שתף קטע נבחר

קיקה סגורה, העובדים בוכים: "מכרו לנו בלוף"

בפתח חנות הרהיטים בנתניה מתגודדים כ-200 עובדים שלא קיבלו משכורת. כעת הם דורשים מכתבי פיטורים ופיצויים. איריס טייב, סגנית מנהל החנות: "אנשים פה תלויים באוויר". גם הסמנכ"ל מפגין: "שמו גורילות כדי למנוע מאיתנו להיכנס. רוצה את הכסף שלי עד הגרוש האחרון"

כ-200 עובדי חברת הריהוט קיקה בנתניה מתגודדים מהבוקר (יום ה') בחניון מול פתח החנות, לאחר שלא קיבלו את שכר חודש אפריל. קיים חשש להמשך הפעלתה בישראל ועתידם של 300 עובדי החנות לוט בערפל. בעלי קיקה נמצאים כעת במו"מ עם הבנקים, שהקפיאו את מסגרות האשראי לחברה. בין העובדים המפגינים עומד גם הסמנכ"ל אלון אלפרוביץ', שאמר: "אני לא מתכוון לוותר, אני רוצה את הכסף שלי עד הגרוש האחרון".

 

רפאל לוגסי, אחד העובדים המוחים, התראיין בקול חנוק בשידור החי של ynet ואמר: "היום אני ישן כאן באוהל עם ארבעה ילדים, ומי שרוצה להצטרף למאבק - אני פה. לא נצא מפה עד שנקבל את הכסף שלנו. כשהגענו לפה מכרו לנו בלוף. בראיון אמרו לי 'תבוא לקיקה, זה כמו חברת הייטק'. זאת בושה וחרפה".

 

עובדת אחרת הוסיפה: "לקוחות שהזמינו סחורה חייבים לבוא ולדפוק על הדלתות, אבל אני בספק אם זה יעזור להם". 

  

חנות שוממה. גירעון של 58.2 מיליון שקל  (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
חנות שוממה. גירעון של 58.2 מיליון שקל (צילום: עידו ארז)

 

איריס טייב, סגנית מנהל החנות, אמרה ל-ynet: "אנחנו דורשים מכתבי פיטורים ופיצויים. אנשים פה תלויים באוויר. אתמול אמרו לי 'הכול בסדר, אל תדאגי'. עכשיו שום דבר לא בסדר. רוב העובדים, שנמצאים כאן מאז ההקמה, מרוויחים משכורת של 4,000 או 5,000 שקל".

 

לטענתה, אתמול בבוקר היא נפגשה עם המנכ"ל והוא הבטיח שמשכורות העובדים ייכנסו לחשבונות הבנק עד 17:00 בערב. בשעות אחר הצהריים הוא כבר הודה כי המשכורות לא ישולמו. "לאשטרום (אשטרום נכסים, המחזיקה 15%

מהחברה - רב"צ) אין כסף לשלם לנו, אבל למאבטחים שהם הביאו דווקא יש. העובדים כאן נתנו את הנשמה אבל מחר יזרקו אותם מהבית כי חוזרים צ'קים ומשכנתאות ואין להם כסף לקנות לחם. כל הלילה עובדים בכו לי בטלפון עד שבכיתי יחד איתם. לא יכול להיות שההנהלה תתכחש למה שקורה. הם צריכים לתת דין. הקשבנו להם".

 

אלפרוביץ', נשוי ואב לילדים, הוא סמנכ"ל הלוגיסטיקה של החנות. "אני עובד פה שנה וחודשיים ורק אתמול הבנו פעם ראשונה שהולכים לסגור", אמר. "הם חייבים לנו משכורות של חודש וחצי. היום הגענו והכול סגור. לא נותנים לנו להיכנס. הם שמו גורילות בכניסות. אמרו לנו שהם הולכים לבית משפט, להליך של הקפאת הליכים, ושיפתחו ביום ראשון".

 

בזמן השיחה איתו התקשה אלפרוביץ' לדבר על רגשותיו ועל הסכנה שבאיבוד הפרנסה. "אני לא רוצה כרגע לדבר על הרגשות שלי ועל הילדים שלי". אמר תוך שהוא נחנק מהרגשות.

 

מול החנות "קיקה", הבוקר. דורשים מכתבי פיטורים (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
מול החנות "קיקה", הבוקר. דורשים מכתבי פיטורים(צילום: עידו ארז)

 

עובדי קיקה, הבוקר. "חייבים לנו משכורת של חודש וחצי" (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
עובדי קיקה, הבוקר. "חייבים לנו משכורת של חודש וחצי"(צילום: עידו ארז)

 

חניון "קיקה", הבוקר. "התעמתנו עם השומרים" (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
חניון "קיקה", הבוקר. "התעמתנו עם השומרים"(צילום: עידו ארז)

 

כתבות נוספות בנושא "קיקה" ב-ynet:

  

הבוקר הגיעו לחנות נציגי חברה להובלת כספים כדי לאסוף פדיון כחלק משגרה. שני הנציגים הגיעו לכניסה, אך המאבטחים מנעו מהם להיכנס והם עזבו את המקום. במהלך היום טיפס אחד העובדים על בניין "קיקה" ולקול תרועות חבריו תלה על הקיר שלט שעליו כתוב "KAKA".

 

אחד העובדים סיפר שעד אתמול התנהלה החנות כרגיל, אבל הוא וחבריו חשו שמשהו עומד להשתבש. "כל הזמן היו ישיבות", הוא אמר. "הבוקר הופתענו לראות שהחליפו את השומרים במאבטחים של חברת אשטרום. ניסינו להיכנס והם לא נתנו לנו אז התעמתנו איתם. זה מתסכל, כי לא קיבלנו משכורת. יש פה אנשים עם משפחות, איך נסתדר בלי המשכורת?".

 

מירי, אחת העובדות שהמתינו מחוץ לחנות אמרה: "אני ממליצה ללקוחות שכבר הזמינו סחורה, להגיע ולעמוד ליד הדלתות, אף שאני לא יודעת אם זה יעזור להם. ראיתי אנשים שהזמינו רהיטים ב-50, 60 ו-70 אלף שקל. עכשיו הם איבדו את זה".

 

חברתה ענבל חסון, שעבדה כנציגה בשירות לקוחות של "קיקה", הוסיפה: "זאת ממש אכזבה. עבדתי כאן חמישה חודשים. היו תנאים טובים ואנשים מקסימים, אבל מי שקיבל את הכסף שלו ברח. אנחנו לא יודעים מתי נקבל את הכסף שלנו. עכשיו אלך לחפש עבודה אחרת. לא חסרות עבודות".

 

עובדי קיקה מחוץ לחנות. "איך נסתדר בלי משכורת?" (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
עובדי קיקה מחוץ לחנות. "איך נסתדר בלי משכורת?"(צילום: עידו ארז)

 

הכניסה לחנות. שמו מאבטחים בכניסה (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
הכניסה לחנות. שמו מאבטחים בכניסה(צילום: עידו ארז)

  

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

  

עובדת אחרת הוסיפה: "אני אמא לשני ילדים, בת 15.5 וילד בן ארבע. אני אסביר להם שאין עבודה בדיוק כמו שהסבירו לי. אנחנו מבקשים מהמנכ"לים שישלמו לנו כדי שנוכל לקנות למשפחות מזון. כרגע אני בברוך. כואב לי שההנהלה יושבת במזגנים ולא באה להסביר לנו מה קורה".

 

נציגי ההסתדרות במרחב נתניה, בראשות משה סמיה, הגיעו להיפגש עם עובדי קיקה בכניסה לחנות בניסיון לאגד אותם בארגון. מההסתדרות נמסר שכמה מן העובדים חתמו על טופסי הצטרפות. יו"ר ההתאגדות המקצועית של ההסתדרות במרחב נתניה, יאיר אלגאווי: "הגענו כדי לסייע. המצב קשה ויש עובדים במשבר שעומדים מול חנות סגורה. הצענו להם להצטרף ולהקים נציגות עובדים. כרגע אנחנו לא יודעים את הנתונים הקשורים במצב של 'קיקה'. אנחנו לא יודעים מה החובות ומה ההתחייבויות. ברגע שהעובדים יצטרפו אלינו – נוכל לפנות לגורמים האחראים כנציגות עובדים".

 

קיקה: כרוניקה של קריסה ידועה מראש

הנתונים על מצבה של קיקה ישראל, שמקורה באוסטריה, נחשפו בראשית החודש שעבר, בדו"חות הכספיים השנתיים ל־2011 של אשטרום נכסים, המחזיקה 15% מהחברה.

בדו"ח נחשף כי קיקה סיימה את 2011 עם הכנסות של 27 מיליון שקל והפסד של 44.5 מיליון שקל לאחר הפסד של 13.5 מיליון שקל בשנת 2010 (שנת ההיערכות וההקמה).

 

עוד נחשף כי את השנה שעברה סיימה רשת הריהוט עם גירעון של 58.2 מיליון שקל בהונה לעומת גירעון בהון של כ־16 מיליון שקל בשנה הקודמת.

 

הדו"ח העגום חיזק את הרושם לגבי הביצועים הבעייתיים של קיקה, ובעיקר דלילות המבקרים יחסית לציפיות המוקדמות שהיו עם פתיחת החנות. באחרונה אף שינתה החברה אסטרטגיה פרסומית, לאחר שמנהליה הבינו שהרשת נתפשת כיקרה מדי. לקראת פסח עלה קמפיין בכיכובו של השחקן דרור קרן.

 

הרשת, המתמחה בריהוט ועיצוב הבית, פתחה חנות ישראלית ראשונה בספטמבר האחרון באזור התעשייה נתניה, בהשקעה של כ-150 מיליון שקל. בחנות בת ארבע הקומות הוצעו למכירה למעלה מחצי מיליון פריטים, בשטח כולל של 28 אלף מ"ר ברוטו.

  

 

Read this article in English

 

 

בהכנת הידיעה השתתף אסף רוזן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכניסה לחנות קיקה, הבוקר. "כל הלילה העובדים בכו בטלפון"
צילום: עידו ארז
עובדת "קיקה" מחוץ לחנות
צילום: עידו ארז
מומלצים