שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

השוכר עזב אחרי שבוע, אך אולץ לשלם שכ"ד מלא

סטודנט שגר בדירה במרכז הכניס שותף, אך לאחר מכן הכניס דייר נוסף - וסירב לחלק את השכירות בין שלושתם. בעקבות זאת עזב השותף הראשון את הדירה תוך 5 ימים - אך הסטודנט הכריח אותו לשלם שכירות לכל החודש. מה פסק ביהמ"ש?

סכסוך שותפים: סטודנט המתגורר בדירה באזור המרכז החליט להכניס שותף לדירה והחתים אותו על הסכם שכירות. אולם לטענת השותף, למרות שכוונת הצדדים הייתה כי יחלקו דירה כשני שותפים בלבד, זמן מה לאחר מכן הכניס הסטודנט דייר שלישי לדירה, וזה העביר לסטודנט שכר דירה ותשלומים נוספים.

 

פסקי דין נוספים בערוץ הנדל"ן :

 

לפיכך, ביקש השותף כי הסטודנט יבצע חלוקה מחודשת של שכר הדירה, כך שכל שותף ישלם שליש - אולם הסטודנט סירב. לאחר חילוקי דברים חריפים, הודיע לשותף כי עליו לעזוב את הדירה תוך חודש ימים ולשלם את שכר הדירה לחודש זה. השותף טען כי מרוב פחד, שילם לו את שכר הדירה של 2,150 שקל, וזאת למרות שעזב את הדירה כעבור חמישה ימים בלבד.

 

בתביעה שהגיש השותף נגד הסטודנט לבית המשפט לתביעות קטנות בתל-אביב, ביקש את השבת שכר הדירה האחרון ששילם וכן 1,000 שקל נוספים בגין עגמת הנפש וההוצאות שנגרמו לו.

 

הסטודנט מצדו טען כי אין כל פסול בכך שהכניס דייר שלישי לדירה, מאחר שהיא מרווחת דיה, ועובדה היא שכיום מתגוררים בה ארבעה שותפים. לטענתו, בקשת התובע לחלק את שכר הדירה מחדש בין השותפים לא הייתה מקובלת עליו, והיה בה משום הודעה על ביטול הסכם השכירות, ומשכך ביקש שכר דירה של חודש. עם זאת, אישר כי התובע עזב את הדירה לאחר חמישה ימים ולא לאחר חודש.

 

ביהמ"ש: הסטודנט דרש תשלום בכפייה

השופט אריאל צימרמן קיבל את התביעה בחלקה, למרות שציין כי התקשה לתרגם את הסכסוך לרובד המשפטי.

 

נפסק כי בהסכם עם התובע לא ציין הסטודנט כי ישנה אפשרות כי יכניס בעתיד שותף נוסף, ומשכך - הכנסת השותף, תוך השארת שכר הדירה של התובע על כנו, הייתה בבחינת הפרת הסכם שסירב לתקנה. התנהלות זו, כך נקבע, היא שנתנה לתובע את הזכות לבטל את ההסכם מיידית, ולצאת את הדירה לפני שחלף חודש שכירות מלא.

 

עוד נקבע כי הסטודנט והשותף שניהם מסכימים כי האחרון עזב את הדירה לאחר חמישה ימים. כך שבפועל, מתוך חודש השכירות האחרון, 'השתמש' התובע בדירה חמישה ימים בלבד, ובנסיבות המקרה לסטודנט לא הייתה כל הרשאה לכפות עליו לשלם שכר דירה של חודש מלא.

 

לפיכך נפסק כי הסטודנט יחזיר לתובע את החלק היחסי של השכירות - 1,800 שקל, וכן ישלם הוצאות משפט של 1,000 שקל.

 

לעיון בפסק הדין

 

לאתר המשפט הישראלי "פסקדין "

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים