שתף קטע נבחר

בג"ץ תקף: נתניהו התחייב לפנות, איפה הכבוד?

המדינה ביקשה לדחות את פינוי גבעת האולפנה, ושופטי בג"ץ מתחו ביקורת חריפה על המהלך. "כשראש הממשלה מתחייב לעשות משהו, אנו לא מעלים על הדעת שהדבר לא ייעשה", אמר השופט פוגלמן. ג'ובראן הוסיף: "אולי לא התכוונתם ליישם"

שופטי בג"ץ הטיחו הבוקר (יום א') ביקורת חריפה בנציגי המדינה במהלך דיון בבקשה לדחות את פינוי שכונת גבעת האולפנה בבית אל. "אתם בעצם רוצים לשנות מדיניות לאחר מתן פסק דין. אני לא מכיר דבר כזה", אמר השופט עוזי פוגלמן. עמיתו, סלים ג'ובראן, הוסיף: "קשה לי לחיות עם טענות המדינה. הבקשות החריגות נהיו דבר שבשגרה".

 

פינוי בבית אל - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

המדינה התחייבה לפנות עד 1 במאי את השכונה הנמצאת על קרקע פלסטינית פרטית, אך בחודש שעבר - בלחץ שרי הימין - ביקשה דחייה של כמה חודשים על מנת לבחון אם ניתן למנוע את הפינוי. "כשהמדינה מצהירה שהיא תעשה משהו וראש הממשלה מתחייב לעשותו אנו לא מעלים על הדעת שהדבר לא ייעשה. יש כבוד הדדי בין הרשויות", אמר השופט פוגלמן הבוקר. בתום הדיון, הודיעו השופטים כי יתנו את החלטתם במועד מאוחר יותר.

 

כנס של חברי ליכוד בשכונת האולפנה (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
כנס של חברי ליכוד בשכונת האולפנה(צילום: גיל יוחנן)
  

ח"כ טיבי ושניים מהטוענים לבעלות על הקרקע (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ח"כ טיבי ושניים מהטוענים לבעלות על הקרקע(צילום: גיל יוחנן)

 

"אני עדיין לא מבין את המסגרת המשפטית של בקשת המדינה", אמר השופט, "אתם רוצים לבחון מחדש תיק שנסגר. השאלה אם יש תקדים לכך. אתם בעצם רוצים לשנות מדיניות לאחר מתן פסק דין. אני לא מכיר דבר כזה".

 

"התחייבות המדינה ניתנה לאחר צו ביניים", הוסיף פוגלמן, "לא נתנו צו מוחלט בגלל התחייבות המדינה. זו לא הייתה התחייבות וולונטרית. עוצמת הבעייתיות במקרה הזה היא אחרת מאשר מקרה בית אל מערב, שם ניתנה למדינה דחייה של חודשיים. כל פסק דין המדינה תבוא ותגיד שהמדיניות השתנתה ותבקש לפתוח את התיק? לאן זה מוביל?".

 

השופט ג'ובראן תהה: "מה עשיתם בשנה האחרונה? אולי לא התכוונתם ליישם את ההתחייבות. מה ההבדל בין אז לעכשיו? קשה לי לחיות עם טענות המדינה. הבקשות החריגות נהיו דבר שבשגרה. זה לא בריא מבחינה משפטית

וציבורית".

 

עו"ד מיכאל ספרד, שמייצג את העותרים מטעם ארגון "יש דין", אמר במהלך הדיון כי "חבריי נלחמים נגד האינטרס הציבורי ונגד שלטון החוק ומזיקים לו. אנו בעצם מחריבים את הכללים הכי בסיסיים בשל השיטה שלנו. מדובר בקריסה מוחלטת של כל המערכת. היועץ המשפטי לממשלה היה צריך להתפטר ולא להגיש בקשה כזו כדי להגן בגופו על שלטון החוק. הממשלה מבקשת למשוך זמן, היא משולה בעיניי למהמר כפייתי שבכל פעם מעלה את ההימור".

 

נציגת הפרקליטות, עו"ד אוסנת מנדל, הגיבה לדברי ספרד ואמרה כי "אין כל מקום להערות חבריי בעניין היועץ המשפטי. יש כאן בקשת אורכה, על מנת לבחון את אופן יישום המדיניות, ויש לבית המשפט סמכות לדון בבקשה".

 

לדברי עו"ד ירון קוסטליץ, שמייצג את החברה ששיכנה את התושבים במקום, "זהו לא פסק דין לאחר דיון לגופו, אלא בעקבות התחייבות המדינה. אין מחלוקת שהייתה מכירה של הקרקע בשנת 2000, רק לא בטוחים מי הבעלים האמיתיים של הקרקע. מותר למדינה לטעות, למרות שיש פסק דין".

 

לאחר הדיון, הביע אחד מהעותרים שטוען לבעלות על הקרקע אופטימיות ואמר כי "אין לי דבר נגד המתנחלים מלבד העובדה שפלשו לקרקע שלנו ובנו שם את בתיהם. אנו רוצים את הקרקע שלנו בחזרה. הייתי באדמה שלי לפני 20 שנה ומאז לא הגעתי אליה".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גבעת האולפנה בבית אל
צילום: באדיבות Lowshot
השופט עוזי פוגלמן
צילום: גיא אסיאג
השופט סלים ג'ובראן
צילום: גיל יוחנן
עו"ד מיכאל ספרד
צילום: גיא אסיאג
מומלצים