שתף קטע נבחר

צילום: AP

העימות בצרפת: הולנד לא רצה שיראו את הקרחת

ערב הקרב ביניהם בסיבוב השני, קיימו הנשיא המכהן ויריבו הסוציאליסטי עימות טלוויזיוני בשידור חי. הפורמט של העימות נקבע מראש: סרקוזי הנמוך קיבל כיסא מתכוונן בגובה של הולנד ושניהם קיבלו מערכת קירור אישית כדי שלא ייתפסו מזיעים

בדרך לארמון האליזה - עוצרים באולפן הטלוויזיה: נשיא צרפת ניקולא סרקוזי ומנהיג הסוציאליסטים פרנסואה הולנד  הגיעו לעימות טלוויזיוני, רגע לפני התמודדותם בסיבוב השני בבחירות לנשיאות שייערך ב-6 במאי.

 

חדשות נוספות מהעולם הגדול :

 

בצרפת כינו את העימות הטלוויזיוני "רגע האמת" עבור סרקוזי משום שניתנה לו הזדמנות אחרונה למנוע את תבוסתו בבחירות להולנד המוביל בסקרים.

 

תנאים מוקדמים לעימות. הולנד וסרקוזי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תנאים מוקדמים לעימות. הולנד וסרקוזי(צילום: AFP)

 

הנשיא ביקש שלא יצלמו אותו מהפרופיל (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הנשיא ביקש שלא יצלמו אותו מהפרופיל(צילום: AFP)

 

הגיע לעימות עם בת זוגו. הולנד והעיתונאית ואלרי טרירוויילר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הגיע לעימות עם בת זוגו. הולנד והעיתונאית ואלרי טרירוויילר(צילום: AFP)

 

בימים האחרונים גלש המרוץ לנשיאות צרפת להשמצות כמה פעמים. סרקוזי ממפלגת הימין-מרכז השמרנית האשים את יריבו מהשמאל בכך שהוא חדל אישים ושקרן. מנגד, הולנד כינה את סרקוזי "נשיא כושל" ו"חתיכת מרושע".

 

ההערכות בצרפת ערב העימות, שאורכו שעתיים וחצי, היו שסרקוזי יטיל למערכה את כל "הכלים הכבדים" נגד יריבו בסיבוב השני. הולנד אמנם ידוע בתשובותיו הסתמיות, אך גם הוא - כמו סרקוזי - יודע להיות שנון בתשובותיו ומכין מתקפת נגד.

 

כ-20 מיליון מאזרחי צרפת צפויים לצפות בעימות, שהפורמט שלו נקבע מראש לאחר משא ומתן מייגע בין מחנה סרקוזי לבין מחנה הולנד. במחנהו של הנשיא נמוך הקומה דרשו שהוא יקבל כיסא מתכוונן כדי שיוכל להיות בגובה של הולנד. עוד ביקשו שבמאי העימות לא יצלם את הנשיא בפרופיל.

 

המועמדים ביקשו: 20 מעלות צלזיוס באולפן

גם במחנה הולנד הציבו דרישות משלהם. אחת מהן הייתה שהמועמד הסוציאליסטי לא יצולם מאחור כדי שמיליוני הצופים לא יראו את קרחתו. בנוסף, בשני המחנות ביקשו שהטמפרטורה באולפן תעמוד על כ-20 מעלות צלזיוס ושלכל אחד מהם תוצמד מערכת קירור אישית במקרה של עלייה בלתי צפויה במידת החום שעשויה להוביל להזעה מצד שניהם.

 

מוקדם יותר אתמול הודיעה מנהיגת הימין הקיצוני בצרפת, מרין לה-פן, כי היא מסרבת להביע תמיכה באחד משני המתמודדים בסיבוב השני לבחירות לנשיאות. לה-פן, שהפכה להפתעת הבחירות כשהגיעה למקום השלישי בסיבוב הראשון עם כמעט חמישית מקולות הבוחרים, אמרה לתומכיה: "הצביעו לפי צו מצפונכם".

 

ההישג האדיר של לה-פן בסיבוב הראשון, העובדה שהקדימה את מנהיג השמאל ז'אן-לוק מלנשון וכן הפער הדחוק יחסית בסיבוב ההוא בין סרקוזי להולנד - קצת יותר מאחוז אחד - עוררו תקווה מסוימת במחנה סרקוזי. הנשיא המכהן מקווה עד שישה במאי לגייס את תמיכתם של אנשי הימין הקיצוני בו, כדי לצמצם את הפער ממועמד הסוציאליסטים הולנד שלפי הסקרים מוביל לקראת ההצבעה ביום ראשון בכ-8%.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתבייש בקרחת. הולנד
צילום: AFP
תטיל פתק לבן בקלפי. לה-פן
צילום: רויטרס
מומלצים