שתף קטע נבחר

צילום: באדיבות Lowshot

בליץ על שרי הליכוד: "אל תבצעו את מדיניות מרצ"

"חוק ההסדרה" צפוי ליפול, אך תושבי גבעת האולפנה ותומכיהם ממשיכים במאבק, בין היתר באמצעות מתקפת אימיילים והודעות SMS. "חובה מוסרית למנוע גירוש לא הומני", נכתב באחד מהם. שרים: "לחץ אטומי". בצה"ל חוששים מפינוי אלים, אך בימין הקיצוני מתנערים: לא נשתף פעולה עם מי שדיבר עם הממשלה

מאבק נואש בפינוי: "חוק ההסדרה" שנועד למנוע את פינוי גבעת האולפנה צפוי ליפול בהצבעה בכנסת ביום רביעי, אך תושבי השכונה בבית אל ממשיכים להיאבק למען החוק, בין היתר באמצעות "בליץ" טלפוני על שרי הליכוד. "יש על השרים לחץ אטומי", אמרו שרים, "כל כמה דקות מגיעה הודעה, או מסר או שיחה. כל הזמן מפעילים על האנשים לחץ כדי שיפחדו להצביע נגד".

 

מאבק גבעת האולפנה - דיווחים אחרונים ב-ynet:

מאבק חדש: עיריית י-ם נגד "מאהל האולפנה"

מתיחות בקואליציה: "חוק ההסדרה יכול לעבור"

 

לפי "חוק ההסדרה", מבנים שנבנו על קרקע פרטית ביהודה ושומרון יפונו רק אם בעל הקרקע פנה לבית המשפט תוך ארבע שנים. בעבודה, בעצמאות ובסיעות הערביות מתכוונים להצביע נגד הצעת החוק. בקדימה ישנה מחלוקת עם ח"כ יוליה שמאלוב-ברקוביץ' שמעוניינת להצביע בעד החוק, וייתכן שתיעדר כדי לא להפר את המשמעת הסיעתית.

 

תושבי גבעת האולפנה מפגינים  (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
תושבי גבעת האולפנה מפגינים (צילום: אוהד צויגנברג)

 

בישראל ביתנו הודיעו כי אם לא יימצא פתרון שישביע את רצונם של כל הצדדים, כולל המתיישבים, יתמכו בהצעת החוק. גם בש"ס הודיעו כי הם תומכים בחוק, אולם לא ברור כיצד יצביעו השרים בשתי המפלגות, שמחויבים למשמעת הקואליציונית. בבית היהודי וביהדות התורה יתמכו בחוק.

 

בליכוד לפי שעה נראה שנתניהו נהנה מגיבוי של רוב השרים. אלא שראש הממשלה לא מסתכן, וגורמים במפלגה אמרו כי לשרים ה"סוררים" הובהר שנתניהו לא יהסס לפטר את מי שיפר את המשמעת ויצביע בעד החוק. "יש רוב נגד החוק", אמרו בליכוד, "אך המצב נפיץ. נוצר מתח גבוה מאוד וכולם מפעילים לחצים על כולם".

 

התושבים ממשיכים להילחם על גבעת האולפנה (צילום: באדיבות Lowshot) (צילום: באדיבות Lowshot)
התושבים ממשיכים להילחם על גבעת האולפנה(צילום: באדיבות Lowshot)

 

אף שהצעת החוק צפויה ליפול, ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי) שעומד מאחוריה מתעקש להעלות אותה ביום רביעי. "הפתרון שמציע ראש הממשלה אינו מקובל, והמתווה כפי שהוא כיום לא יגרום לי להסיר את החוק", הסביר, "מדובר אחרי הכול בפינוי גבעת האולפנה. בנייה נוספת אינה מספקת, מבחינתנו הרס הבתים ופינוי היישובים לא יכול לעבור. החוק נועד לפתור את בעייתם של התושבים כיום ולכן נעלה אותו, ואני גם מקווה שתהיה לו תמיכה רחבה".

 

"רדו מההצעה האווילית של נתניהו!"

שרים בממשלה סיפרו ל-ynet על "מתקפת" מכתבים בדוא"ל, מסרונים והודעות מוקלטות מצד המתנחלים בניסיון לשכנע אותם לתמוך בהצעת החוק. "הרינו להזכירכם שנבחרתם להוציא לפועל את פרוגרמת הליכוד ולא להיות קבלני הביצוע של תוכנית מרצ, שולחיהם ויתר שונאי ישראל המממנים אותם", נכתב באחד המכתבים, "רדו מההצעה האווילית של נתניהו!".

 

באימייל אחר נכתב: "חובה מוסרית עליונה לתמוך בחוק ההסדרה ולמנוע גירוש לא הומני של משפחות יהודיות מבתיהם. אין שום הצדקה לנקוט איפה ואיפה מול החוק, כאשר התקדימים מפסיקות בתי המשפט בארץ מראים שמקובל לפסוק פיצוי לבעל הקרקע במקרה הצורך. יש לזכור שאף אחד לא הוכיח את בעלותו על הקרקע!!!". 

 

מאהל המחאה מול בית המשפט העליון בירושלים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מאהל המחאה מול בית המשפט העליון בירושלים(צילום: גיל יוחנן)

 

במאהל המחאה שהקימו המתנחלים ליד בית המשפט העליון מוצבת תמונה גדולה של שרי הליכוד, שלצִדם מספר הטלפון שלהם. המבקרים התבקשו לשלוח מסרונים לשרים כדי לשכנע אותם לתמוך בהצעת החוק. רבים מהמבקרים נענו לבקשה, וחלקם שלחו לשרים הודעות מטרידות שאינן קשורות לנושא. גם ח"כ דני דנון (ליכוד) קרא לתומכי ההתיישבות לפנות אישית לשרים ואמר: "אל תוותרו להם".

 

אמש הפגינו מתנחלים מחוץ לבתיהם של השרים גלעד ארדן, לימור לבנת וגדעון סער. רוב תושבי המאחז גבעת אסף, שגם הוא מיועד לפינוי, הגיעו לביתו של ארדן עם אוהלים. הם דרשו מהשר להצביע בעד "חוק ההסדרה" ולמנוע את הפינוי שאמור לצאת לפועל עד 1 ביולי. ביום רביעי תימשך צעדת המתנחלים שיצאו אתמול מגבעת האולפנה לכיוון ירושלים, כמו גם הפעילות באוהל שביתת הרעב שהקימו ליד בית המשפט העליון.

 

השר שטייניץ מבקר בבית אל  (צילום: מרים צחי, מועצת יש"ע) (צילום: מרים צחי, מועצת יש
השר שטייניץ מבקר בבית אל (צילום: מרים צחי, מועצת יש"ע)

 

תושבי השכונה מסרבים לדבר באופן רשמי על כך שבתיהם יפונו עד תחילת

החודש הבא, והם מקווים ש"חוק ההסדרה" יאושר למרות הקשיים. שלא לייחוס, מודים התושבים כי הם מודאגים ממה שעלול לקרות במקרה של פינוי. "אנחנו ממש לא אנשים אלימים, אבל קשה מאוד לדעת מה יהיה כאן", אמר אחד מהם, "יש בנו דאגה שמתנגד אחד יעשה משהו שטותי, מה שיגרור את כל הפינוי למהומה גדולה ועלול להוביל לאסון".

 

הן בקרב התושבים והן בקרב כוחות הביטחון חוששים מגורמים קיצוניים שיגיעו מחוץ ליישוב ויציתו את השטח. אולם דווקא אותם הגורמים הביעו ספק באפשרות שיגיעו למקום. "אין לנו כוונה לשתף פעולה עם מי שבא בהידברות עם הממשלה על אפשרות להסכם של פינוי הבתים שלו", אמר גורם בימין הקיצוני, "לא ימשכו אותנו באף כמו בהתנתקות. אם הם יחליטו להילחם ויעשו את זה באמת כמובן נבוא לסייע, אבל אין לנו כוונה להגיע ולגלות שהיה מי שרקח הסכם ועיקר את המאבק".

 

Read this article in English

 

בהכנת הידיעה השתתפו מורן אזולאי, איתמר פליישמן ואטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גבעת האולפנה
צילום: אוהד צויגנברג
מחאת המתנחלים
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים