שתף קטע נבחר

שי אגסי מוזיל (ממש במעט) את הרנו החשמלית

יבואניות הרכב מעניקות הנחות נדיבות והוזלות משמעותיות? גם שי אגסי ובטר פלייס רוצים להיות בעניינים. המכונית החשמלית שלהם מוזלת - אבל רק בקצת

שי אגסי ובטר פלייס מנסים ליישר קו עם השוק, ומוזילים את מחיר המכונית החשמלית. מיזם הטעינה של שי אגסי והאחים עופר הודיע הבוקר (ג') כי מחיר רנו פלואנס החשמלית ירד בתחילת יוני ב-1,700 שקל. המכונית החשמלית תעלה מעתה 121,200 שקל, במקום 122,900. בבטר-פלייס מסבירים כי ההוזלה התאפשרה לאחר החלטת משרד האוצר בסוף חודש אפריל, לפיה יופחת מס הקנייה המוטל על כלי רכב חשמליים מ-10% ל-8%.

  

עוד בערוץ הרכב של ynet:

 

תחנת החלפת סוללות של בטר-פלייס בקריית עקרון ()
תחנת החלפת סוללות של בטר-פלייס בקריית עקרון

 

ההודעה על הוזלת המכונית החשמלית מגיעה בעיצומה של "מתקפת הוזלות" ושילוב גרסאות זולות יחסית במרבית הקטגוריות בשוק המקומי. כך למשל הודיעה אתמול פיאט על הוזלת כל דגמיה בשיעור ניכר, ויצרניות אחרות - כמו אופל למשל - הודיעו על תחילת שיווק גרסאות זולות, שעד עתה לא נמצא להן מקום באולם התצוגה המקומי.

 

שער החליפין ירד בכל מקרה

ראוי לציין כי מאז הכריז המיזם על מחיר הפלואנס החשמלית במאי 2011, ירד שער החליפין של היורו בשיעור כפול מההוזלה עליה הודיעה היום בטר-פלייס. בנוסף, בחודשים האחרונים מציעות מרבית יבואניות הרכב הנחות משמעותיות על מגוון דגמים. כך למשל, יבואנית רנו, חברת קרסו, מציעה בימים אלה לחברי מועדון צרכנות הנחות בשיעור של עד 12% - או כ-15,000 שקל - על חלק מדגמי הפלואנס "הרגילים", המצוידים במנועי בנזין ודיזל.

 

בחודשים הקרובים תעמוד הפלואנס החשמלית למבחן משמעותי ראשון, עם תחילת השיווק ללקוחות פרטיים וחברות ליסינג. על-פי הצהרות בכירי בטר-פלייס, עד סוף 2012 צפויות להימכר בישראל כ-4,000 יחידות של הפלואנס. יש להזכיר כי המיזם התחייב בפני היצרנית, חברת רנו, למכור עד 2016 כ-115 אלף יחידות בישראל ודנמרק. אם יעמוד המיזם בהתחייבות, תהפוך הפלואנס לאחת המכוניות הנמכרות בישראל.

 

"למנוע מצב דומה לקישוריות בענף הסלולר"

בנוסף למחיר הקנייה של הפלואנס החשמלית, יחויב כל לקוח של בטר-פלייס ברכישת חבילת מנוי, שעלותה משתנה בהתאם להיקף הנסועה השנתית ("קילומטראז'"). המחירים נעים בין 1,090 שקל ו-2,100 שקל, ובמיזם מבטיחים כי ייקור החשמל - כמו זה שנכנס לתוקף לאחרונה - לא ישפיע על מי שירכשו את הפלואנס החשמלית. אלא שיתכן כי מחירי הטעינה יקבעו בעתיד על-ידי המדינה, ולא בטר-פלייס.

 

ועדה להגברת התחרותיות בשוק הרכב המליצה לאחרונה להטיל פיקוח ממשלתי על מחיר הטעינה. בדברי ההסבר להמלצה, כתבו חברי הוועדה כי המטרה היא למנוע היווצרות מצב "הדומה למחירי הקישוריות בענף הסלולר, שיביא לניצולם של בעלי מכוניות חשמליות". משרד התחבורה ממליץ לאמץ את ההמלצה, אך יישומה כרוך בשיתוף פעולה מצד משרד התשתיות והכנת חקיקה מתאימה.

 

יש לציין כי שיטת המכירה של בטר-פלייס בישראל שונה ממדיניות רנו באירופה. באנגליה למשל, מי שקונה פלואנס חשמלית אינו רוכש את החשמל מרנו, אלא מכל מי שמציע שירותי טעינה. בין השאר, באנגליה אפשר לטעון כלי רכב חשמליים בחניונים ציבוריים וסופרמרקטים, שמציעים חשמל חינם ללקוחותיהם. רנו גם מציעה באירופה עמדת טעינה שמתחברת לרשת החשמל הביתית, ואינה קשורה לספק טעינה ייעודי כמו בטר-פלייס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנכ"ל בטר-פלייס, שי אגסי
צילום: AFP
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים