שתף קטע נבחר

התפרצות חצבת בקרב מהגרי עבודה בת"א

7 מקרים של חצבת התגלו בשבוע האחרון בקרב מהגרי עבודה בת"א - 6 מהם בקרב תינוקות. במשרד הבריאות יוצאים במבצע חיסונים נרחב בקרב אוכלוסיית המהגרים ומזהירים: "חשוב להמשיך להקפיד על שיעורי חיסון גבוהים באוכלוסייה כולה"

משרד הבריאות מזהיר היום (ד') מפני התפרצות מחלת החצבת בקרב מהגרי עבודה בתל אביב. מנתונים שמסר המשרד עולה כי בשבוע האחרון אובחנו שבעה מקרים שלקו במחלה - בהם שישה ילדים ותינוקות, שאושפזו בבית החולים "דנה" לילדים. מבית החולים נמסר שמצבם טוב וכי הם מטופלים ונמצאים בבידוד. מתחילת 2012 התגלו 13 מקרי חצבת רק במחוז תל אביב, 11 מהם בקרב מהגרי עבודה וילדיהם.

 

במשרד הבריאות נערכים למבצע חיסונים בקרב אוכלוסיית מהגרי העבודה ובקרב מי שנמצאו במגע עם החולים. בנוסף, טיפות חלב שמטפלות בממהגרי עבודה יחסנו מעתה את התינוקות נגד המחלה כבר בגיל חצי שנה - ולא שנה כפי שמקובל היום.

 

עוד על חיסונים:

בזכות החיסון: מחלת החצבת נעלמת מהעולם

התפרצות חצבת בהרדוף: 10 ילדים שלא חוסנו חלו

תרמית הקשר בין חיסונים לאוטיזם: הסוף המביש

 

חצבת: עלולה לגרום למוות

מחלת החצבת הינה דלקת של דרכי הנשימה, שנגרמת על ידי נגיף. זו מחלה מדבקת מאוד והתסמינים המלווים אותה כוללים, בין השאר שיעול, אף דולף, עיניים מודלקות, גרון כואב, חום ופריחה בצורת כתמים אדומים על פי העור. הפצעים מופיעים גם בתוך הפה.

 

מחלת החצבת יכולה להיות חמורה מאוד ואף לגרום למוות אצל ילדים קטנים מאוד. על פי ההערכות כ-30 עד 40 מיליון מקרים של חצבת מדווחים מדי שנה ברחבי העולם, וכמיליון בני אדם מתים ממנה מדי שנה, בעיקר במדינות עולם שלישי, בהן אין חיסון שיגרתי לתינוקות.

 

"מדובר באחת המחלות השכיחות לתמותת תינוקות במקומות שבהם לא מחסנים", אומר ל-ynet פרופ' איתמר גרוטו, ראש שרותי בריאות הציבור במשרד הבריאות. "הסכנה העיקרית היא בתינוקות קטנים, אבל החיסון מתחיל להיות אפקטיבי רק כשמחסנים אחרי גיל שנה. הסיבה לכך היא שלתינוקות קטנים יותר יש עדיין נוגדנים טבעיים מהאם, נוגדנים של מבוגר. המשמעות היא שכדי להגן על אוכלוסיית הסיכון העיקרית, תינוקות בני פחות משנה, עלינו לחסן חיסונים שיגרתיים את כלל האוכלוסייה ולייצר סביבה נטולת נגיף החצבת".

 

-מדוע, אם כן, הורתם להוריד את גיל החיסון לחצי שנה בקרב מהגרים?

"במקרים של התפרצות מורידים לגיל חצי שנה. זה אמנם פחות אפקטיבי, אבל לא מסוכן.

השיקול הוא שלפחות משהו ייקלט והתינוקות יהיו מוגנים יותר".

 

לדברי פרופ' גרוטו משרד הבריאות מחסן את כלל התינוקות בישראל, כולל ילדי מהגרי העבודה, באופן שגרתי. "עכשיו, במבצע החיסונים, נבדוק מי בקרב המבוגרים מחוסן ומי לא ונחסן. חוץ מאוכלוסיית מהגרי העבודה היתה לנו בעבר התפרצות חצבת גם ביישוב הרדוף, שם באופן עקרוני, לא מחסנים את הילדים. אבל אחת הסיבות העיקריות להידבקות היא החיים בצפיפות שמאפיינים את אוכלוסיית מהגרי העבודה. חשוב להמשיך להקפיד על שיעורי חיסון גבוהים, כי המחלה עדיין פעילה. יש התפרצויות גם בארץ וגם בעולם".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיסון לחצבת. ילדי מהגים יקבלו כבר גיל 6 חודשים
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים