שתף קטע נבחר

כששוק הנדל"ן קפוא, ענף השיפוצים רותח

העלייה במחירי הדירות הביאה לעלייה בביקוש לשיפוצים, אבל הצרכנים כבר לא פראיירים: באחרונה נרשמה מגמה של שיפוץ נקודתי בלבד, והלקוח לא מוכן לפזר כספים רק כי מדובר במותג

האם זה הזמן לעשות רמונט? נראה שלא מעט ישראלים חושבים שכן. מומחים בענף מדווחים כי ישנה עלייה בהתעניינות ובביצוע עבודות שיפוץ בדירות ובבתים בחודשים האחרונים.

 

עוד על שיפוצים בערוץ הנדל"ן :

 

אחת הסיבות המרכזיות להתעניינות הגוברת היא העלייה במחירי הדירות החדשות בשנים האחרונות. עלייה זו הביאה רבים שחלמו על דירה חדשה לעשות צעד ביניים, ובזמן "הישיבה על הגדר" עד להוזלה במחירי הדיור - לנסות למקסם עד כמה שניתן את מה שיש להם כרגע.

 

בעלי המקצוע מרגישים את השינוי ההתנהגותי של הלקוח הישראלי בחודשים האחרונים. "אנו עדים לתופעה של 'עושים את מה שצריך'. אם בעבר, כאשר הרחיבו את הדירה בחדר הוסיפו מרפסת או ממ"ד, אז על הדרך שיפצו גם את המטבח, ריצפו וצבעו את כל הבית. היום מסתפקים בשיפוץ נקודתי. אמנם יש לא מעט עבודה בענף, אבל ישנה ירידה בהיקף העבודות. אני קושר את הדברים למיתון בו שרוי ענף הבנייה", מסביר ערן סיב, יו"ר התאחדות המשפצים בישראל.

 

לדבריו, "באותה הרוח אנו רואים עלייה בשיפוצים דקורטיביים ונקודתיים. אנשים עושים נגיעה קוסמטית של צביעה, צביעה דקורטיבית או חיפוי הקירות באבן. השיפוץ מתבצע בחלל אחד בבית ובדרך כלל בסלון, שהוא הראי של הבית. אנשים מוותרים על שיפוץ היקפי ויקר יותר - וזה קשור למצב הכלכלי".

 

קונים 3 חדרים יד שנייה, יוצאים עם 4 חדרים וחדשה

אדריכלית הפנים איריס שמיר מספרת שלאחרונה היא עדה לתופעה גוברת של שיפוצים פונקציונליים. "המיתון הביא אליי לקוחות המסבים דירות קטנות וישנות מיד שנייה - לגדולות יותר", היא אומרת. "ממש השבוע הגיעו אליי שני זוגות שרכשו לפני מספר שנים דירה קטנה בת שלושה חדרים שהשכירו, ובמקומה שכרו דירה מרווחת יותר. כעת הם עזבו את הדירה ששכרו ומסבים את דירת שלושת החדרים לדירת ארבעה חדרים, בהתאם לתקנים החדשים והמצומצמים יותר של גודל חדרים, ותוך ניצול נכון יותר של החללים בדירה".

 

לדבריה, "אפשר לומר שיש עלייה שאפילו מגיעה לפי 2 ויותר של שיפוצים פונקציונליים. אנשים קונים דירות ישנות ומשפצים אותן מהיסוד, כולל החלפת תשתיות אינסטלציה, חשמל והריסת כל קירות הבית. שיפוץ כזה יכול לעלות כ-300-350 אלף שקל לדירת 4-5 חדרים בגודל 100-130 מ"ר - כאשר מושגת תוצאה מרשימה ואיכותית ברמת גמר טובה מאוד".

 

שמיר מדגישה כי המחיר יכול להיות זול יותר או יקר יותר, תלוי ברמת הגמר הנדרשת, ובכל מקרה קניית דירה מיד שנייה תהיה זולה יותר מקניית דירה חדשה. "יש לזכור שלעלות הדירה החדשה מתווספים כמעט תמיד שדרוגים של מטבח, ברזים, אריחים ועוד - שמגיעים לסכומים משמעותיים", היא מוסיפה.

 

גם ברשתות חומרי הגמר לבית מציגים תמונה דומה באשר להתנהלות הצרכן. גד איזרט, משנה למנכ"ל רשת חרש, מספר כי ישנה עלייה סבירה בביקוש, אך הוא עד לשינוי התנהגותי של הצרכן הישראלי. "הדגש יותר רציונלי. אין עלייה בביקוש למוצרים זולים, אך בהחלט לא מוכנים לתת כל מחיר על מותג. העלייה הנקודתית ברכישות היא בעיקר לשיפוצי צבע", הוא מסכם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים