שתף קטע נבחר

הנחיות חדשות: ברזל לתינוקות - עד גיל שנה וחצי

משרד הבריאות יוצא במדיניות חדשה למניעת אנמיה בתינוקות: ביצוע בדיקת דם כבר בגיל תשעה חודשים, ומתן תוסף ברזל עד גיל שנה וחצי. הסיבה: בדיקה שהראתה כי 50% מהתינוקות סובלים מחסר בברזל

משרד הבריאות מחמיר את ההנחיות למניעת אנמיה בתינוקות ובפעוטות: כל התינוקות יעברו בדיקת דם לזיהוי אנמיה כבר בגיל תשעה חודשים, ויקבלו תוסף ברזל עד גיל שנה וחצי. המטרה: למנוע סכנה לפגיעה בהתפתחות בגלל אנמיה שלא אובחנה.

 

קראו עוד על אנמיה בתינוקות:

 

ברזל הוא מינרל החיוני לתפקוד התקין של הגוף. בין השאר הוא אחראי על נשיאת חמצן לתאים השונים של הגוף ועל ייצור אנרגיה. בשנתיים הראשונות לחיים הוא חשוב במיוחד להתפתחות מערכת העצבים המרכזית. מאגרי הברזל בגופו של התינוק מספיקים לחודשי החיים הראשונים, אולם הם הולכים ומתדלדלים.

 

מחקרים שונים הראו כי מעל 50% מהתינוקות בגיל שנה בישראל סובלים מאנמיה. אולם הבעיה לא נפתרת בגיל זה. מחקרים חדשים, שפורסמו לאחרונה מגלים כי שיעור נכבד מהפעוטות בישראל סובלים אף הם מהתופעה.

 

כעת החליט משרד הבריאות לפעול במשנה מרץ למנוע אותה. על פי ההנחיות החדשות, שהופצו השבוע על ידי המחלקה לאם, לילד ולמתבגר – עם תחילת מתן מזון משלים, בגיל חצי שנה, יש לכלול בתפריט התינוק מזונות עם מקור ברזל זמין כגון מוצרי בשר ודגנים המועשרים בברזל ובקטניות.

 

אכילת הדגנים המועשרים בברזל או קטניות יחד עם פירות וירקות העשירים בויטמין סי מסייעת לספיגת הברזל בגוף.

 

ההנחיות קובעות עוד כי יש לתת לכל תינוק תוסף ברזל מגיל ארבעה חודשים, ללא קשר לכמות הברזל במזון שאותו הוא אוכל. המינון המומלץ מגיל ארבעה עד שישה חודשים הוא ‭7.5‬ מ"ג ברזל ביום, ומגיל שישה חודשים ואילך 15 מ"ג ברזל ביום.

 

כל תינוק החל מגיל תשעה חודשים יקבל הפנייה לביצוע ספירת דם חד-פעמית, גם כאשר אין חשש לחוסר בברזל או לאנמיה.

 

מתן תוסף הברזל יהיה עד גיל שנה וחצי, אולם בתינוקות ובפעוטות אשר בספירת הדם שלהם לא נמצאה עדות לאנמיה או לחסר ברזל, ניתן להפסיק את מתן התוסף כבר בגיל שנה.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כל תינוק החל מגיל תשעה חודשים יקבל הפנייה לביצוע ספירת דם
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים