שתף קטע נבחר

החזירו את תת-ניצב אדרי לשירות

תת-ניצב ניסים אדרי חטא לכאורה בכך ששתק לבקשתה של הקורבן. הוא נהג בחוסר אטימות. הגיע הזמן שחוקרי מח"ש יבקשו ממנו לחזור למדים ולשרת את הציבור

החקיקה בישראל הלכה צעד אחד קדימה על הנייר בכל מה שקשור בקורבנות עבירה, שינתה את הגישה שרווחה עד חקיקת חוק זכויות קורבן עבירה. היום לקורבן עבירה יש זכויות חקוקות. הוא לא עוד כלי בידי התביעה ולא בידי אף אדם, בטח לא בידי איש סודו.

 

פרשיות מביכות של עבירות מין המתבצעות על-ידי בכירים במגזר הציבורי הביכו וימשיכו להביך את החברה הישראלית ובעיקר לצלק קורבנות. החברה ובעיקר המערכת המשפטית והתביעה בפרט טרם הפנימו ויישמו את החוק כלשונו אבל השינוי כבר כאן, אם כי בחיתוליו. פרשת ניסו שחם, מפקד מחוז ירושלים, יכולה להוריד לטימיון את פועלם הרב של אלה, בהם כותבת שורות אלה, העוסקים במלאכה הקשה שקוראת ליישם את זכויות קורבן העבירה.

 

עוד בערוץ הדעות של ynet:

הדמוקרטיה זה אני. אזרחות לדוגמה / אשר כהן

הכשרת המאחזים - רק זה חסר לנו / גילי חסקין
שחם לא צפוי לחזור
"טיפוס חם שאוהב לחבק" / עומרי אפרים ואילנה קוריאל
במשטרה מעריכים שמפקד מחוז ירושלים, שחשוד בעבירות מין, לא ימשיך בתפקיד. באחד המקרים הוא סיפר על יחסים בהסכמה
לכתבה המלאה

 

בצל החשדות נגדו ויציאתו הכפויה לחופשה נמצא גם את תת-ניצב ניסים אדרי, שחטא לכאורה בכיבוד זכותה ורצונה של הקורבן, ולא עשה דבר עם היוודע דבר העבירה שבוצעה נגדה. אדרי שתק לבקשתה של הקורבן. הוא כיבד את זכותה כפי שעושים כן מדי יום עורכי דין המייעצים לקורבנות עבירה, מרכזי סיוע, עיתונאים, פוליטיקאים ופוליטיקאיות. האם נדרוש מכל אלה להתפטר לצאת לחופשה כפויה? האם להם יש הסמכות או שיקול הדעת אם להפר את זכותה של מי שסיפרה להם את אשר על לבה?

 

כיבד את בקשת הקורבן

מי הוא בעל הסמכות על רצון הקורבן אם להחליט מתי הגיעה לשיטתה השעה לחשוף את סיפורה? רק לה! את זה אדרי כיבד גם כיבד. הוא לא חשף את הודעתה בפני ניסו שחם, הוא לא שיבש חקירה אפשרית. הוא בסך הכול כיבד את בקשתה, שהיום מתבררת בצר כמחדל. אדרי לא חשב על הפגיעה התדמיתית והמקצועית שנגרמת לו היום, הוא כיבד את זכותה ודרישתה פשוט לשתוק. אדרי לא חטא במחדל - הוא חטא בחוסר אטימות, הוא חטא בכיבוד זכותה ודרישתה של קורבן עבירה לכאורי שלא לשתף במצוקתה.

 

כידוע ממחקרים פסיכולוגיים, קורבן עבירה הוא זה שבוחר מתי, אם בכלל, לצאת מהארון. בפרט במקרים כאלה שבהם מעורבת דמות ציבורית והסיפור יתפוס אין סוף כותרות, דיונים תקשורתיים ופרשנויות. פרשיות קודמות ככל הנראה גרמו לקורבנות במסתור לשקול אם הם רוצים עכשיו שעברם יהיה נחלת הכלל שמשם הם יהפכו לאות. את כל אלה ככל הנראה שקל אדרי, בעוד הקצין הבלתי מקודם דחה ועשה במידע שהגיע לרשותו כבשלו.

 

אפשר לערוך דיון עמוק, רחב ופילוסופי אם יצר הנקמנות הוא שהנחה את חושף הפרשה. מדבר אחד לא ניתן להתעלם, מהריח של האינטרסנטיות. זה הזמן שחוקרי מח"ש יבקשו מאדרי לחזור וללבוש את המדים, לשרת את האזרחים בצורה הטובה והמקצועית כפי שעשה כן עד היום. זה הזמן לעצור ולהפנים שקורבן העבירה הוא בעל הבית והוא זה שמחליט אם ומתי לחשוף. הראייה המצומצמת, לפיה אדרי חטא במחדל, תחזיר אותנו לתקופה אפלה שבה קורבן עבירה היה כלי, והפעם ניתן את הלגיטימציה גם לנקמנים.

 

גולשים מוזמנים להציע טורים במייל הבא: opinions@y-i.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תת-ניצב אדרי. הגיע הזמן לנקות אותו
צילום: שלומי כהן
מומלצים