אם זה לא רשום - זה לא קיים

התלבטתם שעות בין סוגי המרינדות השונים, אבל בערב האירוע גיליתם שהאנטריקוט נעדר לחלוטין מהתפריט? בערב החתונה עצמו יכולות להיות לזוג הצעיר הפתעות לא נעימות, חלקן פחות קריטיות, וחלקן יותר: למשל מחסור במקומות ישיבה או היעדר הגברה מספקת.

 

כדי למנוע את ההפתעות הללו חובה לבדוק שכל מה שביקשתם וכלול במחיר מופיע בהסכם, אבל הכל: חופה מעוצבת? בר אקטיבי? גשר תאורה? כתבו הכל בהסכם, גם פרטים קטנים כמו שעת כיבוי המוזיקה, או מאיזה גיל ילדים "נחשבים" כמנה. תתפלאו איזה מידע יצוץ ברגע שבו תבקשו מהמארגנים להתחייב לגבי כל אלו.

 

תוספות בחינם? שייכנסו גם הן לחוזה

עצה זו נוגעת לכל אותן תוספות והפתעות שאיש המכירות "הבטיח" להוסיף "במיוחד", רק עבורכם, חינם אין כסף. אם הן לא ייכנסו להסכם אחת אחת, אין לכם כל דרך להבטיח את קבלתן, ולא יהיה לכם את מי להאשים בכך מלבד את עצמכם.

 

מעבר לכך, רק הכנסתן להסכם כהתחייבות של המקום תיתן לכם ביטחון לגבי עלות האירוע. אחרת אתם עלולים לקבל ברגע האחרון חשבון מנופח, ובו חיוב בגין "תוספות" שהובטחו לכם בחינם והתברר שהן עולות, והרבה.

 

איך משלמים, כמה ומתי

מה גובה המקדמה? מתי היא משולמת? באילו מקרים היא מחולטת (דהיינו לא מוחזרת לכם)? מתי התשלום הבא? וזה שאחריו? גובה המקדמה צריך להיות סמלי יחסית, ואין שום סיבה לשלם באפריל אחוזים נכבדים מעלות האירוע שיתקיים רק באוגוסט. השאירו סכום מכובד לתשלום בסוף (סוף האירוע או בשבוע שאחריו), כדי לוודא שלאולם יש את מלוא האינטרס לקיים את האירוע לשביעות רצונכם.

 

כמו כן בדקו: האם אתם מחוייבים הסכמית בתשלום "טיפים", למי וכמה? האם יש סעיף קטן שמאפשר למקום לגבות מכם תשלומים נוספים "במקרה ש"? בדקו היטב סעיפים כאלו ואל תשאירו שם שום מקום להפתעות.

 

ביטולים זה לא נעים - וגם יקר

זה קורה במשפחות הכי טובות: יכול להיות שקלטתם פתאום שהאירוע גדול עליכם כלכלית, או לחילופין שמשהו לא נעים ולא צפוי קרה (מישהו נפטר / התאשפז / התחרט). בכל המקרים הללו, אם הביטול יתבצע מאוחר, תגלו שהחוזה הקר והמנוכר שעליו חתמתם מחייב אתכם לשלם את כל הסכום, למרות שאתם לא מתחתנים שם בסוף!

 

לכן הקפידו לקרוא היטב את מדיניות הביטולים של המקום, ונסו לשפרה:

• בקשו אפשרות ביטול בתוך שבועיים מיום הטעימות, כדי שבמידה והמנות לא מצאו חן בעיניכם - תוכלו לבטל את האירוע ללא קנסות.

• נסו להגדיל את מסגרת הזמנים שבמהלכה ניתן להודיע על ביטול שכרוך בתשלום קנס בלבד (המקדמה ששולמה).

• נסו להקטין את גובה התשלום במקרה של ביטול מאוחר: כך, במקום לשלם את כל האירוע בביטול מאוחר, נסו לסגור על אחוזים פחותים כך שמחיר הביטול המאוחר יהיה הוגן עבור 2 הצדדים.

• נסו לדרוש שבמקרי אסון חו"ח, או "כח עליון" (דהיינו ביטול שלא תלוי בצדדים, כמו מלחמה), הביטול לא יעלה לכם כסף בכלל.

 

ומה קורה אם המקום עצמו מבטל את האירוע? כולנו שמענו על המקרים המפחידים הללו, בהם גן אירועים סגר את שעריו שבוע לפני האירוע, או שהפקיד החביב "התבלבל" ברישום האירוע וביצע רישום כפול לאותו ערב. במקרים אלו עוגמת הנפש שנגרמת למזמינים היא קשה והנזק עלול להיות גדול.

 

לכן כדאי מאד שיהיה בחוזה סעיף הדן במקרה ביטול של האולם. הקפידו להכניס לחוזה הוראה הקובעת כי במקרה של ביטול באשמת המקום, מלוא כספכם יושב לכם, פלוס קנס קבוע מראש, וכן כי תהיה לכם אפשרות בנוסף גם לתבוע את המקום על הנזק שנגרם לכם.

 

לא לכל אולם מותר לחתן אתכם

כמובן שאם עסקינן בפשיטת רגל חלילה, המצב לא פשוט, ויש לפנות לעו"ד שמתמחה בתחום כדי שיוכל לסייע לכם להשיג חלק מכספכם.

 

האם יש לאולם שבו אתם מתעתדים להתחתן רישיון עסק? זו שאלה חשובה ביותר ועליכם לשאול ולבקש לראות אותו בעיניים, שכן הוא מבטיח לכם, למשל, שרשויות שונות נתנו לאולם אישור. כך למשל חשוב לדעת שמשרד הבריאות נתן אישור לאולם, מאחר וכל קרובי המשפחה הקרובים והרחוקים שלכם יאכלו שם בערב האירוע.

 

כמו כן כדאי להכניס להסכם סעיף שמחייב את האולם להשיג אישור מכל הרשויות ליום האירוע, כולל משטרה וכיבוי אש, וזאת למען בטחונכם ובטחון אורחיכם.

 

סכנה נוספת היא שהאולם עובד ללא היתר בנייה, למשל: כך, אם האולם מצוי בסכנת סגירה שאתם לא מודעים לה, ייתכן ולא תוכלו לקיים את האירוע! לנוחותכם ניתן להיכנס לאתר משרד הפנים ולחפש את שם האולם, אם הוא פועל ללא היתר, ייתכן ושמו יופיע שם. להלן הרשימה המעודכנת לחודש אפריל 2012.

 

ומה שבטוח - ביטוח

אסונות קורים. זו עובדת חיים. אנשים מתעלפים בחתונות, שוברים יד, נופל עליהם רמקול או שהם נחנקים מעצם של דג. זה קרה וזה עוד יקרה, ועם כל התקווה שזה לא יקרה אצלכם, עדיין יהיה חכם מאד מצידכם להיערך לכך.

 

לכן וודאו שהאולם מחזיק בביטוח צד שלישי המכסה תאונות, הרעלות, אסונות ושאר מרעין בישין, ושיהיה נקוב שם סכום כיסוי ריאלי למקרה המכוסה ביטוחית.

 

דריה כנף  היא עורכת דין בתחום המסחרי והחוזים. יובהר כי האמור במדור אינו מהווה ייעוץ משפטי פרטני ומקצועי, לא נועד להחליפו, ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם, באשר כל מקרה ונסיבותיו. ייתכן ובמידע חלו השמטות ו/או טעויות. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד.

 

למאגר פסקי-הדין המלא: www.lawdata.co.il

 

למאגר פסקי הדין ודיני העבודה המלא: http://www.koloved.net

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: shutterstock
לפני הכתובה - חותמים על חוזה
צילום: shutterstock
מומלצים