שתף קטע נבחר

לאדות טורקי ולאכול

הוא דומה לתרד הקלאסי, אבל התרד הטורקי נחשב לעדין וטעים יותר. מיכל וקסמן עם שני מתכונים ירוקים: תרד טורקי בסויה ומירין ותרד טורקי עם מיסו וטחינה

קוראים לו תרד טורקי והוא דומה לתרד בר שצומח פרא בשדות רוויי גשם. הוא ירוק, בריא ומזין כמו תרד קלאסי אבל עדין, ענוג וטעים ממנו בהרבה. עכשיו הוא בשיאו ועם ההתחממות הקיצית יילך וייעלם עד לשנה הבאה. חפשו אותו בשוק, זרים זרים, מחוברים בתחתית, עלים רכים ומתנפנפים, זוהרים בצבעם הירוק והחיוני.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

אפשר לאכול אותו חי בסלט או לאדות בזריזות ולתבל בעדינות. מצוין למילוי של מאפים או לשזירה בין חוטי פסטה. מקבל באהבה תלתלי פרמזן וגושי ריקוטה או פטה ופתוח גם לטעמים מיבשות אחרות, אסיה למשל.

 

הנה שתי וריאציות על תרד טורקי מאודה ומתובל ביד קלה, שתיהן בהשראת מנות שאכלנו בדונזוקו, היפנית הלונדונית האהובה עלינו שנסגרה בינתיים מסיבות לא ברורות. אך לפני המתכונים כמה טיפים על שטיפה ואידוי תרד:

 

שטיפת התרד:

  1. מפרידים את עלי התרד מהגבעולים.
  2. ממלאים את כיור המטבח (או קערה גדולה מאוד) במים.
  3. משרים את עלי התרד במים כמה דקות על מנת שיירד כל החול שדבק בהם.
  4. משכשכים את העלים במים להסרת חול עיקש במיוחד.
  5. מחכים דקה או שתיים נוספות על מנת שהחול ישקע לתחתית הכיור או הקערה.
  6. בינתיים מכינים סיר גדול עם מכסה שיכיל בתוכו את כל עלי התרד.
  7. בעזרת הידיים מוציאים את ערימת עלי התרד מתוך המים, מנערים קלות ומעבירים ישר לסיר עם טיפות המים שדבקו בעלים, בלי לייבש.

 

אידוי התרד:
  1. מכינים קערה גדולה ובתוכה קוביות קרח.
  2. מכסים את הסיר עם עלי התרד ומניחים אותו מעל להבה חזקה. חום הלהבה יהפוך את טיפות המים שעל עלי התרד לאדים והם שיאדו את התרד, ירככו אותו ויגרמו לו לקרוס לתוך עצמו בהכנעה.
  3. מדי פעם מרימים מכסה, הופכים את התרד כך שגם העלים העליונים יקבלו מכת חום. כשכל התרד רך ומאודה אבל עדיין שומר על צבע ירוק עז, מכבים את האש ומעבירים את התרד בעדינות לקערת מי הקרח. הקירור יעצור את תהליך הבישול וימנע מהתרד לאבד את צבעו הירוק.
  4. מעבירים את התרד המצונן למסננת ומניחים לו להגיר נוזלים. אפשר לזרז את התהליך ע"י סחיטה בלחיצות עדינות.
  5. מכיור מלא תרד מתקבל כדור ירוק, רך וקטיפתי. דברים טובים באים במנות קטנות.

 

תרד בסויה ומירין

המרכיבים (לקערית אחת של תרד נקי ומאודה):

2 כפות מירין

3 כפות סויה

1 כפית שמן שומשום

1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר על פומפייה דקה

1 כפית חומץ אורז

שומשום קלוי לפיזור מעל (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערית את ערימת התרד המאודה שצונן ונסחט.
  2. בקערית נוספת או בצנצנת מערבבים את כל חומרי הרוטב.
  3. משקים ברוטב את ערימת התרד המאודה ואוכלים מיד.

 

תרד בסויה ומירין (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
תרד בסויה ומירין(צילום: מיכל וקסמן)

 

תרד במיסו וטחינה

המרכיבים (לקערית אחת של תרד נקי ומאודה):

3 כפות טחינה גולמית

1 כף + 1 כפית מיסו לבן (שירו מיסו)

1/4 כוס מים

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערית את ערימת התרד המאודה שצונן ונסחט.
  2. בקערית נוספת מערבבים מיסו וטחינה.
  3. מוסיפים מים ומערבבים עד לקבלת מרקם של טחינה סמיכה.
  4. משקים ברוטב את ערימת התרד המאודה ואוכלים מיד.

 

תרד במיסו וטחינה (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
תרד במיסו וטחינה(צילום: מיכל וקסמן)

 

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
תרד טורקי
צילום: מיכל וקסמן
צילום: מיכל וקסמן
תרד טורקי בטחינה
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים