שתף קטע נבחר

נציגת מש' הבריאות: הקהילה הגאה מעודדת זנות

מנהלת מרפאת לוינסקי אמרה בדיון בכנסת שהקהילה ההומו-לסבית נותנת לגיטימציה לזנות בקרב גברים. איתי פנקס, לשעבר חבר מועצת ת"א: "כמו להאשים את כל הסטרייטים בזנות נשים". המנהלת בתגובה: "דבריי הוצאו מהקשרם"

אנסטסיה מיכאלי , אורי אריאל - ועכשיו גם נציגת משרד הבריאות? אחרי חברי הכנסת מהימין, שהתבטאו בחריפות נגד חברי הקהילה ההומו-לסבית, גם עובדת סוציאלית שאחראית על בריאותם של רבים מחברי הקהילה, נתפסה באמירה בעייתית. בדיון בכנסת האשימה יעל גור, המנהלת כבר 10 שנים את מרפאת לוינסקי של משרד הבריאות בדרום תל-אביב, כי "הקהילה הלהט"בית נותנת לגיטימציה להמשך ההתקיימות של זנות".

 

עוד כתבות בערוץ החדשות

מלחמת לבנון הבאה תהיה שונה: "גולדסטון יחוויר"

צפו: אמו של הנרצח הסורי סטרה לרוצח בנה

 

התבטאויות נגד הקהילה הלהט"בית (לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים ובי-סקסואלים) נשמעו בעת האחרונה יותר מפעם אחת. חברת הכנסת מיכאלי מישראל ביתנו אמרה כי "הומואים הם מסכנים שמתאבדים בגיל 40" וטענה כי "לסביות הן נשים שעשו הפלה". ח"כ אריאל מהאיחוד הלאומי אמר כי לא צריך לגייס הומואים: "הם יפריעו לצבא להילחם".

 

אבל הפעם, האמירה נגד חברי הקהילה מגיעה דווקא מצד גורם מקצועי. בדיון שלשום בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת, שעסק בטיפול בזנות בקרב גברים, ביקשה גור להפנות את תשומת לב הוועדה לכך שלדיונים הבאים בנושא יש להזמין את ראשי הקהילה הלהט"בית. "חשוב לזכור מי הצרכנים של זנות גברים, אם הם בגירים ואם הם קטינים. מדובר על גברים. זה לא נשים שצורכות זנות. גברים צורכים זנות גברים, ואני חושבת שחשוב לא לשכוח להזמין לדיונים האלה את ראשי הקהילה הלהט"בית".

 

כשמנהל הדיון, ח"כ אילן גילאון ממרצ, לא הבין למה היא מתכוונת ואמר שגם נציגי משרד המשפטים לא הגיעו, ביקשה גור להבהיר את עצמה: "אני אגיד לך למה זה חשוב, בגלל שהקהילה הלהט"בית באיזשהו מקום נותנת לגיטימציה להמשך ההתקיימות של זנות".

 

גילאון ענה: "אנחנו לא מכירים פה אף אחד בוועדה הזאת ולא רואים אף אחד ממטר, לא קהילה כזאת ולא קהילה אחרת. אנחנו מתייחסים 'דוּך' לבעיה". ואז הגיע ההסבר של גור: "אז 'דוּך' לתוך הבעיה זה שיש גבר קליינט וגבר צעיר מנוצל, שהוא הקורבן בתוך הסיטואציה"

 

"הערה חמורה ומשוללת יסוד"

איתי פנקס, ממובילי מאבק הקהילה הגאה לשוויון זכויות ולשעבר חבר מועצת העיר בתל אביב, הגיב לאמירתה של גור: "מדובר בהערה חמורה ולא הולמת. מעבר לזה שהיא משוללת כל יסוד ואין לה שום אחיזה במציאות. להטיל על ראשי הקהילה הלהט"בית את האחריות לעיסוק במקצוע העתיק בעולם זה מגוחך. חבל לי שאשת מקצוע שזוכה לשיתוף פעולה מארגוני הקהילה התבטאה בצורה כזאת. להאשים קהילה שלמה בעידוד זנות רק על בסיס נטייה מינית זה כמו להאשים את כל הגברים הסטרייטים במתן לגיטימציה לזנות נשים".

