שתף קטע נבחר

בית המשפט קבע: הילדה הפיליפינית והוריה יגורשו

שופט הורה לשחרר את הילדה ואמה ממעצר, אך עליהן לעזוב את ישראל יחד עם האב עד 23 בחודש. במקביל ייצאו הערב כמאה אזרחי דרום סודן חזרה למולדתם

הילדה הפיליפינית איי ג'יי שוחררה עם אמה ממעצר, ויחד עם אבי המשפחה יהיה עליהם לעזוב את הארץ עד 23 ביולי. כך פסק בצהריים (יום ב') שופט בית המשפט המחוזי בפתח תקווה, אברהם יעקב. כתנאי לשחרור יפקידו שתי אזרחיות ישראליות ערבות בנקאית בסכום של 30 אלף שקל.

 

סרטון שהפיץ ארגון "ילדים ישראלים"

עוד בערוץ החדשות של ynet:

מטה המאבק: שאול מופז, תתפטר

שמיר מובא למנוחות: "נשר בחוץ ויונה בפנים"

תאונת העבודה בערבה: "הספקנו לרוץ ונפלנו"

 

עם הגעתה של הילדה לאולם הדיונים, היא התחבקה ארוכות עם אמה והשתיים בכו. הוריה שוהים בישראל בניגוד לחוק, ועם סיום שנת הלימודים בגן הועברה עם הוריה למתקן הכליאה.

 

במהלך הדיון ביקש עו"ד גיא ברנד שמייצג את המשפחה לאפשר לאיי ג'יי להישאר בישראל עד תום החופש הגדול. "מדובר בילדה שמכירה רק את מדינת ישראל, דוברת עברית, יש לה פה חברים. צריך לעשות זאת בצורה הדרגתית, לאפשר לה לעכל את עניין העזיבה".  

 

השופט יעקב מתח ביקורת על ההורים שלדבריו ידעו שעליהם לעזוב את הארץ, אך חיכו שיעצרו אותם. "הילדה לא אשמה. אבל במשך 21 יום ניתן להכין את הילדה לעזיבה ולאפשר לה להיפרד מחבריה". 

 

"הילדה לא אשמה". איי ג'יי ואמה בבית המשפט, היום (צילום: שחר חי) (צילום: שחר חי)
"הילדה לא אשמה". איי ג'יי ואמה בבית המשפט, היום(צילום: שחר חי)

 

מחוץ לבית המשפט חיכו כמה פעילים מארגון "ילדים ישראלים", שנשאו שלטים שבהם נכתב: "גדעון סער - הבטחות מקיימים", "יד אחת מביאה, יד אחת מגרשת והדלת ממשיכה להסתובב". האב ג'יימס אמר כשהוא בוכה: "זה לא הוגן. הבת שלי נולדה פה בארץ. למה לא נותנים לנו אישור?". האם הוסיפה כי היא מאוד עצובה על ההחלטה.

 

אתמול הפגינו כ-100 בני אדם מול ביתו של שר החינוך גדעון סער בתל-אביב, במחאה על העברתה למתקן כליאה, שממנו תגורש יחד עם הוריה. חלק מהמפגינים אף חסמו לזמן קצר את פינת הרחובות שדרות רוטשילד ומזא"ה, אך שוטרים שהגיעו למקום פינו אותם. 

 

ההפגנה אמש מול ביתו של שר החינוך גדעון סער (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ההפגנה אמש מול ביתו של שר החינוך גדעון סער(צילום: מוטי קמחי)

 

 מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר כי האם שהגיעה לישראל בשנת 2001 כמהגרת עבודה אינה חוקית בישראל משנת 2005. בשנת 2006 נולדה הילדה. "האם מעולם לא הגישה בקשה להסדרת מעמד הילדה לפי ההחלטה על מעמדם של ילדי זרים  בישראל. בשנה שעברה היא פנתה לבג"ץ להסדיר את אשרת העבודה שלה, אך בג"ץ דחה את עתירתה". עוד נמסר כי "האם נתפסה בגפה והתבקשה על ידי רשות האוכלוסין וההגירה לוודא שהילדה תצטרף אליה. הילדה הוצאה מהמוסד החינוכי על ידי חברתה של האם, שהביאה אותה לחזקת האם. הובטח שילדי זרים לא יגורשו במהלך שנת הלימודים וכך אכן היה".

 

המשך גירוש הדרום סודנים 

במקביל לגירושה של איי ג'יי תצא הלילה טיסה שלישית במספר מישראל לדרום סודן, ובה אזרחי המדינה האפריקנית שישובו למולדתם. זאת לאחר שחתמו לפני כמה ימים על מסמך עזיבה מרצון. בערד, משם כבר עזבו כמחצית מבני קהילת דרום סודן, יעלו על אוטובוסים כמאה בני אדם שיעשו את דרכם לנתב"ג.

 

בטיסה הנוכחית צפויים לעזוב את ישראל ילדים רבים, שסיימו לפני כמה ימים את הלימודים בבתי הספר בארץ. כלקח מפעמים קודמות, פעלו בעיר שני צוותים שסייעו ביתר מהירות לעוזבים לשאת את חפציהם. בנוסף, עיריית ערד רכשה עבור העוזבים בקבוקי מים רבים לדרך, ודאגה לכך שהפינוי ייעשה ללא אלימות.

 

בשעות הבוקר הפגינו כמה עשרות מתושבי המועצה האזורית רמת נגב נגד כוונת הממשלה להקים עיר אוהלים בשטח המועצה, סמוך לקציעות. אלפי מסתננים ומהגרי עבודה עתידים להיכלא במתחם לאחר שייכנסו לישראל ללא אישור.

 

המפגינים קראו לראש הממשלה לעצור את הקמת עיר האוהלים, בטענה כי מדובר בפגיעה בחיי אדם, נוכח אי התאמת התשתיות הנדרשות לאכלוס כמות כה רבה של אנשים, שתפגע לא רק בהם אלא גם בסביבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איי ג'יי ואמה
צילום: שחר חי
מומלצים