שתף קטע נבחר

מחיר הלחם שוב תופח: "קונים לפי הכיס"

הודעת משרד התמ"ת על העלייה הצפויה במחיר הלחם האחיד התקבלה בתסכול וביקורת. "כל תקופה משהו אחר מתייקר, אי אפשר לעקוב", התלונן תושב באר שבע. עובד במאפייה: "מוכרים בזול, אבל אנשים חושבים פעמיים"

"שישה ילדים זה המון סנדוויצ'ים לבית הספר. זה עצוב, זה קשה, זה ישפיע על כולנו". עליית מחיר הלחם, שתיכנס לתוקפה מחר (יום ג') ותקפיץ את הלחם בפיקוח ב-6.53%, התקבלה בביקורת וגררה התקפות על מדיניות הממשלה. "זו אכזריות לעם. אתה מוסיף כפית שנייה לטייקון, ולוקח את הכפית היחידה מהאזרח שאין לו מה לאכול בכלל", אמר תושב באר שבע ל-ynet.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

 

על פי הודעת משרד התמ"ת, הצעד נובע מעליית מחירי החיטה בעולם בחודש האחרון - שגרמה לעליית מחירי הקמח - וכן בשל התייקרות הדלק. מחיר לחם אחיד כהה ולחם לבן 750 גרם יעלה מ-4.92 ל-5.24 שקלים, מחיר חלה 500 גרם יעלה מ-5.35 ל-5.72 שקלים, מחיר לחם אחיד כהה פרוס וארוז 750 גרם יעלה מ-7.38 ל-7.87 שקלים ומחיר לחם לבן פרוס וארוז 500 גרם יעלה מ-6.56 ל-6.99 שקלים.

 

חקלאים סמוך לעזה. עליית מחיר החיטה מובילה להתייקרות (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
חקלאים סמוך לעזה. עליית מחיר החיטה מובילה להתייקרות(צילום: בראל אפרים)
 

"זה ישפיע עליי בטוח", הודה משה סוויסה, בעוד רעייתו, אתי, קראה להתחשבות באוכלוסיות החלשות יותר. "זה עצוב שמעלים את המחירים. יש אנשים שאפילו אין להם יכולת לקנות לחם אחיד. צריך להתחשב בכולם. אנחנו קונים הרבה לחם אחיד, לחמניות ופיתות אבל לא לחמים מיוחדים. אנחנו קונים לפי הכיס".

 

"בלי שום קשר ללחם, המצב לא טוב", הוסיף אושרי, תושב אחר. "השכר עומד במקום וגם ככה היה קשה עד עכשיו. יש אנשים שבקושי סוגרים את היום ולא את החודש. קשה לחיות. אתה מקבל משכורת וחושב 200 פעם אם לשלם על מותרות. הלחם הוא רק עוד נדבך. עוד גזרה. כל תקופה זה משהו אחר שמתייקר. אתה מפסיק לעקוב מה התייקר".

 

מיכאל, עובד במאפיית גילת בשכונה ד', מגלה כי "אנחנו מוכרים במחירים זולים, אבל אנשים חושבים יותר אם לקנות או לא. באים אצלנו ממרחקים גדולים בגלל המחיר. אבל אנחנו לא נעלה. אנשים חיים פה מהיד לפה. האוכלוסייה פה היא קשה. אני רואה שבאזור הזה לאנשים יותר קשה, אבל אדם חייב לאכול".

 

"המצב לא טוב" (צילום ארכיון: עידו ארז) (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
"המצב לא טוב" (צילום ארכיון: עידו ארז)

 

המפקח על המחירים במשרד התמ"ת, דוד שטיינמץ, אמר לחדשות ynet ברדיו האזורי כי "מותר להעלות מחיר מוצר שנמצא בפיקוח כל שנה. דווקא במחיר הלחם, העדכון הקודם נעשה לפני שנה וחצי. המאפיות עצמן לא ביקשו את ההעלאה וכתוצאה מכך, הייקור שהיה מתוכנן לפני חצי שנה נדחה וכעת הוא מתבקש, מפני שהייתה קפיצה גדולה בעלויות שמהן אנו מרכיבים את מחיר הלחם. המאפיות לא יכלו לספוג את הייקור והן ביקשו מאיתנו להעלות את המחיר". 

 

יו"ר קדימה, ח"כ שאול מופז, תקף את המהלך ואמר כי "מדובר בפגיעה בבטן הרכה והריקה של השכבות החלשות. הממשלה עברה לכרסם גם בביטחון התזונתי. זו ממשלה שלוקחת מכל יד, ומכל פה. ממשלה ללא חמלה וללא דרך".

 

גם ח"כ עמיר פרץ (העבודה) ביקר בחריפות את מדיניות הממשלה ואמר כי "נתניהו לא יכול להמשיך ולהסתתר מאחורי סיסמאות. כמו שהוא יודע להטיל גזרות, עליו למנוע את עליית מחירי הלחם, שהיא בבחינת זריית מלח על פצעיו הפתוחים והכואבים של מעמד הביניים והשכבות החלשות".

 

בהכנת הידיעה השתתפו רון נוטקין ואלעזר בן לולו
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים