שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

מורים ותלמידים: אין מה לעשות בבתי הספר ביוני

ביום רביעי הבא כ-700 אלף תלמידי ז'-יב' יסיימו את שנת הלימודים. לדברי תלמידים וגם מורים השבועות האחרונים של השנה מיותרים. תלמידה: "ברגע שנקבעו הציונים לתעודה, לא צריך להשקיע יותר. במקום להשתעמם בכיתה אפשר לקפוץ לאכול בקניון"

"החודש האחרון של הלימודים הוא לפרוטוקול בלבד", כך סבור ע' - מורה בתיכון מירושלים - ועוד תלמידים ומורים רבים. "במקום לקום מוקדם ולרוץ לכיתה, התלמידים מעדיפים לעשות לעצמם 'גשר' ולהמשיך לישון עד הצהריים".

 

עוד בחדשות:

הפרקליטות: לא נמסור האישום לנאנסת מגן העיר

נתניה: נעצר בשנית אב לעשרה שנאשם בתקיפה

למרות ועדת השרים: "סמכויות ברק לא ייפגעו"

 

ביום רביעי הבא כ-700 אלף תלמידי ז'-יב' יגידו שלום למורה, לכיתה וללוח וייצאו לחופשת הקיץ, אך למעשה, ברבים מבתי הספר חופשת הקיץ החלה באופן בלתי רשמי כבר לפני כשבועיים. המורים ברובם עסוקים בהכנת תעודות ומסיבות הסיום והתלמידים ש"מריחים" את חופשת הקיץ, מעדיפים את בגד הים והבריזה בחוף על פני לימודי הספרות, המתמטיקה והתנ"ך.

 

 

כך, למשל, תלמידה בכיתה ח' מאשקלון סיפרה שבאחד מימי השבוע היא הגיעה בבוקר לבית הספר, אך בשעתיים הראשונות רק חצי מהתלמידים הגיעו לשיעור. לדבריה, במקום ללמוד היסטוריה הם ישבו בכיתה וצפו בסרט. בשעתיים הבאות היו אלה דווקא המורות שהיו עסוקות בסידורים לסוף השנה ולשיעור ההתעמלות שנקבע לסוף היום הגיעו רק שלוש תלמידות בלבד. "כולם מבינים שברגע שנקבעו הציונים לתעודה, אז כבר לא צריך להשקיע יותר ובמקום להשתעמם בכיתה אפשר להבריז ולקפוץ לאכול בקניון", היא אמרה.

 

קרן, תלמידה בכיתה י' ברמת גן, אמרה: "לא נעים להודות, אבל השבועיים האחרונים של השנה הם די 'שכונה'. סיימנו כבר את הבגרויות ממש אבל ממש אין לנו כוח ללמוד עכשיו דברים חדשים". לעומתה, אסף תלמיד מכיתה יא' בראשון לציון, אמר: "אני לא יודע איך אחרים מספיקים הכל, אבל לי אין רגע אחד של חופש. רק השבוע סיימנו את הבגרות באזרחות ועכשיו צריך לחרוש לקראת מועדי ב' באנגלית ומתמטיקה".  

 

כבר לא באים לשיעורים. ארכיון (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
כבר לא באים לשיעורים. ארכיון(צילום: הרצל יוסף)
  

גם יובל כחלון, תלמיד כיתה יא' מצפת, מתלונן שאין רגע אחד של מנוחה. "השבועיים-שלושה האחרונים של השנה הם הקשים ביותר, יש לחץ מטורף ואין שנייה לנשום, השבוע סיימנו את המתכונות ויש לנו עוד בגרויות בלשון, פיזיקה ומתמטיקה".

 

"מורידים קצת הילוך"

בתיכונים המצב מעט שונה מחטיבות הביניים, שכן תלמידי יב' נפרדים מבית הספר כבר בחופשת הפסח ולקראת סוף חודש מאי מצטרפים אליהם גם תלמידי י' ויא', שמתרכזים בעיקר במתכונות ובגרויות. "בתקופת הבגרויות התיכונים למעשה מפסיקים ללמד שיעורים פרונטאליים ועוברים למרתונים ולימודים מוגברים", הסביר ע' המורה מירושלים. "זו תקופה מאוד מתישה מבחינת התלמידים ולכן זה גם די סביר שבימים שבהם אין להם בחינות, הם מורידים קצת הילוך כדי לקחת אוויר ולהתכונן לבחינה הבאה".

 

מורה למדעים ממרכז הארץ סיפרה שאת הימים האחרונים של השנה היא מנצלת ללימודי העשרה וחוויה במעבדה. "הימים האלה הם בדרך כלל הימים שבהם אני הכי נהנית ללמד", היא סיפרה. "לרוב השיעורים בתקופה הזו הם מאוד קלילים, כבר אין לחץ של בחינות ומרוץ להספיק את החומר, כך שאפשר להקדיש זמן גם להעשרה ואהבת המדע ולא רק לשינון המדע".

 

ומה חושבים ההורים? אם לשני תלמידים בכיתות ט' ויא' מרחובות, שחררה אנחה גדולה ואמרה שהיא כבר מצפה לתחילת השנה הבאה. "החופש עוד לא התחיל והילדים כבר יושבים כל היום בבית ומטפסים על הקירות מרוב שעמום", אמרה האם. "משרד החינוך קיצר את החופש הגדול רק בשבוע, אבל האמת היא שאנחנו ההורים היינו מעדיפים שיקצרו אותו בחודש. העיקר שיהיה לנו שקט בבית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שלום למורה וללוח
צילום: ויז'ואל פוטוס
מעדיפים את הקניון. ארכיון
צילום: אמיר לוי
מומלצים