שתף קטע נבחר

שלוש שנים לרצח בבר-נוער: "הבעיות לא נפתרו"

בטקס בהשתתפות יו"ר הכנסת ומפקד מחוז תל אביב, השיקה האגודה למען הלהט"בים מרכז לדיווח על גילויי אלימות כלפי הקהילה. "החקירה הזו כל הזמן עומדת על שולחננו", הבהיר ניצב אהרון אקסול. ח"כ ניצן הורוביץ: "עדיין יש שנאה ועוינות"

עשרות בני אדם השתתפו הערב (יום ג') באירוע לציון יום השנה לתקרית הירי במועדון הנוער הגאה "בר-נוער" בתל אביב, שבמהלכו הושק מרכז לדיווח טלפוני על גילויי אלימות נגד הקהילה הגאה. בירי ב-1 באוגוסט 2009 נרצחו ניר כץ (26) וליז טרובישי (16) ועוד עשרה נפצעו. הרוצח טרם נתפס.

 

עוד בערוץ החדשות:

מצרים מכחישה: "מורסי לא שלח איגרת לפרס"

"השוטר לשעבר אמר לבת 12: תתקלחי ותבואי"

 

"שלוש שנים חלפו מאז היום הנורא הזה, והפצע מתקשה להגליד ואולי לא יוכל להגליד, אדוני מפקד משטרת תל אביב, כל עוד הרוצח מסתובב חופשי", אמר יו"ר הכנסת ראובן ריבלין, באירוע שהתקיים על גג מלון בראון בתל אביב. "החופש לחיות את החיים עומד ביסוד הדמוקרטיה. מחובתנו לא לעמוד מנגד כשמישהו מאיים עליו. זוועה זו שהתרחשה בבר-נוער יש לחזור ולהוקיע בחריפות".

 

יו"ר הכנסת. "לחזור ולהוקיע בחריפות" ()
יו"ר הכנסת. "לחזור ולהוקיע בחריפות"

 

מפקד מחוז תל אביב במשטרה, ניצב אהרון אקסול, הבהיר מצדו כי "משטרת ישראל אינה חוסכת במשאבים ותעשה ככל הנדרש להעמיד לדין את הרוצח. החקירה הזו כל הזמן עומדת על שולחננו. נעשה הכול שכל אדם באשר הוא יוכל לחיות את חייו".

 

ח"כ ניצן הורוביץ (מרצ) הביע ביטחון בכך שהמשטרה תפענח את הרצח. "יש אשליה בציבור ובתקשורת שהבעיות שלנו נפתרו, אבל מתחת לכל זה יש שנאה ועוינות", אמר. "אני בוחר להיות אופטימי, האירוע היום עם הנציגים של הרשויות כאן הוא חסר תקדים. התקדמנו".

 

"הכאב האישי בלתי נתפש" (צילום: גלעד מורג) (צילום: גלעד מורג)
"הכאב האישי בלתי נתפש"(צילום: גלעד מורג)

 

איילה כץ, אמו של ניר, אמרה ל-ynet: "הדבר הכי משמעותי אחרי שלוש שנים זה הכאב האישי שהוא כמעט בלתי נתפש. מצד שני יש את הרצון לקום למען הקהילה ולמען החברה כולה. בין

שאוהבים אותם ובין שלא, אלימות אסור שתתקיים. אני משתדלת לא להתעסק ברוצח יותר מדי וסומכת ידי על משטרת תל אביב".

 

כאמור, האגודה למען הלהט"ב (לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים) השיקה במהלך האירוע את מרכז הדיווח לאלימות ולהט"בפוביה על שם ניר כץ ז"ל. מדובר במרכז טלפוני שיפעל בין היתר כדי למפות את האלימות כלפי הקהילה, במטרה לסייע לצמצום התופעה.

 

"ברצח חווינו את שעתנו הקשה ביותר", סיפר יו"ר האגודה שי דויטש, "האגודה החלה לטפל בפצועים שנותרו ללא כל סיוע מהמדינה. אנחנו לוקחים אחריות על הקהילה. הקמנו שירות שמסייע בהתמודדות עם קשיי היציאה מהארון. בין שזו אמירה של מורה בבית הספר ובין שזו אלימות פיזית, מעכשיו זה יתועד ונעניק למותקפים סיוע סוציאלי ומשפטי".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הטקס בתל אביב הערב
צילום: גלעד מורג
ניר כץ
צילום: AFP
צילום: תומריקו
ליז טרובישי
צילום: תומריקו
מומלצים