שתף קטע נבחר

גירושין זה עסק: כך תפרקו את החבילה נכון

אלון גל, קאוצ'ר ומנחה "משפחה חורגת" מעניק 9 עקרונות לפירוק נכון של ה"עסק המשפחתי", ומעניק כלים להתנהלות כלכלית נכונה בגירושין. איכות הפירוק תשפיע באופן קיצוני על איכות חיי הצדדים ותכריע אם ישגשגו או ישקעו כלכלית

בהיבט הכלכלי, נישואין הם עסק לכל דבר: יש הכנסות, המון הוצאות, השקעות משותפות וכן... כשמחליטים לפרק את השותפות יש משמעויות קריטיות. אז איך לעשות את זה נכון? בבקשה!

 

אלון גל - טורים נוספים:

 

חשוב לזכור, שיחסים הם אירוע מתפתח ומשתנה. כמובן שרצון העל הוא להצליח ולשמר את איכות המערכת בתוך הנסיבות המשתנות, אבל בחיים כמו בחיים, רצון הוא רצון ולעיתים המציאות העובדתית שונה. ההורות, השגרה, ההישרדות הכלכלית וההתפתחות האישית מובילים אותנו פעמים רבות לתובנה שדרכנו המשותפת אינה מתאימה עוד למי מהצדדים.

 

אז מה הבעיה? פירוק המערכת כולל מהלומות רגשיות משמעותיות כאשר לרוב הצד הנעזב חש מרמור, כעס ואפילו צורך להיפרע ולנקום את הפירוק וכאן אנו נתקלים במוקש המרכזי. יותר מכל מערכת עסקית, פירוק המערכת הכלכלית-משפחתית אינו מסיים את השותפות הלכה למעשה, אלה משנה אותה בלבד. שני הצדדים נשארים כרוכים זה בזו, ועל מנת ליצור איכות חיים הדדית על שניהם למצוא את שביל הזהב בו האחד לא בא על חשבון האחר.

 

נניח לדוגמא, והאם תזכה בקביעת מזונות גבוהה כזו שתמוטט כלכלית את האב. מי ניפגע אז? ברור שהאב, ובוודאי הילדים, אבל גם האם תמצא את עצמה תוך זמן קצר מול שוקת שבורה. 

 

עקרונות הפירוק כלכלי של מערכת משפחתית

כל אלה מדגישים את החשיבות העצומה של פירוק כלכלי איכותי של המערכת המשפחתית. אז בואו נעבור על העקרונות המובילים במקרים שכאלו:

 

1. גישור ובוררות: המצב הרגשי הקיצוני במקרים שכאלה מחייב את שני הצדדים להיעזר במגשר חיצוני המוסכם על שני הצדדים. המגשר/ים חייב להיות מסוגל להתייחס הן לפתרונות החוקיים והן לצרכים הכלכליים. אני מציע, שהמגשר יקבל מראש זכויות בוררות מהזוג כדי שפסיקתו תהיה סופית ולא תיפתח חזית מיותרת.

 

2. על בני הזוג לבצע הערכה מקצועית ע״י שמאים ובעלי מקצוע של כל הרכוש המשותף. רשימה זו תועבר למגשר.

 

3. יש לקבל רישומים מדויקים של כל החסכונות וההשקעות הכספיות של בני הזוג ולהעביר גם אותן למגשר.

 

4. במידה וקיים עסק בבעלות בני הזוג או אחד מהם, יש לפנות לעורך הדין ולקבל נתונים מדויקים כולל מאזנים, דו"ח רווח והפסד וכדומה.

 

5. יש לרכז את סה"כ החובות המשפחתיים, נכון לאותה עת, כולל מסגרת בבנק, חובות משוערכים לחברות האשראי, הלוואות וכדומה ולהעבירן כאמור.

 

6. כל צד צריך להכין רשימת רצונות וציפיות, ולהעבירן למגשר.

 

7. כל צד צריך להכין רשימה דומה, מנקודת מבטו של הצד השני, ולהעביר אותה למגשר.

 

8. כל צד ניפגש עם המגשר למספר פגישות, לפי הצורך, לקבלת תמונה מלאה של רצונותיו וציפיותיו. רצוי לקיים מספר פגישות המוקדשות לפתרון אי ההסכמות.

 

9. במידה וקיים נכס משותף במחלוקת, עדיף לעתים להחליט על תקופת צינון במהלכה יישאר הנכס משותף עד שהרקע הרגשי יאפשר קבלת החלטות לוגית ע״י שני הצדדים.

 

לסיכום, חשוב לזכור כי איכות הפירוק יכולה להשפיע באופן קיצוני על איכות החיים של שני הצדדים בעתיד. השותפות במבנה הקיים אמנם מסתיימת, אך במובנים רבים היא הופכת להיות מורכבת ואף משמעותית יותר עבור שני הצדדים. מוכנות להסתכל דרך עיני האחר יכולה להיות ההבדל בין הישרדות לשפע,

 

בהצלחה!

 

"משפחה חורגת" , יום רביעי 21:00, רשת

הפרק שישודר ביום רביעי ה 6/6 יעסוק בליווי של זוג מתגרש

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים