שתף קטע נבחר

לידה אחרי השבוע ה-41 מגבירה הסיכון ל-ADHD

מחקר חדש מגלה כי תינוקות שנולדו בשבוע ה-42 להריון נמצאים בסיכון מוגבר לבעיות נפשיות והפרעות קשב וריכוז. ההשערה: השליה ה"מזדקנת" אינה מסוגלת להעביר מספיק חמצן וחומרי תזונה, מה שפוגע במוחו של העובר

סיכון נוסף בלידה מאוחרת: מחקר חדש מגלה כי לידה אחרי השבוע ה-41 להריון מגבירה את הסיכון להפרעות נפשיות ובעיות קשב וריכוז אצל הילד בהמשך חייו. על המחקר החדש מדווח כתב העת הבינלאומי לאפידמיולוגיה.

 

כבר ביקרתם בערוץ הריון ולידה שלנו? 

 

עוד כתבות בנושא הריון :

הסקר הגדול: באיזה חדר לידה הכי כדאי ללדת?

תזונה לפי סוג הדם בהריון: מה מומלץ - ומה לא

בלי תפרים: איך תמנעי חתך בלידה?

 

לידה מאוחרת, לאחר השבוע ה-41 להריון, מעלה באופן משמעותי את הסיכון הרפואי לעובר. בגיל הריון מתקדם זה קיימת אי ספיקה של השליה, שכבר אינה מעבירה באופן תקין חומרי תזונה וחמצן לעובר. העובר מתחיל לגלות מצוקה ונמצא בסיכון גבוה מאוד לתמותה. מסיבה זו נהוג היום לחלץ את העובר בכל מקרה, אם הגיע ההריון לשבוע ה-42, בלידה קיסרית.

 

במחקר הנוכחי בדקו חוקרי אוניברסיטת אוקספורד נתונים של 5,145 תינוקות, מתוכם 382 (7%) נולדו לאחר השבוע ה-41 ו-226 (4%) נולדו טרם זמנם, כלומר לפני השבוע ה-36 להריון. לצד הנתונים המיילדותיים נשלחו להורים שאלונים כשהילד הגיע לגיל 18 חודשים ו-36 חודשים.

 

מהמחקר עלה כי הילדים שנולדו בשבוע מאוחר היו בסיכון מוגבר להפרעות קשב וריכוז ובעיות נפשיות, בעיקר בעיות הקשורות ברגש והתנהגות. החוקרים מצאו גם כי התוצאות לא היו מושפעות מעישון האם, צריכת אלכוהול, הכנסה משפחתית, משקל האם, גובהה או מוצא ההורים. לדברי החוקרים, ההסבר לממצאים נוגע לאי ספיקה שלייתית. השליה "המזדקנת", הסבירו, כבר אינה מסוגלת להעביר באופן תקין את חומרי התזונה והחמצן באמצעות הדם אל גופו של התינוק, מה שגורם לפגיעה מוחית כלשהי, המגבירה את הסיכון להפרעות הנפשיות ולבעיות הקשב והריכוז.

 

מנגד הסבירו החוקרים כי יהיה צורך במחקרים נוספים שיאשרו האם ההפרעות ההתנהגותיות נמשכואצל הילדים גם מעבר לגיל שלוש, והאם אי הספיקה השלייתית אכן גורמת לפגיעה המוחית המשוערת.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לידה מאוחרת. מסוכנת לעובר
צילום: shutterstock
מומלצים