שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר, חיים צח, שירן גרנות

ישיבת הממשלה ביום א': ללא חוק שוויון בנטל

יעלון ופלסנר שוב נפגשים במטרה לגשר על הפערים בנושא גיוס חרדים ולגבש במהירות האפשרית חוק חלופי לחוק טל. אבל בלוח הזמנים שפורסם לקראת ישיבת הממשלה ביום ראשון אין אזכור להצעת חוק בנושא. חסון מקדימה: "עלינו לפרוש מהממשלה"

הסכמה בנושא גיוס החרדים או צעד נוסף לקראת קרע קואליציוני? גם היום (ה') ימשיכו הליכוד וקדימה לנסות להגיע להסכמות בנוגע למתווה החוק לשוויון בנטל. השר לעניינים אסטרטגיים משה (בוגי) יעלון וח"כ יוחנן פלסנר, שאותם מינה ראש הממשלה לאחר פירוק ועדת פלסנר, ייפגשו בצהריים בניסיון לצמצם את הפערים שהתגלו ביניהם בימים האחרונים. המטרה היא לגבש מסמך ובו הסכמה על נקודות המחלוקת, שלאחר מכן יתגלגל להכרעה סופית בין בנימין נתניהו ויו"ר קדימה, השר שאול מופז.

 

הסכמה בין שניהם אמורה להוביל להצעת חוק ודיון בממשלה, אבל הבוקר פורסם סדר היום של ישיבת הממשלה המתוכננת ליום ראשון, ובו אין כל אזכור לדיון בהצעת חוק בנושא מתווה החוק לשוויון בנטל. עם זאת, אם יהיו הסכמות בין הליכוד לקדימה, ניתן יהיה להכניס גם את הסעיף הזה לסדר היום.

 

המאבק לשוויון בנטל - כתבות נוספות ב-ynet:

 

המו"מ אתמול לא הוליד דבר מלבד פרסומים סותרים, איומים מרומזים ותקוות קטנות. "לא הייתה פריצת דרך ולא פיצוץ", הגדירו גורמים בקדימה את תוצאות הפגישה בין ראש הממשלה ליו"ר מפלגתם. "ננסה למצות את המשא ומתן בין פלסנר לבין יעלון". במקביל ניסה שר הביטחון, אהוד ברק, לפשר בין הצדדים ולהגיע עמם למכנה משותף מוסכם.

 

אמש טענו בליכוד כי בין הצדדים התגלו מחלוקות קטנות בלבד, אבל בקדימה הסבירו שהליכוד חזר בו מהסכמות קודמות וכי הפערים גדולים מאוד. "יעלון הגיע עם המתווה של אלי ישי ואריאל אטיאס", אמרו בקדימה. "אחרי שאישרו את עקרונות פלסנר, יום לפני השלמת החוק, החליטו פתאום לאמץ את מתווה החרדים. מה שהם רוצים לעשות זאת מריחה. 'חוק טל 2'. אנחנו לא ניתן לזה יד. תהיה הזדמנות אחרונה לסגור את החוק ולהגיש אותו ביום ראשון או שני לאישור הממשלה. אם לא - אין לנו מה לחפש שם".

 

 (צילום: שירן גרנות, חיים צח) (צילום: שירן גרנות, חיים צח)
(צילום: שירן גרנות, חיים צח)

 

על פי מקורבים לשני הצדדים, מטרת הפגישה היום היא לסמן את נקודות המחלוקת העיקריות. הליכוד מסרב לקבוע מכסות למתן פטורים, ואילו בקדימה מתעקשים על תקרה של 1,500 פטורים לעילויים בתורה. בנוסף, הליכוד מבקש להעלות את גיל דחיית השירות ל-26, אולם בקדימה מתעקשים שגיל 22 יהיה גיל שבו יחליטו הצעירים החרדים באיזה מהמסלולים לבחור.

 

גם בנושא "האחריות האישית" שתוטל על אברכים שלא יתגייסו נפתחו הפערים מחדש. בליכוד דורשים שסנקציות אישיות לא יעוגנו בחוק ושלמעשה לא יהיה יישום מיידי שלהן - אלא בשלבים מאוחרים יותר. בקדימה, מנגד, מתעקשים על סעיף האחריות האישית כחלק בלתי נפרד מהחוק, כולל פירוט מדויק של הסנקציות.

 

בנוסף, בליכוד דוחים את הצעת המחליטים המפרטת את יישום החוק בצמוד להצעת החוק, אבל בקדימה טוענים שללא הצעת מחליטים מפורטת, מדובר בחוק מעוקר. "אלו לא ניואנסים", אומרים מקורבים לפלסנר. "בליכוד מתנערים מהעקרונות החשובים ביותר של הדו"ח".

 

ח"כ יואל חסון (קדימה) אמר הבוקר לחדשות ynet ברדיו האזורי: "קדימה צריכה לפרוש מהממשלה. נתניהו לא מסוגל לנתק את עצמו מהחרדים. הוא לא מסוגל להסתכל על האינטרס הציבורי הרחב שמבקש ממנו חוק אמיתי לשוויון בנטל. המטרה היא לעשות שינוי גדול ועל זה קדימה תיבחן. זה היה התנאי שלנו לכניסה לממשלה ואני מקווה שנעמוד על העקרונות שקבענו בעצמנו".

 

בהכנת הידיעה השתתפו רון נוטקין ואיתי גל
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השר יעלון (משמאל) וח"כ פלסנר. עוד דיון על נקודות המחלוקת
צילום: משה מילנר, לע"מ
מומלצים