 

חן לנגר, דובר האגודה למען הלהט"ב, הגיב: "אנו מוחים בתוקף על כל ניסיון להכתים שמה של קהילה שלמה וליצור הקשר ישיר בין הנטייה המינית וצריכת זנות. עם זאת, אנו רואים חשיבות רבה הן בטיפול וסיוע לגברים ונערים העוסקים בזנות, וכן בצורך במהלך הסברתי בנושא. אנו קוראים להוביל פעילויות לטיפול בנושא, שהוזנח במשך שנים, ולא תוקצב כמעט כלל על ידי משרד הבריאות - דבר עליו אנו מתריעים כבר שנים".

 

רעות גיא, מנהלת תחום בעמותת על"ם, אמרה כי אינה מסכימה עם ההתבטאות של גור, אך הסבירה מהיכן היא מגיעה: "הם לא מעודדים זנות, אבל הם כן יכולים לעשות הרבה יותר להסברה בקרב בני הקהילה הלהט"בית ולקידום מענה לאוכלוסיות בזנות מהקהילה. צריך להסביר לאנשים את החשיבות של הדבר, צריכת זנות משמעה ניצול אנשים חלשים".

 

גור מסרה בתגובה באמצעות דוברות משרד הבריאות: "לא אמרתי שהקהילה מעודדת זנות. הישיבה עסקה בנושא מצוקתם של גברים ונערים בזנות. יחד עם נציגת הרווחה ונציגי על"ם תיארתי בפני הוועדה מציאות המתאפיינת בהיעדר מענה טיפול מתאים הן ברמה החירומית והן בעבור מי שנחלצים ממעגל הזנות ומבקשים להשתקם. יו"ר הוועדה וכל הנוכחים סימנו יעד ברור: פנייה לאוצר בבקשה לתקצב תוכנית טיפול ושיקום מקיפה לגברים בזנות הכוללת שירותי קלט חירומיים ומענים לשיקום המשכי.

 

"כתוספת ליעד זה ציינתי כי חייבים להקצות משאבים גם להסברה בחברה בכלל ובקהילת הלהט"ב בפרט. אמרתי, שכוועדה העוסקת בנושא אנחנו היינו רוצים לראות שיתוף פעולה מארגונים בקהילה הלהט"בית גם ברמת פיתוח המענה וגם ברמת ההסברה של תופעת הזנות ונזקיה. הסברה הנשענת על תפיסת הזנות כהמשך אפשרי של רצף פגיעות". בהמשך טענה גור: "דבריי הוצאו מהקשרם".

 

מאוחר יותר ביקשו ממשרד הבריאות להוסיף כי "המרפאה הניידת היא הגוף היחיד בישראל המטפל בעובדי זנות מהקהילה הלהט"בית בלי הבדל גיל, דת, גזע - יהודים ושאינם יהודים, צעירים ומבוגרים. במשך שש שנים מטפלת המרפאה באוכלסייה הלהט"בית ועובדיה נמנים על קהילה זאת. יעל גור לוחמת שנים בתופעת הזנות. כדי למגר את הזנות צריכים לדעתה ארגוני הנשים לדרוש מענה טיפולי שיקומי גם בעבור הגברים העובדים בזנות. מאבק זה יכול להפוך לאפקטיבי יותר אם הקהילה הלהט"בית תשמיע קול חזק וברור נגד התופעה של זנות הגברים ותילחם באותו להט המופנה נגד הסחר בנשים על מנת ליצור תוכנית לטיפול ושיקום בשביל גברים הלכודים בזנות. הדברים בכתבה מסולפים, הנימה וההתקפה נגד יעל גור מופרכת והזויה".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים