שתף קטע נבחר

החיים בתחתית: אוכלים בחיפה

איה כהנא ונורית גלבוע פתחו‬ בר ששוכן בתוך מבנה לשימור ומציע מוזיקה קצת אחרת, אוכל ומגוון בירות. על סינקופה ועוד שלישיית המלצות למקומות שהן אוהבות בעיר התחתית

מושג בעולם המוזיקה, סינקופה, מתאר הטעמה מחוץ למקצב הרגיל של המנגינה. מעין יציאה מהמקצב לשם גיוון, אלתור, יצירה של יש מאין. איה כהנא ‭(36)‬ בחרה לקרוא כך לבר שהקימה בעיר התחתית, מתוך כוונה - או הצהרה - שהמקום שלה יהיה קצת אחר. כזה שיוצא ממסגרת המקצב הרגיל, ונותן מענה לקהל שלאו דווקא משתלב במיינסטרים.

 

עוד בערוץ האוכל:

גן בוואריה: הכל על מוסד הביר גארדן

לונדון קולינג: פיש אנד צ'יפס: המדריך

הקיץ של פלוראנס: טיאן ירקות בקלי קלות

 

שש שנים אחרי, יחד עם שותפתה נורית גלבוע ‭,(29)‬ היא מביטה בגאווה בבר שלה ואומרת: "הבאנו לעיר התחתית סגנון שלא היה קיים בו קודם. זה שונה מאוד ממה שאפשר לשמוע במקומות בכרמל, כי למעלה, בעיר, הברים והמסעדות מאוד דומים אחד לשני. בעיניי גם כל האנשים שם נראים אותו דבר. אצלנו, בתחתית, המקומות יותר ייחודיים. גם הקהל שונה לחלוטין. הרבה יותר צבעוני, רבגוני ומיוחד. יש פה אמנים, יוצרים, אינדיווידואליסטים. איך אתם קוראים לזה בתל-אביב? היפסטרים‭."‬

 

שמונה ברזי בירה יש בסינקופה, ועוד סוגים מגוונים של בירות מעניינות בבקבוקים. והאוכל? גם לו מקדישות השתיים תשומת לב מיוחדת. כהנא מגדירה את המטבח שלהן פשוט, טעים ולא יקר. פיצה עם בצק דק ורוטב תוצרת בית שנאפית בתנור אבן התחבבה במיוחד על הקהל.

 

גם הלחמעג'ון - בקר טחון עם ירקות על בצק חמים. בואיקוס הפטריות - חמישה כדורי בצק ממולאים בפטריות, גבינה ובזיליקום - נחשבים אף הם מלהיטי המקום. את כיסוני תפוחי האדמה מכינה אמה של כהנא במו ידיה. אבל המנה הכי נמכרת פה היא צ'יפס אירי: קוביות תפוחי אדמה שטוגנו ואחר כך הוקפצו בחמאה, שום ופטרוזיליה. אנשים פשוט עפים על הצ'יפס הזה.

 

"כיוון שאני צמחונית ונורית טבעונית‭,"‬ צוחקת איה, "ובזמן האחרון אין לנו המון אפשרויות לאכול פה, אנחנו עובדות על כמה מנות צמחוניות וטבעוניות, שיופיעו בקרוב בתפריט‭."‬

 

3 המלצות של איה ונורית למקומות שווים בעיר התחתית:

 

מאפיית הבנקים 6

ברחוב הבנקים 6 מסתתרת לה מאפייה קטנה, נטולת שלט, המוכרת רק ליודעי דבר. הבייגלה במלח שלהם משובח במיוחד, ועדיף לקנות אותו חם-חם, לפנות בוקר, כשחוזרים מבילוי שנמשך ונמשך עד שהלילה נגמר. תענוג.

 

מאפיית הבנקים, רח' הבנקים ‭6

 

מומלץ כאן הבייגלה המלוח. הבנקים 6 (צילום: גיל נחושתן) (צילום: גיל נחושתן)
מומלץ כאן הבייגלה המלוח. הבנקים 6(צילום: גיל נחושתן)

 

קלמנס 

בר אנגלי קטן ומושקע עם אוכל טעים מאוד. הכל מוקפד וברמה גבוהה, ויש מבחר ענק של וויסקי, קוניאק ובירות. קלמן מיידלר, הבעלים, הוא טיפוס מיוחד, שהקים את המקום לפני 25 שנה. כיף להגיע לפאב פשוט בגללו. הקהל פה מבוגר יותר מקהל הפאבים הממוצע בחיפה.

 

קלמנס, הנמל ‭,3‬ טל' ‭.04-8620525 ‬‭

 

מוקפד ועם שפע של וויסקי ובירות. קלמנ'ס (צילום: גיל נחושתן) (צילום: גיל נחושתן)
מוקפד ועם שפע של וויסקי ובירות. קלמנ'ס(צילום: גיל נחושתן)

 

מלך הירקנים, אבו עבדאללה

חנות הירקות הכי טובה בחיפה, שמספקת ירקות ופירות לרבות מהמסעדות בעיר. אנחנו עובדות איתם כבר 15 שנה, והם הכי נחמדים, אדיבים ונדיבים בארץ.

 

לא משנה כמה חם בחוץ וכמה לחץ יש בחנות, הם תמיד מאירי פנים, מחייכים אליך, מברכים אותך בנעימות. מגוון הירקות והפירות אצלם מטורף. אין דבר שאי אפשר להשיג שם. זה המקום שבו תמצאו תפוזים כל השנה, אבוקדו באיכות מעולה גם מחוץ לעונה, וכל עשבי התיבול הכי טובים. חוץ מהירקות יש להם גם שמן זית שהם מכינים בעצמם.

 

אבו עבדאללה, שדרות המגינים ‭,6‬ טל' ‭.04-8667591

 

ירקות שווים כל השנה. אבו עבדאללה (צילום: גיל נחושתן) (צילום: גיל נחושתן)
ירקות שווים כל השנה. אבו עבדאללה(צילום: גיל נחושתן)

 

  • הכתבה פורסמה במוסף "מסלול" של "ידיעות אחרונות"

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תנו גם לעיר התחתית צ'אנס. חיפה
צילום: רוני שיצר
מומלצים