שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר, חיים צח, שירן גרנות

חיילים: "עכשיו רואים כמה תומכים בגיוס לכולם"

בדרך לבסיס, הביעו חיילים תקווה שההפגנה הגדולה למען השוויון בנטל תישא פירות מיידיים. "יש חיילים שהשאירו משפחות מאחור בקנדה ובארה"ב. אם הם יכולים, כל אחד יכול וצריך"

כמו בכל יום ראשון בבוקר הם מתייצבים בתחנות ההסעה. בצפון, בדרום ובעצם בכל מקום שלוקח אותם לבסיס לעוד שבוע, לעתים אפילו יותר, עד שיראו שוב את הבית. אחרי ההפגנה הגדולה למען השוויון בנטל, קיוו הבוקר (יום א') חיילים שעמם שוחחנו שכבר בעתיד הקרוב נוכל לחזות ביותר ויותר חרדים ממתינים גם הם לאוטובוס שייקח אותם לבסיס הצבאי.

 

מחאת הפראיירים - דיווחים קודמים ב-ynet:

אושרו עקרונות פלסנר. הפראיירים: נחכה למעשים

שיא המאבק: "קרה משהו, כדאי שנתניהו יתעורר"

עשרות אלפים מחו; דיסקין: משהו רקוב במנהיגות

 

"אני חושב שכל אחד צריך לתרום את שלו במה שהוא יכול", אמר ל-ynet חייל חובש כיפה שמשרת בחיל האוויר, שכמו האחרים לא מזוהה מכיוון שלא עבר את הליכי האישור של דובר צה"ל. "אם לא שירות מלא, אז חלקי. רק שיעשו משהו. אם לא היו מדברים על החוק הזה, היה נראה ברור מאליו שהם יתגייסו. בתור חובש כיפה זה נראה לי לא הגיוני שאין שוויון בין כולם. אם אני מתגייס, גם הם יכולים".

 

חייל אחר שסיים באחרונה קורס קצינים בבה"ד 1, אמר כי לדעתו, "כל מי שמגיע לגיל המתאים, צריך שיעשה שירות כלשהו. אני לא יודע אם ההפגנה תשנה משהו, אבל עכשיו רואים כמה אנשים תומכים בגיוס לכולם. מדברים הרבה על ההמון השותק ועכשיו רואים שהם עושים משהו".

 

עוד חייל שפגשנו הביע אף הוא תקווה שההפגנה תשנה את פני הצבא. לדבריו, "עכשיו אנשים מתחילים להתעסק עם זה, הנושא עלה לסדר היום ואי אפשר להתעלם. בסך הכול, המפגינים מייצגים דעה של רוב האוכלוסייה. צריך לא מעט אומץ כדי לעשות את מה שהם עושים, הם עושים את הדבר הנכון".

 

בתחנה המרכזית באחת הערים בצפון פגשנו את א', חייל בצנחנים, שהצדיק את המאבק. "לא מקובלת עליי הטענה שיש כאלה שנלחמים ויש כאלה שיושבים ולומדים תורה, וזו כאילו החלוקה השוויונית. אלה שטויות. הגיע הזמן שכולם ישתתפו בנטל האמיתי, יתגייסו ויתנו את השלוש שנים שלהם, ובכלל לא משנה אם ביחידה קרבית או כתומכי לחימה", הוא אומר.

 

א' הוסיף כי "חוסר השוויון כיום בא לידי ביטוי לא רק בצבא אלא גם בשוק העבודה ואפילו בתשלומי מסים. אומרים שהצבא לא ערוך לקלוט חרדים, אבל זה לא נכון. אצלנו בגדוד הייתה פלוגה שלמה של בני ישיבות. נכון שהם התגייסו רק לשנה וארבעה חודשים, אבל הצבא נתן להם את כל התנאים

שהם היו צריכים מבחינת השילוב הראוי, הפרדה מנשים וכו'".

 

א' מציין כי ביחידה שלו יש חיילים שהגיעו מארה"ב ומקנדה שהשאירו את המשפחות מאחור ובאו לארץ כדי להתגייס ולמלא את חובתם. "אם הם יכולים, כל אחד יכול וצריך". א' נחרץ פחות בעניין גיוס ערבים: "זה סיפור אחר לגמרי. אני לא רואה איך ערבים יכולים להשתלב בצבא, אבל שירות אזרחי הוא פתרון הגיוני במקום זה".

 

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 

ר', חייל שמשרת ביחידה עורפית, אמר כי אי אפשר להחזיק את המקל משני הקצוות. "מי שרוצה לחיות במדינת ישראל וליהנות ממה שיש לה להציע, צריך גם לתת ולהשתתף בהגנה עליה. אי אפשר להתעלם מכך שהמדינה נמצאת במצב של איום מתמיד. אני באופן אישי חושב שהשירות הוא חובה - אבל זו גם זכות גדולה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"כל אחד צריך לתרום את שלו" (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים