שתף קטע נבחר

האם הוקינג יוכל לתקשר באמצעות גלי מוח?

סטיבן הוקינג שיתף פעולה עם פרופסור מסטנפורד שהמציא את ה-iBrain, סורק שמודד את הפעילות החשמלית במוח. הם מקווים כי בעזרת טכנולוגיה מתקדמת יוכלו לזהות פעולות מתוחכמות יותר של המוח, שניתן יהיה לתרגם למילים

המדען הפרופסור סטיבן הוקינג בוחן מכשיר שיאפשר לו לתקשר באמצעות גלי מוח, במסגרת פרויקט שבו מנסים מדענים "לפרוץ" למוחו. כך פרסם הלילה (יום ב') "הטלגרף" הבריטי.  

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

בטעם טוב: ישראלי זכה בפרס המזון העולמי

חוקרים טוענים: מצאנו ביסוס לסיפור מלכת שבא

ליפסטיק וצ'ופסטיק: החינוך הטכנולוגי מחפש כיוון

 

הוקינג, בן 70, ומדענים נוספים מאוניברסיטת סטנפורד מפתחים מכשיר שיוכל לפענח את השדרים של גלי המוח באמצעות מחשב. הוא עצמו סובל מניוון שרירים ואיבד את יכולת הדיבור כבר לפני 30 שנה, נעזר בעצמו במחשב כדי לתקשר עם הסובבים אותו אך המחלה מכרסמת גם ביכולתו זו. 

 

הוקינג שיתף פעולה עם פרופ' פיליפ לאו מסטנפורד שהמציא את ה-iBrain, סורק המוח שמודד את הפעילות החשמלית בתוכו. "אנו מעוניינים למצוא דרך לעקוף את הגוף שלו, לפרוץ למוח שלו", הסביר לאו. את תוצאות המחקר צפויים להציג בקיימברידג' בחודש הבא.

 

הוקינג. האם יצליחו "לפרוץ" למוחו? (צילום: איי  פי) (צילום: איי  פי)
הוקינג. האם יצליחו "לפרוץ" למוחו?(צילום: איי פי)
 

בהודעה לעיתונות תיארו השניים כיצד הצליחו הפיזיקאים ליצור דפוסים זהים של אימפולסים כשהם מדמים את תנועות ידיו ואיבריו השונים. הם הביעו תקווה כי הטכנולוגיה המתקדמת תאפשר לזהות פעולות מתוחכמות יותר של המוח, שניתן יהיה לתרגם למילים.

 

אנשי המדע מקווים כי בקרוב היכולת "לקרוא את מוחו" של כל אדם תשחק תפקיד חשוב בפריצות דרך רפואיות. "זה מאוד מרגש מבחינתנו, המהלך פותח צוהר למוח", הסביר פרופ' לאו. "אנו מפתחים טכנולוגיה שתאפשר להגיע למוח האנושי בפעם הראשונה".

 

מעבר לקריאת הפעילות המוחית, בעולם הרפואה יוכלו להיעזר בממצאים כדי להתאים טוב יותר מינוני תרופות, בהתבסס על תגובות גלי המוח של המטופל. בנוסף, ציין לאו כי המכשיר יוכל לסייע לפתור בעיות שינה, דיכאון ואפילו אוטיזם. "זהו הצעד הראשון בפרסונליזציה של הרפואה", לדבריו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים