שתף קטע נבחר

ביס מהבירה: המסעדות הכי טובות בירושלים

סצנת האוכל בירושלים ממשיכה לרתוח. שרית סרדס-טרוטינו יצאה לטעום וחזרה עם רשימה של המסעדות הכי שוות בעיר - מהגבינרייה של באשר, דרך מונא המחודשת בניצוחם של החבר'ה ממחניודה ועד אדון כהן

גראנד קפה

למרגלותיו של מלון הסוויטות החדש תמר רזידנס בשכונת בקעה פתח השף מרקוס גרשקוביץ לפני כחצי שנה את גראנד קפה – מקום ומלא אווירה הרחק מהמולת העיר. בכניסה ניצב קיר ענק עם ריבות, יינות, עוגיות ובסופי שבוע גם חלות, למכירה הביתה. יש פה ארוחות בוקר מצטיינות, בקונספט שונה משהכרנו. מקבלים ארוחת בסיס של שתי ביצים, שתייה חמה וקרה, סלט ולחם ב‭34-‬ ש‭.'‬ אפשר להסתפק בכך, או לצרף, בתשלום נוסף, מזטים לבחירתכם - סוגים שונים של דגים, גבינות, סלטים וממרחים. יש גם ארוחת אגז בנדיקט עם ביצים עלומות על טוסט, תרד ורוטב הולנדייז; רושטי עם ביצת עין ושמנת חמוצה; אומלט בלקני עם פלפלים, עגבניות, זוקיני ופטה, ועוד. בצהריים ובערב מציע התפריט מנות עיקריות כמו דגים, קישים, סלטים, פסטות ולזניה פתוחה עם חצילים מטוגנים, תרד או פטריות.

 

  • דרך בית לחם 70 בקעה, טל' ‭.02-5702702‬ כשר.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

מלכה רוטיסרי

חובבי עופות צלויים, זה המקום עבורכם. ממש מול קפה קדוש נפתחה לפני פחות משנה הרוטיסרייה מלכה, על שמה של שלומציון המלכה, הרחוב שבו היא ממוקמת. תנור צלייה מיוחד ניצב מאחורי הבר, ובקרקעיתו ירקות שורש הקולטים בשמחה את מיציהם של העופות המסתובבים. אבל לא רק עופות תמצאו פה אלא גם המבורגר תוצרת בית עם לחמנייה מתקתקה המזכירה טעמי חלה ‭38)‬ ש‭,('‬ נקניקיות בקר מצוינות, שמנמנות ועסיסיות, עבודת יד, המתפצחות עם כל נגיסה ומוגשות עם כרוב כבוש ‭36)‬ ש‭,('‬ וכריכים בשריים עם קורנדביף חם, איולי ביתי וקורנישונים ‭34)‬ ש‭,('‬ עוף חם ‭34)‬ ש‭,('‬ או סטייק א-לה מינוט ‭38)‬ ש‭.('‬ שוס לשתיינים: מי שמזמין מנה עיקרית יכול לשתות בירה או יין ללא הגבלה ב‭50-‬ ש‭.'‬

 

  • שלומציון המלכה ‭,1‬ טל' ‭.02-5322222‬ כשר.

 

לראות אותו מסתובב ולאכול - עוף צלוי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לראות אותו מסתובב ולאכול - עוף צלוי(צילום: shutterstock)

 

באשר רסטו & צ'יז בר

ליפואים יש דוקטור לשקשוקה. לירושלמים יש דוקטור לגבינות. אלי באשר, האיש והקממבר, אינו מסתפק ברשת הפרומז'ריות שהוא מפעיל. לפני ימים אחדים פתח את בר הגבינות החדש שלו, עם אחיו דודי ועוד כמה שותפים, בבית אבן בן מאות שנים ששופץ. בתפריט שפע של מנות המשלבות גבינות, החל ממנזה זוגית של פונדו עם בייגל ירושלמי וירקות ‭120)‬ ש‭,('‬ ברוסקטות עם גבינות שונות, פלטות גבינות, סלטים המשלבים גבינות, כיכר קממבר אפויה עם תאנים ויין מרסלה ‭50)‬ ש‭('‬ ועוד. אפשר לשלב יינות שונים ואפשר גם לקנות גבינות הביתה, אלא מה.

 

  • אגריפס ‭,21‬ טל' ‭.02-5340400‬ כשר.

 

אדון כהן

ללבנה כהן הייתה בעבר מסעדה בירושלים, שבה בישלה מטעמים ביתיים. המסעדה נסגרה, אבל אהבה הבישול לא נעלמה. לאבא של לבנה כהן היתה חנות מכולת. אדון כהן, קראו לו הלקוחות. האב נפטר, והבת מצאה דרך מקסימה להנציח אותו: פתיחת מסעדה על שמו. לפני מספר חודשים היא הקימה במרכז מסחרי קטן בתלפיות מסעדה ושמה אדון כהן, בדיוק במקום שבו פעלה בעבר חנות המכולת של אביה. אדון כהן היא מסעדה צנועה, עם שעווניות משובצות על השולחנות, חפה מגינונים, ובעיקר מספקת תבשילים ביתיים שהייתם רוצים לאכול על בסיס יומיומי. מדי יום מופיעים פה שפע של סלטים טריים, המוגשים לשולחן בצלוחיות קטנות. המנות העיקריות משתנות: תבשיל בשר ראש עם פול ירוק, סופריטו, מפרום ברוטב צהבהב שתובלו בקינמון, דג חריף ברוטב עגבניות ושום, קובה, קוסקוס עם עוף וירקות, קציצות במנגולד, כדורי בשר עם כרובית, קציצות ברוטב עגבניות וחצילים, ועוד כיד הדמיון והחשק של לבנה באותו יום.

 

  • התנופה פינת דרך חברון ‭.124‬ טל' ‭.02-5665077‬ כשר.

 

טעמא

מעדניית שף. מקום לסדנאות בישול ולאירועים בשם טעמא הוקם לא מכבר במרכז המושבה הגרמנית, בתוך מבנה טמפלרי משוחזר. השפים יוסי שי ואביב לוי פותחים פה דלת לחובבי בישול ולסתם גרגרנים שאוהבים אוכל טוב. יש פה דגים כבושים, גבינות איכותיות, קישים אישיים, סלטים, ממרחים ורטבים תוצרת בית, והכל עשוי ביד בוטחת ומיומנת. אחרי הכל, לוי למד בישול בלונדון והתמחה במסעדות שני כוכבי מישלן בפריז. השפים גם מעניקים הדרכה לבשלנים חובבים ומפזרים טיפים ועצות בכיף.

 

  • עמק רפאים ‭,52‬ טל' ‭.02-5337700‬ כשר.

 

קישים אישיים ועוד הרבה דברים טובים (צילום: index open) (צילום: index open)
קישים אישיים ועוד הרבה דברים טובים(צילום: index open)

 

קפה צ'אקרה

כבר 12 שנה מלבלבת בירושלים מסעדת צ'אקרה, המתפקדת כאחד המקומות הפופולריים בעיר. לפני כ‭3-‬ חודשים הוחלט להרחיב את העסק ולפתוח מעל המסעדה בית קפה, שחלונותיו הגדולים צופים על העיר העתיקה. המקום פתוח 7 ימים בשבוע, משעות הבוקר המוקדמות ועד חצות הליל. תוכלו למצוא פה קפה טוב ומאפים, ארוחות בוקר, כריכים מלחם פרנה עם עיג'ה ונקניק ‭36)‬ ש‭,('‬ וברוסקטות עם סרדינים, או ספייסי טונה אדומה ‭38)‬ ש‭.('‬ לחרדת שומרי הכשרות יש גם פריטים כמו קרואסון עם גבינת אמנטל ושינקן ‭34)‬ ש‭.('‬ יש תנור אבן שפולט פיצות ואפילו קריצה לכיוונם של כמה תבשילים אסיאתיים, כמו ביריאני הודי עם עוף ‭52)‬ ש‭('‬ או צמחוני ‭45)‬ ש‭.('‬

 

  • המלך ג'ורג' ‭,41‬ טל' ‭.02-6482028‬ לא כשר.

 

מונא

החבר'ה של מחניודה השתלטו לא מכבר על המסעדה היפה מונא בבית האמנים בירושלים, שנבנה במאה ה‭19-‬ והוא אחד הבתים היפים בעיר. המפות הלבנות, הכלים הנאים והנרות בהחלט עוד פה, אבל התפריט השתנה. האוכל מושך לכיוון הצרפתי הקלאסי: סטייק טרטר מנתח פילה שצלפים וחלמונים רוטטים מעליו ‭27)‬ ש‭,('‬ דג קוד בחמאה עם אנדיב צלוי ובצלצלי פנינה ‭63)‬ ש‭,('‬ אנטרקוט וצ'יפס בטיגון כפול ומוח עצם ‭56)‬ ש‭,('‬ וכמובן - הפולנטה האגדית ממחניודה עם קרם פורצ'יני וארטישוק ‭17)‬ ש‭.('‬ ברחבי הבירה מעט מאוד מסעדות פתוחות בשבת. מונא היא אחת מהן.

 

  • שמואל הנגיד ‭,12‬ בית האמנים, טל' ‭.02-6222283‬ לא כשר.

 

השתלטות קולינרית - מונא (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
השתלטות קולינרית - מונא(צילום: תום להט)

 

הסדנא

ועוד באגף המסעדות הלא כשרות בעיר, הפתוחות בשבת ומגישות ללא מורא שרימפס, קלמארי ומולים: מסעדת הסדנא, סמוך לתחנת הרכבת הישנה, תפסה את מקום מסעדת שמיל במעבדה לשעבר. העיצוב עדכני, אך מצליח לשמור על חמימות: חלל גדול, קירות מחופי אבן ותאורה רכה. האווירה הכללית היא של המולה עולצת, ואם בניתם על בילוי שקט ורומנטי, לא זה המקום עבורכם. בהתאם לעליית קרנה המטאורית של הפיתה בשנה האחרונה, מנת הדגל של הסדנא היא מעורב פירות ים בפיתה. היא מופיעה בסעיף מנות הביניים, שגודלן מכובד בהחלט. בתוך פיתה גדולה וטובה יהנדסו לכם בנדיבות שרימפס וקלמארי, בשילוב בלתי נפוץ של עריסה ולימון כבוש. עוד חידוש מרענן: אפשר לבחור בחצי מנה ‭38)‬ ש‭('‬ או במנה שלמה ‭56)‬ ש‭.('‬ כוכבת נוספת ממנות הביניים: פריטו מיסטו. כמות נאה של טבעות קלמארי, שרימפס ולבבות ארטישוק מטוגנים בציפוי פריך, המוגשים עם איולי שום תוצרת בית ‭68)‬ ש‭.('‬ חובבי המולים ישמחו לגלות אותם פה בשילוב אסיאתי מוצלח של שום, ג'ינג'ר וכוסברה ‭68)‬ ש‭.('‬

 

  • דרך חברון ‭,28‬ טל' ‭.02-5672265‬ לא כשר.

 

  • הכתבה פורסמה במוסף "24 שעות" של "ידיעות אחרונות"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תום להט
טעם של מחניודה במונא
צילום: תום להט
מומלצים