שתף קטע נבחר

צילום: גיל יוחנן, דודי ועקנין, אלכס קולומויסקי "ידיעות אחרונות"

"אין לאן לברוח". בסיס האש במזבלה עדיין מאיים

נקודת המוצא בעוספייה, ממנה התפשטה שריפת הענק בכרמל, מוסיפה להוות מלכודת אש פוטנציאלית. בשטח לא ניתן להבחין בשום שיפור, והתושבים עתידים לסמוך שוב על המזל אם גובה הלהבות יעלה. "בזמן השריפה הרגשנו בתוך מלחמה"

מבחינת תושבי עוספייה ודליית אל כרמל, דבר לא השתנה בסביבתם מאז אסון הכרמל - לא מבחינת המדינה ולא מבחינת אלו שממשיכים לזרוק חומרים דליקים לתוך המזבלה העירונית, שבה פרצה השריפה.

 

מבקר המדינה ואסון הכרמל - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

"אני מקווה שעכשיו, אחרי דו"ח המבקר, יקימו פה תחנת כיבוי כדי להרחיק את הסכנה מהבית שלנו", אמר טליע עלי, בעל מסעדה בכניסה המערבית לעוספייה. "בזמן השריפה הרגשנו בתוך מלחמה, העסקים נסגרו והפרנסה שלנו נפגעה. המיקום של המזבלה שגוי, ולמזלנו ביום השריפה הרוח הייתה מערבית והיא לא הגיעה לכאן".

 

בעוספייה העלו טענות קשות גם על טיפול הממשלה בעניינם, ולהשקפתם מדובר בגזענות. "עוד לא הרגשנו בשום שיפור מבחינה בטיחותית", אמר נסר ללאוי. "לצערי הרב, הממשלה ממשיכה באפליה הגזענית שמורגשת כל יום. בשכנים שלנו בבית אורן הממשלה משקיעה, אבל בעוספייה לא נעשה כלום".

 

דו"ח המבקר - סיקור מיוחד ב-ynet. לכל הכתבות

44 איש שילמו בחייהם באסון. לסיפורי ההרוגים

 


 

"הכישלון אינו יכול להישאר יתום", כתב מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, בדו"ח, תוך שהוא קובע כי שר הפנים ישי ושר האוצר יובל שטייניץ נושאים באחריות מיוחדת למחדלים החמורים, וראש הממשלה, בנימין נתניהו, והשר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ, נושאים באחריות כוללת. "אסון הכרמל הוא אך משל לאסון המוני שעלול להתרחש חלילה", סיכם המבקר והזהיר כי חובה לתקן את הליקויים מיד.

 

"מידת הכשל והמחדל שנתגלו בפרשה זו, אי צפיית פני העתיד וההיערכות הבלתי הולמת לאירוע חירום מסוג השריפה בכרמל עד כדי עצימת עיניים מהסכנה, אשר מיוחסים לקברניטי המדינה, מחייבים להציב בפני הדרג הממשלתי באופן נוקב, את החובה ליתן הסבר ומענה באשר לסיבות למציאות זו ולהזנחה המתמשכת; מדובר, בחובה בסיסית של דרג השלטון לספק לציבור האזרחים את מידת הביטחון לה הוא זכאי וראוי", כתב לינדנשטראוס בפרק האחרון והמהדהד, על אחריות הממשלה ושריה.

 


 

כדי להבין את חשש תושבי עוספייה, ראוי לציין כי היישוב מוקף בכ-30 מיליון עצים. לפיכך, היעדר תחנת כיבוי במועצה מדיר שינה מעיני התושבים. "במקרה של אירוע חריג אין לאן לברוח. גם שרשרת המים לא מספיקה לתת לחץ לכבאית", אמר ראש המועצה, וג'יה קיוף. "אין לנו גם מקומות לפינוי אנשים במקרה חירום. יש לנו מכרז להקים תחנת כיבוי, ואני מקווה שתוך שנה מהים זה יקרה. בינתיים, יש לנו שתי משאיות כיבוי שנמצאות בכוננות ליד אוניברסיטת חיפה, אבל זה במרחק של שמונה קילומטר".

 

המזבלה בעוספייה שבה פרצה האש (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
המזבלה בעוספייה שבה פרצה האש(צילום: אבישג שאר-ישוב)

 

בשבוע הבא מתחילים לפנות את הזבל" (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
בשבוע הבא מתחילים לפנות את הזבל"(צילום: אבישג שאר-ישוב)

 

קיוף התייחס גם לנושא המזבלה ואמר כי, "בשבוע הבא מתחילים לפנות את כל הזבל לתוך המזבלה. בכל ימות השבוע יש שם שומר, אבל בשישי-שבת אין שם אף אחד בשל מחסור בתקציב ואנשים מנצלים את ההזדמנות ושופכים פסולת מסוכנת. אם רוצים מזבלה ברמה גבוהה, צריך עוד תקציב למועצה. אני שוקל לקחת את דו"ח מבקר המדינה ולהגיע לגורמים האחראים כדי לדרוש את זכויות התושבים. לא יכול להיות שאני נמצא במקום שסכנות הטבע בו מאוד גבוהות ואין דבר כזה שאף אחד לא מוכן לקחת אחריות או לתת תקציבים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המזבלה בעוספייה
צילום: אבישג שאר-ישוב
משקיפים על אזור השריפה
צילום: חגי אהרון
מומלצים